Titlurile zilei

Ca-n filmele cu proști în comuna Ciurea din județul Iași, condusă de primarul Cătălin Lupu! Mașinile fac slalom printre stâlpii de iluminat, uitați pe mijlocul drumului. Vecinii dau vina pe directorul Corneliu Melinte – FOTO

Publicat: 19 ian. 2021
Stâlpi de iluminat din comuna Ciurea, județul Iași, alături de primarul Cătălin Lupu și directorul Corneliu Melinte
Cătălin Lupu, primarul comunei Ciurea, județul Iași, vrea să mute stâlpii de iluminat rămași pe mijlocul străzii Petalelor. Corneliu Melinte, director la unitatea medico-sanitară din Răducăneni, nu vrea să cedeze nici în ruptul capului.

Mai mulți locuitori din comuna Ciurea, județul Iași, de aproape 20 de ani, circulă cu mașinile printre stâlpii de iluminat public. Directorul Corneliu Melinte a refuzat să renunțe la o bucată de teren, așa că rețeaua a rămas pe mijlocul drumului, după ce noii proprietari și-au retras gardurile. Primarul Cătălin Lupu spune că este legat de mâini până când proprietarul va dona o bucată din proprietate

Un nou scandal a cuprins comuna Ciurea, din județul Iași. Totul a pornit de la mai mulți stâlpi de iluminat lăsați chiar pe mijlocul străzii Petalelor, din satul Lunca Cetățuii. Povestea a început în urmă cu 20 de ani, când în zonă existau puține case construite. Printre primii proprietari se numără Corneliu Melinte, actualul director al Unității Medico-Sociale Răducăneni. În acea perioadă, compania E.ON a extins iluminatul pe stradă. S-a luat ca reper chiar gardul directorului. Însă, în timp au construit și alți proprietari. În consecință, stâlpii de iluminat au rămas în mijlocul drumului, după ce noii proprietari au retras gardurile cu 3,5 metri, pentru lărgirea arterei. În timp, Corneliu Melinte a fost rugat să facă la fel pentru ca strada să fie mărită dintr-un capăt în altul. Dar a refuzat.

„Așa este de foarte mult timp. Stăm cu stâlpii în drum, nu a venit nimeni să facă ceva. Noi am plătit stâlpii ăștia”, a spus Liliana Buhăescu, proprietar pe strada Petalelor.

Primarul Cătălin Lupu vrea, dar nu poate

Contactat telefonic, Cătălin Lupu, primarul comunei Ciurea, a precizat că nu poate face nimic fără acordul proprietarului Corneliu Melinte. Rețeaua urmează să fie deviată doar în contextul în care directorul ar dona primăriei o bucată de teren.

„Acum 20 de ani erau doar două, trei case în zonă. Cei care au cumpărat acolo și-au retras gardurile pentru că strada era prea îngustă. Nu toți și-au retras gardurile. În 2021 ne axăm pe extinderea iluminatului în zonele unde nu este curent. Am discutat acolo, dar nu au vrut să renunțe la o bucată de teren. Ar costa în jur de 2.000 de lei mutarea unui stâlp. Ne putem implica doar dacă o bucată de teren este donată Primăriei Ciurea. Altfel, nu se poate interveni. Nu este o investiție cu prioritate zero”, a precizat primarul Cătălin Lupu.

În ultima perioadă, Corneliu Melinte a fost contactat de reprezentanții primăriei, dar nu s-a ajuns la o înțelegere. În acest moment, Primăria Ciurea este interesată de alt tip de investiții.

Corneliu Melinte este tranșant, nu renunță la nicio palmă de pământ

Reporterii BZI au stat de vorbă cu Corneliu Melinte, care a transmis că nu va da curs ofertelor făcute de către Primăria Ciurea.

„Nu sunt dispus să renunț la nicio bucată de teren. Eu nu mai dau 3 metri, așa că tot praful se ridică pe ferestre. Nu încurc eu lucrurile acolo. Stâlpii respectivi ar putea fi mutați. Rețeaua de iluminat a fost extinsă pe strada Petalelor în 1998, când nici măcar nu era o stradă. Ultimii proprietari de la vale au vândut terenurile de pe stradă. Conducerea primăriei de atunci trebuia să aibă în vedere ca prin autorizațiile de construire să fie respectate căile de acces. Poate se trezesc într-o zi și vor să facă un aeroport în curtea mea. La fel de bine pot să spun că vor să facă un depozit de deșeuri în curtea mea, așa că nu ai unde să ții o pubelă.

Cei de la E.ON ar putea să ia în calcul să pună stâlpii pe partea stângă, ca să fie în linie dreaptă. Fiecare își dă acolo cu părerea. Să găsească o soluție care să nu afecteze. La fel de bine se pot face și branșamente subterane. Autorizațiile de construire nu sunt date de actualul primar. Nici mie nu-mi convine când urc pe strada Editurii, nu încap două mașini. Să-l pun acum pe proprietar să-și pună gardul sub geam? Dacă nu le place, de ce și-au cumpărat aici? Oamenii trebuie să-și asume. Este o situație neplăcută”, a declarat Corneliu Melinte.

Primăria Ciurea a fost implicată într-un scandal cu dezvoltatorii imobiliari din cartierul Astoria

Recent, primarul Cătălin Lupu a fost apostrofat de mai mulți locuitori din cartierul Astoria, sat Lunca Cetățuii. Aceștia erau nemulțumiți de faptul că primăria Ciurea a autorizat blocurile de locuințe colective ridicate de afaceristul Constantin Machedon. Locuitorii din cartierul lui Constantin Machedon au atras atenția că străzile din cartier nu sunt betonate, deși dezvoltatorul a promis că va realiza această lucrare. Nici măcar burlanele de la blocuri nu au fost fixate corespunzător. Mai mult, sunt probleme cu canalizarea din zonă, care s-a înfundat destul de des. Reprezentanții dezvoltatorului au transmis că este și vina proprietarilor care ar arunca în WC-uri șervețele sau alte materiale care înfundă rețeaua. În final, primarul Cătălin Lupu a promis că va discuta cu reprezentanții ApaVital SA pentru ca problema să fie rezolvată.

Comentarii
 • Are dreptate proprietarul. A platit terenul. A platit si impozit pe teren, an de an. Bani. Malai. Saiele. Parale.
  Iar primaria asteapta donatie,hahahaha. Donatie contra ce ?
  Puneti tata mana de la mana, cu primarie cu tot, si cumparati ( cu dezmembrare ) bucata de teren, ca omul o va vinde. Totul e pe bani. El stabileste pretul, ca de aia e garantata in Constitutie Sfanta Proprietate.
  Altfel, daca nu vrea si nu vrea sa vanda ( oferta neinteresanta ) stati cu stalpii aia in drum, de sa rada si vasluienii de dvs.

 • Proprietari de genul gunoiului ăstuia care pune in pericol siguranța circulatiei și își bate joc de o comunitate trebuiesc luați cu parul! Bai țarane Constituția garantează dreptul la proprietate dar nu sa blochezi strada sau utilitățile ori să faci lucrări care obturează accesul ! Țara de kakat,toți nenorociții fac ce vor, interpretează legile cum vor !

 • Vedeti doar ce vreti si cum vreti…fiecare vrea sa -si faca curat in curte si sa arunce gunoiul peste gard .. si de acolo nimanui nu i mai pasa.Asa e omul! Se vad doar lucrurile rele..cele bune nu ar avea comentarii daca s ar publica.De ce sa rezolve primaria toate problemele de pe privat? Luati va si strangeti va toti de acolo si mutati va reteua..nu va mai plangeti ca niste babe care stau la taclale la poarta.Nu sunteti in stare sa va faceti curat in fata portii macar.Astepati sa vina altii sa va stranga mizeriile, aruncati in fose si chiloti daca se poate si dupa iar va plangeti ca se infunda canalizarea, ii dati in gat pe toti vecinii..ca de sta cu lumina aprinsa….si tot asa. Mai lasati barfa si faceti ceva practic.Omul sfinteste locul..dar aici nu e valabil….niste lenesi care asteapta cu mana intinsa la primarie.Duceti va la e on ..nu la ziar..ca nu vine ziarul sa va mute reteaua.Si mai lasati barfele pe ziare si facebook …..lenesilor!

 • Unde citește onor comentatoru mihai că se blochează vreo stradă ????
  Sau or fi pozele puse aiurea și deci stâlpii ar fi la orizontală ?
  Mare e ignoranța și repede dau ei vina pe țară. Sau pe interpretarea legilor. Ce, în Constituție scrie ceva despre utilități ?

 • cu ce drept fotografiati mai martalogilor in curtea omului…ar trebui sa va dea in judecata ziar de kakat….iar eon sasi mute stilpii la marginea proprietatilor nu sa dea oamenii pamanturile la stat prin donatii…voi tineti cu nemtii de la eon care au venit in romania sa ne jupuiasca de bani…de modernizat nu modernizeaza intr-o retea construita de statul roman , dar vor sa devina proprietari pe pamanturile oamenilor

 • #Mihai.Dobitocule.Ia du te la un avocat si cere ca donatie onorariul la reprezentare in instanta asa cum ii ceri tu proprietarului! Sau la un notar , sa vezi cum zbori pe usa.Sau la un doctor sa vada ma ta cum mori la usa lui.

 • ptr MIHAI…SIKTIR SIKTIR SIKTIR….stai la bloc saracie si comentezi ce sa faca altii cu prorietatile lor…sa-l lingi pe chur pe proprietar

 • Blea Mihai, deja ti-au umplut cetatenii frigiderul cu „carne”. Mai incape ? Desigur.
  E frig si pana maine dimineata cand se schimba articolul cred ca o sa mai primesti. Pe merit.

 • Târtanul asta de Melinte un basit plin de balegă de Raducaneni se da mare sculă deși o prostovan rău. Parvenitul scrie la 2-3 mani crezând ca are de a face cu basinosii de la el din sat! Mă cârnatarule,o sa vină lumea cu parii peste tine in gâtul mă-tii de jegos! Cum sa faci tu legea și sa lași stâlpii in drum??? BOULEE ai grija ca dacă se întâmpla un accident acolo infuzi PUSCARIA ! Nu te mai da “ telectual” mârlănie că ești prost de te kaki pe tine ‘

 • Uai mihai, daca ai o problema, vino cu o cerere semnata olograf si depune-o la secretariat.
  Dupa aia iti trimit raspuns.
  Nu te mai chinui la ziar ca te faci de ras.

 • Voi nu înțelegeți nimic. Primarul PSD ist, prost ca noaptea, a crezut ca stâlpii sunt separatori de banda. Întrebați l cum a construită casa fiicei lui odată cu clădirea primăriei. Pentru mutat stâlpii nu are soluții. Fura i ma, sa ca la PSD.

 • Asta este cel mai prost primar si ne face de ras prin toata tara! Cum sa stai cu stalpii in mijlocul drumului si sa nu intervii??? Asa ceva este chiar revoltator! Cat de jos a ajuns tara asta, daca nu suntem in stare sa votam un alt primar in locul lui Lupu?

 • Cel mai slab prima(r)t din Iasi. Doamen, cate combinatii face el la primarie acolo. ar trebui sa vina denea sa vada oleaca actele si contractele cu rechinii din zona

 • Ăsta se poate numi primar? JOS CĂTĂLIN LUPU! Cel mai prost primar din toate timpurile. Cum să ai mă stâlpi în mijlocul drumului?

 • Voi va plangeti ? Vedeti satul nou din Valea Lupului (satul unde sunt vilele de „lux”). Ai ditamai vila de lux (200 300 mii euro) si niste drumuri de toata jena, plin de nori, glod, jeg. Asa-i cand romanasii s-au mutat de la ghetou la vila de lux. Intr-un fel si-o merita pe deplin, intraltfel, sunt nasoale conditiile astea (speli masina o data la doua zile), dar na, asta-i viata cand vrei lux unde n-ai infarstructura.

 • Bă doftor merlandez,date-n sloboz dă țaran băsit ce ai glod între drștele de la chișore! Mă pulifrici dacă nu dam noi cu puuullla peste tine încă e una. Dobitocule nu mai mânca kakat și nu mai posta cu 10 nume false ca s-a prind populația. Sa vezi ce muieeee îți iei merlandez prost. Mare kkat director la țărănoaia dar cu sere de telectual. Mă neispravitule,ne pipi pă tine ….

 • – Intrebare – de ce Primaria Ciurea, respectiv d-ul primar Cătălin Lupu nu face o verificare cadastrala pe teren intre suprafata fizica reala existenta si suprafata inscrisa in actele cadastrale de la OCPI Iasi, ale d-lui directorul Corneliu Melinte.
  – Si daca exista diferente de suprafata ??? ….
  – Si chiar daca nu ar exista diferente de suprafata , de ce nu pot fi mutati ceilalti stilpi de iluminat public ??? – mai putin cel din fata casei d-lui directorul Corneliu Melinte,

 • Cu fata aia de cioban domnu Melinte Corneliu voia primar la Raducaneni ca vezi doamne si-a facut domiciliu acolo.De aia isi permite doua lampi pe stilp din iluminatul public una bate in curtea iar cealalta in poarta …a fost domnul primar Lupu la fata locului sa vada realitatea din teren.

 • BZI lasă ne cu Ciurea si cu Lupu dai în plm ea ce ne poți spune despre faptul ca Kaufland a cumpărat 40 hectare în zonă Metro Delphi pentru depozit tampon știți ceva ? dormiti pe voi…

 • Domnul primar doarme in papuci?! Alooo! Nenea Lupu, pe ce lume traiesti matale?! Pai, la ce mai exista primar, daca nu e in stare sa rezolve o situatie de acest gen?!? Bre, nea’ Lupule, da-ti demisia, tata, daca ai in localitate o astfel de situatie si nu esti in stare sa o rezolvi!

 • Deja de 3 zile nu avem apa,mai exact ne dau apa cu porția doar seara la Ciurea in cartierele noi,pe primar îl doare la basca ,asfaltul de pe drumul principal în cartierul Astoria se cojește,mașinile de gunoi nu ajung din diverse motive dar când mergi la primărie stau numai niște cotoharle la cafele ,nu își facnici treabă și domnul primar mereu e de negâsit mereu pe teren,întreb și eu pentru un prieten la văzut careva pe teren,a daa când merge la Visoianu unde are combinațiile îl mai vezi cel mai probabil merge să își ia partea pentru autorizațiile eliberare.

Adauga un comentariu