Actualitate

Care a fost cauza care a dus la aterizarea forţată a elicopterului american într-o intersecţie din București

Publicat: 20 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Care a fost cauza care a dus la aterizarea forţată a elicopterului american într-o intersecţie din București
Elicopterul Black Hawk care a aterizat într-o intersecție în București

Conform unor surse judiciare, cauza pentru care pilotul american a fost nevoit să aterizeze cu elicopterul într-o intersecţie din București este o problemă la motorul principal al elicopterului. Elicopterul aflat în dotarea armatei SUA Black Hawk ar fi avut defecţiunile tehnice în timpul zborului.

Vă aducem aminte faptul că în cursul săptămânii trecute un elicopter militar aflat în dotarea armatei SUA a aterizat forţat într-o intersecţie din București. Pilotul a acuzat faptul că în timpul zborului au fost semnalate mai multe probleme tehnice.

Elicopterul SUA care a aterizat într-o intersecţie din București avea o defecţiune tehnică la motor

Așadar, sursele juridice citate de stiripesurse au afirmat faptul că elicopterul militar care aparţine SUA a aterizat forţat pentru că a întâmpinat mai multe probleme a distribuţiei motorului principal. Conform sursei citate se pare că elicopterul Black Hawk a căpătat aceste defecţiuni în timpul zborului.

Potrivit surselor accentuarea problemelor în eventualitatea continuării zborului putea conduce la o reală tragedie, aparatul de zbor putând intra în plin picaj și fără posibilitatea controlării sale pe axe.

SUA vrea să preia cercetarea penală de la Tribunalul Militar București

Aceleaşi surse au mai afirmat faptul că SUA fac demersurile necesare pentru preluarea cercetărilor în dosarul penal deschis de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar București. În altă ordine de idei, transmit aceleași surse, reprezentanții SUA ar fi demarat și demersurile pentru despăgubirea posesorilor de vehicule avariate în timpul aterizării elicopterului în Piața Charles de Gaulle, dar și a municipalității pentru elementele de mobilier stradal afectate în timpul manevrelor de urgență.

Un elicopter militar american a aterizat de urgență într-o intersecţie din București

Elicopterul militar aparține armatei americane şi este un model UH-60 Black Hawk. Elicopterul Black Hawk UH-60 atinge o viteză maximă de 357 km/h se află în dotarea armatei americane incă din 1974 dar a suferit de-a lungul anilor mai multe modificări. Altfel spus, Black Hawk UH-60 mai este folosit, conform wikipedia, și de Coreea de Sud, Columbia și Turcia. Acesta a aterizat forțat într-o intersecție din București, iar specialiștii au susținut faptul că doar dibăcia și experiența pilotului a dus la evitarea unei tragedii.

 

La acea dată, ministrul Lucian Bode a menționat faptul că s-a constatat acea defecțiune tehnică:

„Elicopterul aparține forțelor armate americane. În momentul în care au constatat acea defecțiune tehnică, au constatat că pierd din altitudine și au hotărât să aterizeze forțat, într-un loc pe care ei l-au considerat sigur. Sunt doar pierderi materiale. La aterizare a atins doi stâlpi de iluminat din Piața Charles de Gaulles, care au căzut peste mașinile care erau în acel moment în piață. Sunt câteva mașini avariate. Nu sunt victime. Noi am securizat zona. Se dirijează circulația, în așa fel încât, după ce se fac toate procedurile tehnice, acest elicopter să fie ridicat și transportat la baza aeriană. Este o anchetă în derulare. Cu siguranță vor participa și specialiști ai MAI și proprietarii elicopterului.” „, a precizat ministrul Afacerilor Interne.

Adauga un comentariu