Info Turism

Bucovina își așteaptă oaspeții de sărbători. Aproximativ 80% dintre pensiunile din zonă sunt ocupate în vacanța de Paște

Publicat: 16 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bucovina își așteaptă oaspeții de sărbători. Aproximativ 80 dintre pensiunile din zonă sunt ocupate în vacanța de Paște
După un an în care românii s-au conformat restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, iată că acum Bucovina își așteaptă oaspeții de sărbători

După un an în care românii s-au conformat restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, iată că acum Bucovina își așteaptă oaspeții de sărbători. Potrivit datelor, peste 80% dintre pensiunile din zonă sunt ocupate în vacanța de Paște.

Numărul de îmbolnăviri de COVID-19 în regiune a scăzut foarte mult aici, județul Suceava având cea mai mică rată de infectare din țară.

Bucovina își așteaptă oaspeții de sărbători

Dacă anul trecut românii au stat acasă în vacanta de Paște, la acea vreme România fiind în stare de urgentă, iată că acum, odată cu relaxarea restricțiilor impuse de pandemie, românii au început să-și facă planuri pentru vacantă care se apropie cu pași repezi. Astfel, frumoasa Bucovină, cunoscută mai ales pentru numărul foarte mare de turiști care aleg să-și petreacă sărbătorile pascale pe aceste meleaguri, este pregătită pentru a-și primi oaspeții cu tot ce are mai bun: liniște, mese pline și peisaje splendide pentru minte și inimă.

Oamenii au dus dorul acestor locuri minunate, iar asta se vede în numărul de rezervări. Aproximativ 80 % dintre pensiunile din zonă sunt ocupate în vacanța de Paște. A ajutat și faptul că numărul îmbolnăvirilor de Covid-19 a scăzut foarte mult în regiune.

Departe de freamătul orașelor, între munți, la Prisaca Dornei, trei căsuțe vechi din lemn sunt pregătite pentru Paște.

Proprietarul le-a salvat din sat și le-a reasamblat pe un vârf de deal. Cum locurile izolate sunt căutate în această perioadă, rezervările s-au făcut de la începutul anului.

”Turiştii au prins încredere şi au început să vină în număr destul de mare”, a declarat Vasile Axintoi, reprezentantul complexului de cazare.

Dacă alegeți o vacantă aici, trebuie să știți că preturile nu sunt mari, din contră, sunt accesibile pentru buzunarele românilor. Astfel, oferta, care include și masa, este cuprinsă între 110 și 270 de euro pe noapte, pentru o familie. Turiştii se vor înfrupta din tochitură, friptură de miel și alte bunătăți direct de pe prispă, admirând crestele Râului.

Așadar, cei care vor să meargă aici trebuie să se grăbească. Și pensiunile din Gura Humorului sunt pline. Zona de aici este cunoscută nu numai în țară, ci în toată lumea. An de an, cei care vin aici vor să vadă celebra Mănăstire Voroneț, aflată în zonă.

”Noi avem această mănăstire demunită “Capela Sixtină a Estului” şi vin foarte mulţi turişti. Judeţul Suceava are opt mănăștiri şi biserici în patrimoniul UNESCO. Mai există şi tradiţii care încă se păstrează. În zilele de Paşte, lumea merge la biserică în costum naţional”, a declarat Marin Niță, un proprietar de pensiune din Gura Humorului.

Suceava, județul cu cea mai mică rată de infectare din țară

Conform datelor oficiale, județul Suceava are cea mai mică rată de infectare din țară. Daca unitățile de cazare au anunțat că sunt pregătite pentru oaspeți, iată că și mănăstirile din zonă sunt și ele pregătite pentru vizitatori.

Este bucurie și în rândul fetelor bisericești. Aceștia așteaptă turiștii la slujba de Înviere, eveniment care anul trecut s-a desfășurat fară enoriași din cauza restricțiilor impuse de autorități.

”Slujba de Paşti se va putea desfăşura, iar oamenii vor putea veni, bineînţeles, respectând măsurile bine-cunoscute. Este o bucurie”, a spus Părintele Dosoftei de la Mănăstirea Putna.

Reprezentanții din industria ospitalităţii spun că numărul foarte mic de îmbolnăviri de Covid-19 le-a dat încredere turiștilor să vină în zonă.

”Suntem ocupaţi undeva la 80%. Turiştii sunt interesaţi în special de pensiunile mici, cu 4-5 camere, să vină împreună cu familia, în locuri mai ferite de traficul mare”, a declarat Cătălina Velenciuc, Centrul Naţional de Promovare Turistică Suceava.

Așadar, cei car vor să petreacă sărbătorile pascale pe aceste meleaguri de basm nu trebuie decât să-și facă rezervare, pentru că Bucovina își așteaptă oaspeții cu multă căldură.

Adauga un comentariu