Prima pagină » Sanatate » Ce scade glicemia noaptea: Cele mai rapide metode pentru a reduce nivelul zahărului din sânge

Ce scade glicemia noaptea: Cele mai rapide metode pentru a reduce nivelul zahărului din sânge

27 ian. 2022, 11:59,
BZI.ro, în Sanatate

Atunci când suferi de hipoglicemie trebuie să știi ce scade glicemia noaptea. Hipoglicemia este de obicei cauzată de un dezechilibru între factorii care cresc nivelul de glucoză din sânge. Acești factori sunt alimentele și hormonii de stres.

Există și o serie de factori care scad nivelul glicemic, cum ar fi activitatea fizică, alcoolul și insulina. Pentru e preveni hipoglicemia înainte de somn trebuie să respecți o serie de reguli. Dacă zahărul crește la un nivel ridicat, atunci ar trebui să consultați imediat un specialist. O creștere a glicemiei nu este o glumă, bolile endocrine necesită monitorizare zilnică și un sistem de nutriție bine gândit. De asemenea, până a apela la medic poți folosi o serie de remedii naturiste care te vor ajuta să reduci nivelul de glicemie acasă.

persoana care verifica unei alte persoane nivelul de glicemie din deget

De asemenea, pentru a evita acest disconfort este bine să înlocuești cafeaua cu cicoare

Cum să previi hipoglicemia seara: Factori care îți pot afecta starea de sănătate

De cele mai multe ori, nivelul de glicemie înalt din timpul nopții este cauzat de administrarea insulinei de tip NPH. În cazul în care administrați acest tip de insulină, trebuie să discutați urgent cu medicul specialist pentru a reduce doza de insulină.

De asemenea, unele gustări din timpul nopții îți pot afecta starea de sănătate. Astfel, poți lua o gustare înainte de culcare, astfel vei preveni stratificarea vârfurilor de insulină una peste alta. Exercițiile fizice prelungite îmbunătățesc sensibilitatea la insulină. Înainte de culcare scade doza normală de insulină dacă ai fost mai activ în timpul zilei decât de obicei.

Având în vedere că alcoolul suprimă secreția hepatică normală de glucoză, este necesară o gustare suplimentară, fără insulină, înainte de culcare. Astfel, vei reuși să previi hipoglicemia din timpul nopții.

De asemenea, cunoașterea nivelului de zahăr înainte de culcare poate ajuta la prevenirea unui episod de hipoglicemie. Dacă nivelul de glucoză este prea mare, trebuie să administrez un remediu rapid pentru a reduce nivelul de glicemie din sânge.

persoana care isi verifica nivelul de glicemie din deget

Astfel, trebuie să elimini din meniu alimentele care cresc zahărul

Alimente care scad glicemia din sânge: Ce să mănânci pentru a menține nivelul de zahăr

Cu ajutorul unei alimentații selectate corespunzător, este cu adevărat posibil să reușești să menții nivelul de zahăr la nivelul acceptabil. Alimentele cu un indice glicemic scăzut care scad nivelul zahărului din sânge ar trebui să formeze baza dietei tale.

Astfel, trebuie să elimini din meniu alimentele care cresc zahărul. Pentru a mânca doare alimentele potrivite este necesar să citești cu atenție compoziția de pe ambalaj. Trebuie să știi că zahărul se  conține chiar și în conserve, salam și alte produse. De asemenea, mierea nu este indicată pentru persoanele care suferă de diabet. Aceasta poate crește nivelul de glucoză la fel ca și dulciurile.

Specialiștii spun că salamurile, brânzeturile, iaurturile care conțin o cantitate mare de grăsime, produsele de patiserie și alte alimente non-dietetice ar trebui evitate. Acestea pot fi înlocuite cu o serie de ciorbe care scad nivelul de colesterol.

persoana care isi verifica nivelul de glicemie din deget in timp ce mananca

Cu ajutorul unei alimentații selectate corespunzător, este cu adevărat posibil să reușești să menții nivelul de zahăr la nivelul accepatabil

Ce scade glicemia noaptea: Remedii simple și eficiente pentru a scăpa de disconfort

Aceste remedii simple, dar eficiente pentru reducerea glicemiei pot fi găsite în orice casă. Unul dintre cele mai eficiente remedii, folosite din cele mai vechi timpuri este dovleacul. Un pahar de suc de dovleac natural sau un smoothie de țelină consumat pe stomacul gol va scădea glicemia imediat.

De asemenea, pentru a evita acest disconfort este bine să înlocuiești cafeaua cu cicoare. Pentru a pregăti o astfel de băutură trebuie să turnați apă fierbinte peste plantă și să o lăsați să fiarbă 1-2 ore. Remediul trebuie băut pe stomacul gol înainte înainte de masă. De asemenea, acest remediu este foarte indicat pentru persoanele care suferă de înfundarea vaselor de sânge.

Ceaiul de măceșe sau de cuișoare te va ajuta să reduci rapid și eficient nivelul glicemiei din sânge. Acesta se gătește extrem de simplu. Trebuie doar să torni peste fructele de pădure proaspete sau uscate apă clocotită. Amestecul trebuie lăsat la infuzat timp de 12 ore. Este util să ai întotdeauna o astfel de băutură în frigider în caz de astfel de urgențe.

Atunci când te gândești ce scade glicemia noaptea trebuie să știi că fulgii de ovăz sunt, de asemenea, foarte eficienți. Fierbe fulgii de ovăz în apă, și lăsă „bulionul” la infuzat într-un loc întunecat timp de 5-7 ore. Acest remediu cu siguranță te va salva de disconfort.

persoana care isi verifica nivelul de glicemie din deget

De cele mai multe ori, nivelul de glicemie înalt din timpul nopții este cauzat de administrarea insulinei de tip NPH

persoana care mananca biscuiti in fata unui frigider

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *