La psiholog

Călătoriile frecvente te pot face mai fericit

Publicat: 04 ian. 2021
femeie-glob-pamantesc-maini
Un nou studiu din jurnalul Tourism Analysis arată că cei care călătoresc frecvent sunt mai fericiți decât oamenii care nu călătoresc deloc.

Oamenii care visează la călătorii după COVID-19 au acum câteva date științifice pentru a-și susține dorintele. Un nou studiu din jurnalul Tourism Analysis arată că cei care călătoresc frecvent sunt mai fericiți decât oamenii care nu călătoresc deloc.

Chun-Chu (Bambus) Chen, profesor asistent în cadrul School of Hospitality Business Management de la Washington State University, a efectuat un sondaj pentru a afla de ce unele persoane călătoresc mai frecvent decât altele și dacă experiențele de călătorie și turism au sau nu un efect prelungit asupra fericirii și bunăstarii.

Rezultatele analizei sale arată că persoanele care acordă mai multă atenție informațiilor legate de turism și discută frecvent planurile de călătorie cu prietenii sunt mai predispuse să meargă în vacanțe regulate decât cei care nu se gândesc constant la următoarea lor călătorie, noteaza Medical Xpress.

În plus, participanții la sondaj care au raportat că călătoresc în mod regulat la cel puțin 75 de mile depărtare de casă au raportat, de asemenea, că sunt cu aproximativ 7% mai fericiți când au fost întrebați despre bunăstarea lor generală, fata de cei care au raportat că călătoresc foarte rar sau deloc.

„În timp ce lucruri precum munca, viața de familie și prietenii joacă un rol mai important în rapoartele generale despre bunăstare, acumularea de experiențe de călătorie pare să aibă un efect mic, dar vizibil, asupra satisfacției de viață auto-raportate. Într-adevăr ilustrează importanța de a putea ieși din rutina ta și de a experimenta lucruri noi”, a spus Chen.

Călătoriile frecvente te pot face mai fericit

Studiile anterioare au examinat beneficiile de ameliorare a stresului, sănătatea și bunăstarea experiențelor turistice, dar au avut tendința de a examina efectul unei singure călătorii sau vacanțe.

Participanții la studiu au fost întrebați despre importanța călătoriei în viața lor, cât timp au petrecut privind și planificând vacanțe viitoare și câte călătorii au făcut pe parcursul unui an. De asemenea, au fost întrebați despre satisfacția percepută. Din cei 500 de participanți la sondaj, puțin peste jumătate au raportat că au efectuat mai mult de patru excursii de agrement pe an. Doar 7% dintre respondenți nu au luat vacanță.

Pe măsură ce restricțiile de călătorie datorate COVID-19 încep să se relaxeze, cercetarea ar putea avea implicații importante atât pentru turiști, cât și pentru industria turismului. Pe baza rezultatelor studiului, Chen a precizat că companiile de turism, stațiunile și chiar companiile aeriene ar putea lansa campanii de socializare, cum ar fi crearea de hashtag-uri despre beneficiile științifice ale vacanței, pentru a suscita interesul oamenilor de a discuta opiniile lor despre călătorii.

„Această cercetare arată că, cu cât persoanele vorbesc mai mult și isi planifică vacanțele, cu atât sunt mai multe șanse să le aiba”, a spus el.

Adauga un comentariu