Mama si copilul

Caz confirmat de transmitere de Covid-19 de la mamă la făt

Publicat: 19 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Caz confirmat de transmitere de Covid-19 de la mamă la făt
Caz de transmitere Covid-19 de la mamă la făt

Caz de transmitere Covid-19 de la mamă la făt. Cercetătorii francezi au descoperit că virusul Covid-19 a fost transmis copilului în timpul sarcinii prin cordonul ombilical.

Posibilitatea transmiterii prenatale de la mamă la copil a fost luată în considerare încă de la începutul epidemiei și este certă acum. Într-un studiu publicat marți, 14 iulie, de revista Nature Communications, medicii francezi raportează primul caz confirmat de contaminare intrauterină cu Covid-19.

Este un nou-născut venit pe lume în martie, care a suferit simptome neurologice asociate cu boala. „Am arătat că transmiterea de la mamă la făt este posibilă prin placenta în ultimele săptămâni de sarcină”, ​​a declarat pentru Agence France-Presse doctorul Daniele De Luca, de la spitalul Antoine-Béclère.

Caz de transmitere Covid-19 de la mamă la făt

Pentru moment, niciun studiu anterior nu a dovedit în mod oficial existența acestei contaminări. Odată cu această naștere, cercetătorii sunt siguri că această transmisie este posibilă. Acest studiu a fost realizat pe o tânără de 30 de ani. După o naștere prin cezariană, cea mai mare încărcătură virală a fost găsită de medici in placenta.

„S-a dus de acolo prin cordonul ombilical la copil, unde s-a dezvoltat”, a spus dr. De Luca.

Autorii acestui studiu dezvăluie că nou-născutul a prezentat simptome la douăzeci și patru de ore de la naștere, inclusiv rigiditatea membrelor și lezarea sistemului nervos cerebral. Semne care au dispărut spontan fără niciun tratament. „Vestea proastă este că se poate întâmpla. Vestea bună este că este rară – foarte rară chiar”, a spus dr. De Luca.

În timpul sarcinii, femeile trebuie să mențină o distanțare socială și să se spele pe mâini în mod regulat. Marian Knight, profesor de sănătate maternă la Universitatea din Oxford, precizează că la câteva mii de cazuri de copii născuți din mame care suferă de Covid-19, nu mai mult de 2% s-au testat pozitiv la virus.

Adauga un comentariu