Sanatate

Cărbune activ pentru slăbit: Cât de eficientă este această dietă

Publicat: 11 mart. 2021
tablete de carbune activ
Cărbunele activ elimină gazele si toxinele din organism

Din dorința de ascăpa cât mai ușor de kilogramele luate în perioada cât au stat acasă din cauza pandemiei de coronavirus, multe femei aleg dieta găsite pe inetrnat, care sunt mai mult sau puțin eficiente.

O dietă relativ nouă este folosirea cărbunelui activ pentru slăbit. Regimul promite să te ajute să dai jos câteva kilogramele și care ulterior te ajută să te menții în formă. Pe lângă kilogramele în plus, regimul cu cărbune activ elimină senzația de balonare și simptomele sindromului de colon iritabil.

Cărbune activ pentru slăbit: Cum acționează această dietă

Femeile care spun că au slăbit folosind dieta cu cărbunew activ susțin că acesta ajută digestie sănătoasă, ținnd cont de faptul că digestia are un rol esențial în slăbire. Asta, în condițiile în care toxinele afectează sistemul digestiv și imunitatea. Dieta cu cărbune activ promite în plus scăparea de durerile articulare și îmbunătățirea funcțiilor mentale.

Dieta cu cărbune activ presupune consumul a 10 grame de cărbune activat cu o oră înainte de fiecare masă timp de 2 zile. Totuși, pentru a scăpa de kilogramele în plus trebuie înlăturate mâncărurile nesănătoase și înlocuirea cu fructe și legume naturale. Se bea multă apă, la care se poate adăuga lămâie.

Cărbunele activ se administrează pentru un slăbit rapid în timpul curelor de slăbit, câte o capsulă înainte și după masă. Se consideră că aceste capsule sunt mai eficiente decât comprimatele deoarece acestea se dizolvă mai repede și își fac imediat efectul.

Principalele efecte pe care le produce în organism cărbunele activ sunt eliminarea gazelor si toxinelor din organism, reglarea excesului de aciditate din stomac, care calmează excesele de foame, dar și efectul de abdomen plat.

Cărbunele activ elimină acidul uric din sânge, ajutând la detoxifierea rinichilor, stimulează eliminarea bilei și curăță stomacul și regleaza tranzitul intestinal.

Cărbunele activ elimină toxinele din corp

Cărbunele medicinal are puterea de a absorbi toxinele. De mutle ori, acesta este folosit ca antidot pentru otrăvuri, fiind considerat chiar mai bun decât spălăturile stomacale. E

Pentru mai multe tipuri de otrăvuri, la Urgențe, se folsoește cărbune activ, acesta putând reduce otrava din corp cu 60%.

Cel mai bun exemplu vine din 1831, când un farmacist francez a înghițit 10 doze letale de otravă și s-a tratat singur cu cărbune activ în fața unei audiențe de la French Academy of Medicine. Totuși, de-abia din 1963 cărbunele activ a devenit metoda principală de a vindeca pacienți otrăviți sau drogați.

Este atât de eficient pe cât se spune?

Cărbunele este practic carbonul rămas după după ce apa și restul componentelor sunt evaporate. Cărbunele activ este de fapt cărbunele tratat la temperaturi ridicate cu gaze, pentru a-l purifica și pentru a-i mări suprafața.

Cărbunele activ prezintă unele riscuri, fiind foarte dificil să treacă de sistemul gastro-intestinal și putând cauza constipație.

Cărbunele activ absoarbe tot felul de toxine, dar nu există niciun studiu care să arate beneficiile adăugării suplimentelor cu cărbune activ într-o dietă normală.

Este indicat ca persoanele care suferă de leziuni gastro-intestinale să evite dieta cu carbune activ. În plus, persoanele care urmează tratament medicamentos, ar trebui să aștepte aproximativ două ore între administrarea cărbunelui și tratamentul luat.

Singura reacție adversă la consumul de cărbune activat este agravarea constipației pe durata curei, dar aceasta poate fi rezolvată rapid cu laxative naturale.

Comentarii
Adauga un comentariu