Din lumea filmului

Carmen Galin la 72 de ani. De ce a disparut si care a fost iubirea vietii ei

Publicat: 15 mart. 2018
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Carmen Galin la 72 de ani. De ce a disparut si care a fost iubirea vietii ei
3

Colegii de breasla spun despre actrita Carmen Galin ca este un fel de Greta Garbo. Ambele s-au retras in plina glorie, fara multe explicatii. Carmen Galin a fost nevoita sa renunte si la iubirea vietii ei.

Carmen Galin s-a retras brusc din viata publica, in 1996. Era fara precedent in Romania, de aceea a fost comparata cu Greta Garbo, si ea retrasa subit, la doar 36 de ani, desi era o mare vedeta.

Viata personala a lui Carmen Galin este putin cunoscuta. Miercuri, implineste 72 de ani, iar ultima data cand a fost vazuta a fost la TIF, din 2016, de la Cluj, unde a primit un premiul de excelenta.

”Intr-o buna dimineata, pe data de 2 mai 1995, am urcat la directie si mi-am pus demisia pe masa. Era Fanus Neagu director si noi luasem un premiu foarte mare la un festival cu «Steaua fara nume». Acel premiu consta si intr-o suma de bani. Si sincer colegii mei erau suparati si intrebau de ce nu se intampla ceva cu acel premiu. Si m-au facut sa inteleg ca eu sunt singura care pot sa ma duc sa intreb. Am fost imediat bruscata cu «Numai bani nu-ti lipsesc tie» si eu am spus ca eu trebuie sa ma duc la colegii mei sa le dau un raspuns ce s-a intamplat cu banii. Si mi s-a raspuns foarte urat: «Si ce vrei, draga, sa-mi pun acuma pe piept ca nu mai sunt banii? ». Asa, la modul asta, m-a luat cu tovarasica. Saracul, e si mort acum, dar asa a fost. Mi-am dat demisia pe loc. Initial, am plecat la mare si de-atunci nu m-a mai vazut nimeni vreo zece ani”, a povestit in 2016 actrita Carmen Galin, pentru ziarul Adevarul.

Actrita era deja un nume in teatrul si filmul romanesc cand si-a intalnit marea iubire. Intrase la Institutul de Arta Teatrala si Film (IATC) din prima incercare, la 17 ani, cand concurenta era de 600 de candidati pe un loc.

”Eram foarte cunoscuta cand l-am cunoscut pe Dan Pita. Era un om tanar, dar mi-aduc aminte ca avea parul putin alb pe la perciuni. Am facut o calatorie impreuna si pe urma nu ne-am mai despartit niciodata 20 de ani. De cateva ori, lui i s-a spus domnul Galin!”, a povestit Carmen Galin. Dupa despartire, au ramas in relatii bune. Si totusi, de ce s-au despartit? Galin spune ca regimul comunist a contribuit din plin. Regizorii nu aveau voie sa-si promoveze sotiile si inca multe altele.

”Noi neavand copii nu puteam pleca impreuna in strainatate, pentru ca n-aveam ce sa lasam aici”, a completat actrita, intr-un interviu mai vechi.

”Dar de-atunci, in fiecare seara, cand se face 7 sau 7 si jumatate, eu sunt gata, sunt pregatita de spectacol. Asta e singurul lucru care nu mi-a trecut”, a marturisit Carmen Galin.

Cum traieste acum Carmen Galin

”Am avut 28 de catei, majoritatea maidanezi, am avut arici, ariciul Petrica, cu care vorbeam, vorbesc cu pasarile de la mine din curte, care vin dupa mine, imi zboara pe la ureche si puii lor la fel.”

”N-am straturi de rosii, dar am, in schimb, foarte multa iarba in curte.”

”Mi-am facut un chiosc in curte, un fel de teatru foarte mic.”

”Am avut momente cand simteam ca nu-mi gasesc cuvintele. Pentru ca vorbeam foarte mult cu mine, dar cu ceilalti nu. In mine era o galagie ingrozitoare.”

”Am avut momente ceva mai grele in viata si lungi perioade in care n-am ras. Eu sunt un om care rade numai cand simte.”

Carmen Galin a mai fost casatorita timp de 18 ani cu milionarul Dan Schneider, decedat in 2013, care i-a lasat intreaga avere.

Adauga un comentariu