Actualitate

Călin Popescu Tăriceanu îl acuză pe Klaus Iohannis că încurajează cumpărarea de parlamentari: „Vrea să-și mențină scaunul!“

Publicat: 31 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Călin Popescu Tăriceanu îl acuză pe Klaus Iohannis că încurajează cumpărarea de parlamentari Vrea să-și mențină scaunul
Călin Popescu Tăriceanu îl acuză pe Klaus Iohannis că încurajează cumpărarea de parlamentari: „Vrea să-și mențină scaunul!“

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, îl acuză pe președintele României, Klaus Iohannis, că încurajează cumpărarea de parlamentari. Călin Popescu Tăriceanu a scris astăzi, pe pagina sa de Facebook, despre atacul lansat în ziua moțiunii de cenzură de Klaus Iohannis.

„În cea mai dificilă perioadă a țării, Klaus Iohannis alege să țină la putere un guvern incompetent și absolut incapabil să gestioneze criza de sănătate și, mai ales, criza economic“, a scris Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

Călin Popescu Tăriceanu îl acuză pe Klaus Iohannis că încurajează cumpărarea de parlamentari

Liderul ALDE se întreabă dacă nu cumva președintele Klaus Iohannis încurajează cumpărarea de parlamentari pentru a-și consolida scaunul de la Cotroceni.

„Klaus Iohannis este complice la cumpărarea de parlamentari cu scopul „de a rămâne la putere. Oare Klaus Iohannis încurajează cumpărarea de parlamentari pentru a-și consolida scaunul de la Cotroceni?”, a mai scris Călin Popescu Tăriceanu.

Klaus Iohannis acuză PSD de sabotarea „efortului național“

În comunicatul Administrației Prezidențiale, președintele Klaus Iohannis spune despre demersul social democraților că reprezintă „un nou demers toxic“.

„Depunerea unei moțiuni de cenzură în această perioadă critică pentru viitorul României reprezintă un nou demers toxic, care riscă să pună în pericol combaterea eficientă a epidemiei de COVID-19. De altfel, în aceste luni dramatice pentru români, în care cetățenii și autoritățile au făcut front comun pentru limitarea răspândirii coronavirusului, PSD s-a remarcat doar prin acțiuni de permanentă sabotare a acestui efort național. (…)

Moțiunea de cenzură este un instrument democratic, dar a risca să suprapui o criză politică peste o criză sanitară fără precedent reprezintă dovada cinismului și populismului duse la extrem. PSD nu a avut și nu are soluții pentru români, PSD vrea să arunce țara în haos doar pentru a mai câștiga câteva voturi potențiale în perspectiva alegerilor care se apropie”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban va fi votată astăzi în Parlament

Luni, 31 august 2020, începând cu ora 14.00, în Parlamentul României va avea loc o sesiune extraordinară, iar singurul subiect al zilei este moţiunea de cenzură. Parlamentarii se reunesc pentru a supune la vot căderea Guvernului Orban. Moţiunea de cenzură a fost iniţiată de grupul parlamentar PSD şi se intitulează „Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor”.

În ziua de 20 august 2020, moţiunea care a fost depusă pe data de 17 august 2020, a fost citită în plenul comun în Parlament de Lucian Romașcanu, senator PSD. Moţiunea de cenzură a fost semnată de 205 parlamentari şi semnatarii acesteia susţin că Guvernul PNL a încălcat toate regulile pe care tot ei le-au impus cetăţenilor în plină pandemie de coronavirus.

În acest context, Marcel Ciolacu, preşedintele social democraților, a spus că sunt suficiente voturi pentru ca Guvernul PNL să fie trimis ”acasă”. Acesta a explicat că adoptarea moţiunii de cenzură nu este condiţionată de voturile celor de la UDMR, ea putând fi votată şi fără ajutorul formaţiunii maghiare.

„În acest moment, sunt suficiente voturi ca moţiunea de cenzură să treacă”, a spus Marcel Ciolacu.

Adauga un comentariu