Viata de cuplu

Încă o dată, știința confirmă că, pentru a fi fericit în cuplu, trebuie să începi prin a fi fericit de unul singur

Publicat: 30 iul. 2020
inel deget femeie
Casatoria nu inseamna neaparat fericire

Casatoria nu inseamna neaparat fericire! O analiză americană recentă arată că căsătoria nu cumpără neapărat fericirea.

În Statele Unite, o echipă de cercetători de la Michigan State University a investigat nivelurile de fericire ale cuplurilor. Iar rezultatele sunt destul de surprinzătoare. Rezultatele au fost publicate în Jurnalul de psihologie pozitivă. Astfel, oamenii care s-au căsătorit de mult timp nu ar fi mai fericiți decât cei care au rămas singuri întreaga viață. Pentru a ajunge la această concluzie, oamenii de știință au urmarit 7.532 de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani. În detaliu, acest studiu dezvăluie că 79% dintre participanți au rămas căsătoriți cu aceeași persoană pentru o mare parte a vieții lor, 8% au rămas în principal singuri și necăsătoriți, 13% au cunoscut ambele situații. Acestea din urmă a cunoscut, de asemenea, o perioadă de divorț sau au ramas văduve.

Casatoria nu inseamna neaparat fericire

Prin analizele lor, oamenii de știință au descoperit că persoanele căsătorite nu au prezentat niveluri mai mari de fericire decât altele, și în special cele care sunt singure. Concret, estimarea nivelului de fericire este de 4 din 5 pentru persoanele căsătorite, față de 3,82 pentru persoane singure și 3,7 pentru ceilalți, noteaza Sante Magazine. „Un individ poate fi destul de nefericit într-o căsătorie sau poate fi singur și se poate bucura de multe aspecte ale vieții, precum prietenii, hobby-urile și munca. În retrospectivă, dacă obiectivul este găsirea fericirii, se pare că este prost sa pariezi totul pe faptul de a fi într-o relație”, comentează William Chopik, autorul studiului. Acest profesor de psihologie adaugă: „Oamenii cred adesea că trebuie să fie căsătoriți pentru a fi fericiți, așa că am pus întrebarea:„ Oamenii trebuie să fie într-o relație pentru a fi fericiți?”

Coautorul Mariah Purol explică faptul că o persoană nefericită singură nu va deveni mai fericită odată căsătorită: „Acest studiu sugerează că cei care au iubit și au pierdut sunt la fel de fericiți spre sfârșitul vieții ca și cei care nu au iubit deloc. Încă o dată, știința confirmă că pentru a fi fericit ca cuplu, trebuie să începi prin a fi fericit de unul singur.

Adauga un comentariu