Titlurile zilei

Caz dramatic la Iași! Apel disperat pentru un fost polițist! Abia ieșit la pensie, Vasile Rusu are nevoie urgent de ajutor. Dacă nu primește sânge, poate muri oricând – FOTO/ UPDATE: Vasile Rusu a murit

Publicat: 16 iun. 2021
Un bărbat îmbrăcat în uniformă și clădirea IRO
Vasile Rusu, fost polițist local în Iași

După 13 ani de activitate în cadrul Poliției Locale Iași, Vasile Rusu este grav bolnav și are urgentă nevoie de sânge. Bărbatul are 65 de ani și în urmă cu 5 luni a fost diagnosticat cu o tumoră hepatică. Boala a evoluat rapid, iar acum Vasile se află în stare gravă la secția ATI a Institutului Regional de Oncologie Iași

UPDATE: Vasile Rusu a murit. Tristul anunț a fost făcut de Poliția Locală Iași pe o rețea de socializare.

„O zi tristă pentru Poliția Locală Iași! Astăzi a încetat din viață colegul nostru proaspăt pensionat, Vasile Rusu. Colectivul Poliției Locale Iași transmite sincere condoleanțe familiei.”, a anunțat Poliția Locală Iași, pe pagina de Facebook.

Știrea inițială

Vasile Rusu are nevoie urgentă de sânge. Fostul polițist local are 65 de ani, iar de 5 luni viața lui a luat o întorsătură tristă. În luna ianuarie 2021 a fost diagnosticat cu o tumoră hepatică, care în câteva luni l-a transformat complet. Dintr-un om puternic, care timp de 13 ani a avut grijă de liniștea și ordinea publică din oraș, se află acum în stare gravă în secția ATI a Institutului de Oncologie Iași și are urgentă nevoie de sânge.

Medicii au transmis că nu contează grupa sanguină. Ieșenii sunt rugați să se prezinte la Centrul Regional de Transfuzii Iași, unde trebuie să precizeze numele bărbatului și secția unde acesta este internat pentru a dona. Viața fostului polițist local depinde de oamenii cu suflet mare. Familia bărbatului plânge pe holurile spitalului și se roagă zilnic pentru ca stâlpul familiei să se facă bine. Maria Rusu, soția bărbatului, nu își poate imagina viața fără el.

„Imediat după ce s-a pensionat a început să se simtă rău, iar în ianuarie, anul acesta, se simțea din ce în ce mai rău. Am mers la medic, unde i-au găsit un cancer la ficat, care a evoluat prea repede și ne-a dat pe toți peste cap. Nu ne-am așteptat la asta. În 5 luni l-a pus la pământ. Medicii au spus că are șanse încă 2-3 ani, dar pe el în 5 luni l-a terminat. A avut o operație prin care i-a fost introdus un tub și are mare nevoie de sânge. Se simte din ce în ce mai rău. Primim una caldă, una rece de la medici. Recent ne-a fost spus că organele au început să funcționeze normal, însă ficatul nu mai luptă”, a precizat Maria Rusu, soția bărbatului.

Maria Rusu așteaptă disperată o veste bună de la medici

Soția împreună cu cei doi copii luptă cu toată forțele pentru ca Vasile să se facă bine și să se întoarcă acasă. Acesta este căsătorit de 40 de ani cu Maria Rusu, care de mai bine de o săptămână stă pe holurile spitalului așteptând o veste bună de la medici. Femeia spune cât de mult îl iubește și, după o viață petrecută împreună, nu ar putea să trăiască fără el.

„Din cauză că boala lui a avansat prea repede, a ajuns la spital, iar acum este internat la ATI, în stare gravă. Am trăit 40 de ani cu el, nu îmi pot imagina viața fără el. Nu aș putea! Avem doi copii împreună și imediat după ce s-a îmbolnăvit Vasile, au venit acasă și ne-am sprijint unul pe altul, iar după ce a dat semne că își revine, au plecat fiecare pe drumul lui.

Acum că se simte rău, unul din băieți este cu mine, iar celălalt trebuie să ajungă și el. Nu vrem să ne gândim la ce este mai rău, dar trebuie să fim alături de el. Ne vom ruga în fiecare zi ca el să se facă bine. Îi rugăm și pe oameni să doneze pentru Vasile, pentru că merită să se facă bine. Ne dorim să se întoarcă acasă. Știm că este un luptător și va lupta”, a mai adăugat Maria Rusu.

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine din Iași se confruntă cu o criză acută de sânge.

Foștii colegi ai bărbatului sunt alături de el și de familie

Foștii colegi ai bărbatului au cerut sprijinul ieșenilor pentru Vasile Rusu. Poliția Locală Iași a postat un mesaj emoționant pe pagina de Facebook, unde au precizat că fostul lor coleg are nevoie urgentă de sânge.

„Rusu Vasile a fost angajat în anul 2007, iar în urmă cu un an, în 2020, a fost pensionat. Problemele de sănătate au apărut după ce s-a pensionat. Ne-a întristat vestea, deoarece era un om plin de viață, cu mult bun simț și care mereu și-a făcut treaba cum a știut el mai bine. A fost un coleg excepțional și ne dorim cu toții să se facă bine. Transmitem multă putere și familiei. Orice om merită ajutat, dar el chiar este un om bun care a ajutat pe toată lumea, iar acum are și el nevoie de ajutor. L-am cunoscut și este un om la locul lui”, au declarat reprezentanții Poliției Locale Iași.

Reamintim că și Claudia Elena Dinu (45 de ani), care este conferențiar la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Gr.T.Popa” din Iași, are urgentă nevoie de celule stem. După ce de aproape 6 luni suferă de leucemie, Institutul Regional de Oncologie Iași (IRO) i-a devenit a doua casă. Studenții de la UMF îi simt lipsa.

Comentarii
 • Ultima oară am scris despre IRO Iași și acești nenorociți de ziariști ai fituicii Bună ziua Iași mi au sters comentariul.Rusine!Si eu am trăit cu soția mea ani buni.11 ani a suferit de cancer de sân iar medicul curant n a internat o macar o zi.In cei 11 ani de boală nimic programări la controale periodice,nimic la controale interdisciplinare,nimic.O banală biopsie peste 3 luni iar rezultatul 450 lei undeva prin Sararie cu blocurile de parafina in traista mea.Astazi putrezeste.

 • In acest IRO Iași viața valorează nimic.O instituție premortala și atât.Intri bolnav de cancer și pleci tot bolnav de cancer.Totul este standard.Ca intr o fabrică.La capăt te așteaptă sicriul.

 • La IRO se testeaza pe pacientii oncologici scheme de tratament propuse UE.
  Pe banii platiti de romani prin CASS.
  Practic,bietii bolnavi sunt cobaii lor.
  Cat despre spagi,este la fel ca in tot sistemul sanitar.

 • din pacate multi nu pot dona sange fiind deja suferinzi de anumite boli dar doresc multa sanatate .nea vasile tot colegul nostru ramai chiar daca ai iesit la pensie fii puternic ca atunci cand erai in strada cand neprevazutul era la fiecare colt in orice moment al serviciului….

 • Bună întrebare, foștii colegi ce fac? De asta este bine de polițiști că ies mai devreme la pensie, mai apucă și ei să se bucure de pensie….localii nu prea apucă anul….

 • Ma duc azi sa donez,dupa munca. Parchez unde se poate, unde gasesc, intre masini cu numere de BT si VS.
  Cica am ajuns prea tarziu, sa vin dimineata. Inteleg ca la ce cerere este, CRT ar trebui sa fie deschis non stop. Nu e. Maine. Ok.
  Ma intorc la masina, dupa nici 10 minute. In parbriz SOMATIE de la politia locala. Ca am parcat unde nu trebuia. Da ? Pai asteptati bai baieti atunci sa va vina donatori. Mult si bine.

Adauga un comentariu