Local

Cât l-a costat șmecheria pe ieșeanul care a fost prins beat la volan. Nu-ți vine să crezi ce pedeapsă a primit inculpatul – FOTO

Publicat: 03 mart. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cât l-a costat șmecheria pe ieșeanul care a fost prins beat la volan. Nu-ți vine să crezi ce pedeapsă a primit inculpatul  FOTO
Vlăduț Andrei Burghelea a fost oprit de către polițiștii rutieri pentru un control de rutină, ei aflându-se în serviciul de patrulare, și l-au prins beat la volan

Un ieșean a fost prins beat la volanul unui autoturism, pentru că a vrut să-și arate șmecheria în fața ieșenilor. Individul a fost trimis în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe

Vlăduț Andrei Burghelea este ieșeanul care a vrut să-și arate șmecheria în primăvara anului 2021, urcându-se la volanul unui autoturism sub influența alcoolului. Totul s-a întâmplat când polițiștii rutieri se aflau în serviciul de patrulare și l-au oprit pe conducătorul auto. Acesta emana un miros puternic de alcool și a fost testat cu aparatul etilotest, înregistrând o valoare destul de însemnată.

Vlăduț Andrei Burghelea a fost prins beat la volanul unui autoturism

În data 15.04.2021, în jurul orei 21:00, Vlăduț Andrei Burghelea a fost oprit de către polițiștii rutieri pentru un control de rutină, ei aflându-se în serviciul de patrulare. Pentru că emana un miros puternic de alcool, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a înregistrat o valoare mare. Ulterior, inculpatul a fost condus către Institutul de Medicină Legală (IML) pentru recoltarea probelor biologice.

„În data de 15.04.2021, la ora 20:23, organele de poliţie aflate în serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier au identificat, în trafic, autoturismul în care se afla numitul. La volanul autoturismului a fost identificat inculpatul, iar pe locul pasagerului din dreapta faţă – martorul. Întrucât inculpatul emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea sa cu aparatul alcooltest marca Drager, ocazie cu care a fost indicată, la ora 20:27, o alcoolemie în aerul expirat de 0,48 mg/l.

După rezultatul testului, i s-a pus în vedere inculpatului necesitatea recoltării de probe biologice de sânge, ocazie cu care acesta și-a dat consimțământul în scris. Inculpatul a fost condus de către organele de poliție la sediul Institutului de Medicină Legală, unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei, una la ora 20:47, iar cealaltă la ora 21:47, fiind folosită trusa standard de recoltare, cu sigiliul «recoltare mostre biologice»”, au declarat judecătorii ieșeni.

Ce pedeapsă a primit ieșeanul

Vlăduț Andrei Burghelea a fost trimis în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și a fost condamnat de către judecători.

O situație de acest gen nu se regăsește în prezenta cauză penală, în care gravitatea faptei concrete comise de către inculpat este indiscutabilă, având în vedere faptul că acesta, deși avea o concentrație alcoolică situată considerabil peste limita legală (1,31 g‰, conform primei prelevări de probe biologice), a înțeles să conducă autoturismul pe drumurile publice, în condițiile în care mai avea un pasager în autoturism și doar întâmplarea a făcut ca efectele conduitei inculpatului să nu fie mult mai ample, însă acest pericol a existat cu siguranță și poate fi dedus din toate elementele cauzei.

„În baza dispozițiilor art. 336, alin. (1), Cod penal, cu aplicarea art. 396, alin. (2) şi (10), Cod de procedură penală, condamnă pe inculpatul la 1 an şi 6 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, mai spun oamenii legii în cazul ieșeanului care a fost prins beat la volan.

Adauga un comentariu