Sanatate

Cauți pastile pentru balonare? Iată câteva remedii naturiste ce te pot ajuta

Publicat: 09 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cauți pastile pentru balonare Iată câteva remedii naturiste ce te pot ajuta
Dacă sunteți în căutarea unor pastile pentru balonare, cărbunele medicinal este alegerea ideală

Printre pastilele pentru balonare recomandate se numără laxativele, prebioticele și probioticele. Dacă doriți să optați pentru remedii naturale, ghimbirul și apa cu lămâie sunt ideale. Acestea ajută tranzitul intestinal și vă scapă de disconfort.

Trebuie să știți faptul că pentru a preveni balonarea nu este indicat să mâncați pe fugă. 

Pastile pentru balonare și remedii naturiste ce te pot scăpa de disconfort

Balonarea este destul de inconfortabilă. Pentru a ameliora simptomele acesteia puteți apela la câteva medicamente ce favorizează eliminarea gazelor. Spre exemplu, laxativele reduc disconfortul deoarece favorizează tranzitul intestinal și flatulența. De asemenea, pastilele antispastice combat crampele musculare și ajută la ameliorarea disconfortului abdominal. Pentru a reduce hiperaciditatea se recomandă să administrați un medicament pentru balonare ce este antiacid. Totodată, probioticele și prebioticele sunt indicate deoarece ajută la reechilibrarea microflorei intestinale. Dacă doriți ceva bazat pe plante, puteți apela la cărbunele medicinal. Îl puteți achiziționa din farmacii, fără rețetă. Acesta vă poate ajuta la combaterea flatulenței și la absobția gazelor intestinale. Un alt remediu natural la care puteți apela este ghimbirul. Planta este benefică pentru indigestie, dar și pentru a ameliora simptomele create de balonare. Leacul se va prepara dintr-o linguriță de ghimbir măcinat, cu o linguriță de semințe de fenicul și una de cardamom. Ingredientele vor fi amestecate într-o cană cu apă. Ceaiul va fi băut de două ori pe zi. 

Pentru calmarea stomacului, puteți apela și la laptele bătut. Acesta este un remediu numai bun pentru flatulență. Băutura va fi amestecată cu un praf de sare și semințe de chimen indian măcinate, apoi se va servi o dată sau de două ori pe zi. Un alt leac pentru care puteți opta este apa caldă cu lămâie. Cu toate că sucul fructului este acid, în cantități mici amestecat cu apă poate avea efect alcalinizat și poate neutraliza acidul din stomac. Se recomandă amestecarea unei linguri, două de suc proaspăt împreună cu 500 mililitri de apă. De asemenea, ananasul previne balonarea și constipația. 

Cum previi balonarea?

Pentru a preveni disconfortul trebuie să evitați alimentația pe fugă. În momentul în care mâncați repede, se înghite și o cantitate mare de aer ce duce la balonare. De asemenea, consumul de apă nu este indicat în timpul meselor. Dacă obișnuiți să mestecați gumă, ar fi indicat să renunțați la acest obicei deoarece se înghite mai mult aer decât în mod normal. O masă bogată în grăsimi poate determina totodată producerea gazelor intestinale. Unele persoane ce au intoleranță la lactoză se confruntă cu balonarea. Alimentele ce produc frecvent balonarea și pe care ar trebui să le evitați sunt mazărea, ceapa, varza, usturoiul, conopida, fasolea, cerealele integrale și lintea. Există și câteva fructe ce nu sunt recomandate precum pere, prune, caise și nectarine.

În unele cazuri, balonarea poate fi un simptom al unei afecțiuni precum constipația, bulimie, obezitate, bulimie, boala crohn sau cancer hepatic. Deseori, persoanele nu trebuie să meargă la medic dacă se confruntă cu acest disconfort. Totuși, dacă observați o scădere în greutate involuntară, durere severă de stomac, pierderea poftei de mâncare, icter, greață, vărsături sau febră trebuie să mergeți de urgență la medic.

Dacă sunteți în căutarea unor pastile pentru balonare, cărbunele medicinal este alegerea ideală. Acesta vă ajută la absorbția gazelor intestinale și la combaterea flatulenței.

Adauga un comentariu