Prima pagină » Actualitate » Ce etnie are Jorge. Artistul s-a mândrit mereu cu asta!

Ce etnie are Jorge. Artistul s-a mândrit mereu cu asta!

07 mart. 2024, 13:16,
în Actualitate

George Papagheorghe, cunoscut drept Jorge, este unul dintre cei mai cunoscuți artiști din România. Tânărul a fost îndrăgit de către telespectatorii români foarte repede și este în atenția publicului de mulți ani. Totuși, puțini sunt cei care știu ce etnie are Jorge, considerat una dintre vocile impresionante de pe scena românească.

Ce etnie are Jorge

Jorge nu mai are nevoie de nicio prezentare, fiind unul dintre cei mai cunoscuți artiști din România. Pe numele său real, George Papagheorghe, acesta a intrat imediat în inima fanilor grație vocii lui impresionante.

Artistul se poate lăuda cu o viață frumoasă, mai ales că are o carieră de invidiat, dar nici pe plan amoros nu o duce rău, având o familie minunată și o soție frumoasă.

În urmă cu aproximativ doi ani, Jorge a dezvăluit faptul că este machedon, fiind născut în Constanța și provenind dintr-o familie modestă.

Artistul a declarat, atunci, că părinții lui au fost oameni de categorie mijlocie, având meserii care nu i-au adus o copilărie fără lipsuri, așa cum se presupune când vine vorba de copiii machedonilor din România.

Jorge a precizat că a tras din greu pentru ce are în prezent și este mândru de evoluția sa.

„Eu sunt un machedon energic și optimist, care s-a născut la Constanţa, dar nicidecum în puf, precum observ câteo­dată că se crede despre cei care reuşesc în show business. Sunt copil de bu­getari, ambii mache­doni. Tata, profesor de engleză, mama, grefier. Ai mei nu au avut mijloace să mă ajute în carieră, de aceea am mâncat o mulţime de pâine cu zahăr şi am dat din coate ani de zile ca să reuşesc în Bucureşti.

Am învăţat că munca te ridică deasupra celorlalţi mai mult decât talentul. Pe acesta din urmă l-am moştenit de la tata, care timp de douăzeci de ani a cântat la nunţi machedonene. Avea o trupă numită «Vlahos», formaţie cu care joia, vinerea, sâmbătă şi duminica a făcut întreaga Dobroge, plus Capitala, la nunţile aromânilor“, a povestit Jorge.

Vrea să transmită copiilor tradițiile

Artistul a menționat că participa la repetițiile formației tatălui său și îl ajuta când avea concerte

„În cultura noastră, nunta e un eveniment absolut special, grandios, care ţine câteva zile şi are o mulţime de tipicuri. Iar eu eram pe acolo. Eram prezent la repetiţii, mai şi cântam câdeodată, iar la concerte, eram deseori ajutor de împachetat şi despachetat instrumente. Lucru pe care, evident, îl detestam”, a mai spus Jorge.

Artistul a precizat că vorbește aromâna în familie și că încearcă să transmită tradițiile învățate de el și copiilor săi.

„În copilărie vorbeam doar în aromână, cu părinţii, cu bunicii. Mai vorbim şi azi, iar fiul nostru cel mic, David (5 ani), se amuză când ne aude. I se pare ceva atât de diferit. Karina, fata mea din prima căsnicie, rupe câteva cuvinte, aşa, cât să simt că tradiţia nu se opreşte la mine, că păstrează şi copiii ceva din spiritul străbunilor. e important, deşi nu sunt un om căruia să-i placă să privească în urmă. Chiar deloc. Sunt un familist convins, iar a ţine familia unită înseamnă şi a-i ţine vie şi istoria. Încerc să nu las spiritul machedonean să dispară, copiii mei trebuie să aibă idee de istoria noastră, de limbă, de obiceiuri”, a mai adăugat Jorge, care este mândru de etnia sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`