Actualitate

Când va fi înmormântată actrița Draga Olteanu Matei

Publicat: 18 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Când va fi înmormântată actrița Draga Olteanu Matei
Actrița Draga Olteanu Matei

Actriţa Draga Olteanu Matei va fi înmormântată duminică în Cimitirul „Eternitatea” din Piatra Neamţ, alături de soţul ei.

Ana Monda, o apropiată a regretatei actriţe, a declarat că sicriul cu trupul neînsufleţit va fi adus joi, 19 noiembrie, de la Iaşi şi va fi depus la Cinematograful „Mon Amour” din Piatra Neamţ, unde toţi cei care vor dori pot veni să îşi ia rămas bun.

Draga Olteanu Matei va fi înmormântată la Cimitirul „Eternitatea”

Duminică va fi oficiată o slujbă religioasă la Biserica „Sf. Ioan Domnesc”, situată pe platoul de la Curtea Domnească, urmată de înmormântarea de la Cimitirul „Eternitatea”.

Actriţa Draga Olteanu Matei a murit în noaptea de marţi spre miercuri la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi. Internată la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi după ce a fost transportată de urgenţă de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, Draga Olteanu Matei avea o stare de sănătate şubredă, o stare de sănătate care era accentuată şi de problemele de sănătate, dar şi de faptul că aceasta avea o vârstă considerabilă.

Cum a murit Draga Olteanu Matei

Prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU-SMURD Iași a explicat felul în care marea actriţa a încetat din viaţă. Aceasta a menţionat ca pe tot parcursul internării, starea de sănătate a Dragei Olteanu Matei a fost una gravă. Aceasta a fost ţinută la Terapie Intensivă, sedata şi intubata. În cele din urmă, din păcate, inima acesteia a cedat iar în pofida eforturilor mari depuse de medici, viaţa artistei nu a mai putut fi salvată:

„În cursul acestei gărzi, la ora 2.11 minute, pacienta era la Terapie Intensivă susţinută hemodinamic şi respirator unde a avut o evoluţie nefavorabilă. Inima actriţei a încetat să mai bată. Pe tot parcursul internării starea ei de sănătate s-a menţinut critica, au fost depuse eforturi considerabile a fost intubata, ventilata mecanic, sedată, susţinută din punct de vedere al funcţiilor vedare. Fiind vorba de 87 de ani de boli cardiovasculare şi endocrine, evoluţia a fost, din păcate, una nefavorabilă. Evident, echipa medicală suferă când pierde fiecare pacient. Cu atât mai mult când este vorba despre o mare personalitate a României. A fost transferată de la UPU Piatra Neamţ. A fost de la început o pacientă într-o stare gravă care avea nevoie de o intervenţie gastro. La doamna nu a existat suspiciunea unei infectări cu COVID-19. A fost negativ la momentul internării“, a precizat prof. dr. Diana Cimpoeșu.

Draga Olteanu Matei a rămas fară casă în Bucureşti

Draga Olteanu Matei s-a retras la Piatra Neamţ încă din 2007 după ce rămăsese fără apartament în București. Totul s-a datorat soţului ei, un reputat medic care în 2007 a ieşit la pensie şi care a decis să fugă de viaţa aglomerată din Bucureşti. Totuşi, din păcate, în 2014 soţul ei a murit dar ea a decis să rămână în Piatra Neamţ.

Deşi cu un mare succes pe scenele româneşti, actriță extrem de apreciată, Draga Olteanu Matei povestea, acum ceva timp, un episod cu totul halucinant. Cea care a bucurat prin piesele ei milioane de români rămăsese fără casă în Bucureşti.

Din păcate, un alt motiv pentru care aceasta a ales să se mute la Piatra Neamţ este faptul că la Bucureşti rămăsese fără casă după ce, deşi o cumpărare în 1995, un alt proprietar a revendicat imobilul care în cele din urmă a ajuns în posesia aşa zisului proprietar

 

Adauga un comentariu