Boli si tratamente

Alerta la New York: Un sindrom asociat COVID-19 face ravagii printre copii

Publicat: 11 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alerta la New York Un sindrom asociat COVID-19 face ravagii printre copii
Boala Kawasaki, asociat cu COVID-19 face ravagii printre copii

Boala Kawasaki, asociat cu COVID-19 face ravagii printre copii. Moartea a trei copii la New York din cauza complicațiilor inflamatorii legate de Covid-19 l-a determinat pe Andrew Cuomo, guvernatorul statului, să avertizeze populatia asupra unei boli despre care se credea că poate provoca doar simptome ușoare la copii.

Guvernatorul a anuntat primul deces, a unui băiat de cinci ani, vineri. Sâmbătă, Cuomo a ridicat numărul de victime la trei, după moartea unui copil de șapte ani și a unui adolescent.

Autoritățile medicale de stat au declarat, săptămâna trecută, ca în New York, au fost raportate 73 de cazuri de copii bolnavi grav cu o reacție toxică asemănătoare șocului, care prezintă simptome similare bolii Kawasaki.

Cuomo a spus că mulți dintre copii nu au prezentat simptome respiratorii asociate în mod obișnuit cu Covid-19 atunci când au fost aduși în spitale din zonă, dar toți au fost pozitivi fie pentru virus, fie pentru anticorpii acestuia.

NBC News vorbeste despre cel puțin 85 de astfel de cazuri la copii din SUA, majoritatea în statul New York, care a si înregistrat de altfel și cel mai mare număr de cazuri Covid-19 în țară.

„Am crezut că copiii ar putea fi vehicule de transmisie, dar nu credeam că copiii vor suferi de asta”, a spus Cuomo când a anunțat prima moarte a copilului.

Boala Kawasaki, care afectează mai ales copiii sub cinci ani, poate determina sistemul imunitar să intre în „overdrive”, provocând febră, diaree severă, erupții cutanate și conjunctivită. În cazuri mai severe poate inflama pereții arterelor, afectând fluxul de sânge către inimă și este potențial fatal.

Boala Kawasaki, asociat cu COVID-19 face ravagii printre copii

New York City a raportat luni că 15 pacienți cu vârste cuprinse între doi și 15 ani au fost spitalizați în ultimele trei săptămâni cu sindromul Covid.

Un băiat de 14 ani din Marea Britanie a murit și el din cauza noii boli; și mai multe cazuri din Europa au fost detaliate într-un raport publicat în Lancet. Experții de acolo au raportat că durerea abdominală, simptomele gastro-intestinale și inflamația cardiacă erau comune cazurilor.

Într-un comunicat de presă al American Heart Association, Dr. Jane Newburger, directorul programului Kawasaki de la spitalul copiilor din Boston, a confirmat că un număr mic de copii au dezvoltat sindrom inflamator grav cu Covid-19, ceea ce duce adesea la spitalizare.

„Vrem să liniștim părinții – acest lucru pare neobișnuit. În timp ce boala Kawasaki poate deteriora inima sau vasele de sânge, problemele cardiace dispar de obicei în cinci sau șase săptămâni, iar majoritatea copiilor se recuperează pe deplin”, a spus Newburger.

„Rareori, dar uneori, leziunile coronariene persistă. Din această cauză, boala Kawasaki este cea mai frecventă cauză a bolilor cardiace ale copiilor din țările dezvoltate. Tratamentul prompt este esențial pentru a preveni probleme cardiace semnificative.

Adauga un comentariu