WoW!

Ce flori se dăruiesc de Crăciun

Publicat: 24 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce flori se dăruiesc de Crăciun

Florile sunt cadouri deosebite pentru cei dragi, în concordanţă cu atmosfera călduroasă de Crăciun. Există pe piaţa diverse flori specifice acestei perioade, printre cele mai populare numărându-se Poinsettia şi Cactusul de Crăciun. Asigură-te că alegi pentru cei dragi floari care se afla într-o stare bună de sănătate ca să reziste şi după sărbători. Iată ce opţiuni ai:

Poinsettia sau steaua crăciunului

O legendă mexicana spune că un copil sărac îşi dorea să-i ofere lui Iisus un dar. Copilul ştia că un dar, oricât de nesemnificativ ar fi, dacă este oferit din inimă, este bine primit de Dumnezeu. Cum nu avea bani, băiatul a cules un buchet de flori de pe drum şi le-a dus la biserică.

Plantele au înflorit în ziua de Crăciun lăsând la iveală nişte buchete superbe, roşii. Martorii evenimentului au crezut că acesta este miracolul sărbătorii de Crăciun şi au numit această plantă „Steaua Crăciunului”.

Steaua Crăciunului poate rezista chiar şi o săptămână fără apă, însă este recomandat totuşi ca ea să primească o cantitate mică de apă, o dată la două zile. Este foarte important să nu pui apă în farfuria ghiceciului pentru ca în acest fel rădăcinile acesteia pot putrezi.

Cactusul de Crăciun

Cactusul de Crăciun înfloreşte în perioada iernii, motiv pentru care este folosită în decorarea casei de Crăciun. Are un aspect deosebit datorită florilor ce prezintă culori variate, de la alb, roz, roşu, purpuriu, violet până la galben, roz-portocaliu şi auriu.

Spre deosebire de cactuşii obişnuiţi, această plantă are nevoie de multă apă şi nu se adaptează bine în condiţiile unui sol uscat. Cel mai bun mod de a te asigura că planta primeşte suficientă apă este să aştepţi până când solul este uscat la suprafaţă, dar umed de la jumătate în jos.

Amaryllis

Amaryllis sau Crinul Roşu este o plantă deosebită cu flori roşii şi tulpina cu mai multe învelişuri din care pornesc frunze lungi şi ascuţite, de culoarea verde. Înfloreşte în perioada de Crăciun astfel că poate fi făcută cadou.

Solul acestei plante trebuie să fie mereu umed, dar nu foarte ud şi, pentru ca să înflorească în perioada sărbătorilor de iarnă, udarea sa trebuie stopata cu 10-12 săptămâni înainte de acest moment.

Pentru a forţa bulbii să înflorească este nevoie de o temperatură puţin mai ridicată însă florile se vor menţine mai mult dacă planta sta într-o cameră răcoroasă.

Gerbera

O altă opţiune pentru un cadou de Crăciun este o gerberă de culoare roşie, în ghiveci. Gerbera în ghiveci este un gen de plante ornamentale care face parte din familia florii-soarelui (Asteraceae). Exista în jur de 40 de specii de gerbere.

În primăvara poţi înmulţi planta tăind lăstarii sau butaşii şi plantându-i în grădină, în ghivece individuale sau în ghivece decorative, lângă alte specii de plante. Gerbera trebuie udata regulat şi din abundenţă, dar este recomandat să ai grijă că rădăcinile să nu stea în umezeala pentru că pot putrezi.

Adauga un comentariu