Cultural

Ce semnificație are cununa de flori de pe sicriul Reginei Elisabeta? Are legătură cu soțul suveranei, Prințul Philip

Publicat: 12 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce semnificație are cununa de flori de pe sicriul Reginei Elisabeta Are legătură cu soțul suveranei Prințul Philip
Sicriul este acoperit cu drapelul regal al Scoţiei, care a fost folosit de generații de monarhi scoțieni, iar deasupra a fost așezată o coroană de flori.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Elisabeta a ll-a este transferat astăzi de la Castelul Balmoral, unde suverana a murit, la Edinburgh, capitala Scoției, iar mai apoi în Londra, unde va fi înmormântată. Iată întreaga desfășurare care va avea loc cu prilejul acestui eveniment tragic, care a marcat lumea.

Sunt primele imagini, sfâșietoare, cu sicriul în care este trupul neînsuflețit al Reginei Elisabeta a II-a.

Ce semnificație are cununa de flori de pe sicriul Reginei Elisabeta

Trupul cu rămășițele Reginei Elisabeta a II-a a fost depus într-un sicriu de stejar, așezat pe un dric. Sicriul este acoperit cu drapelul regal al Scoţiei, care a fost folosit de generații de monarhi scoțieni, iar deasupra a fost așezată o coroană de flori.

Coroana este alcătuită din flori de pe domeniul Balmoral, cu câteva dintre florile preferate ale Reginei, inclusiv floarea de mazăre dulce, dar și Dalii, Brumărele și muguri de conifere. Există, totodată, și o legătură emoționantă cu regretatul soț al Reginei, Ducele de Edinburgh, au relatat jurnaliștii britanici.

Mai exact, când Prințul Philip a fost înmormântat, în aprilie 2021, coroana de flori de deasupra sicriului său a fost compusă din flori selectate de Regina Elisabeta a II-a, inclusiv cele de mazăre dulce. Aceste flori sunt asociate cu plecările și despărțirile, așa că sunt potrivite pentru momentul în care Regina a părăsit pentru ultima dată domeniul său de la Balmoral.

După un drum de aproximativ 6 ore şi după ce va trece prin mai multe localităţi scoţiene, cortegiul funerar urmează să ajungă la Edinburgh, capitala Scoţiei.

În Edinburgh, oamenii deja se adună ca să aducă omagii Reginei Elisabeta a II-a. Autoritățile se asigură, totodată, că totul va decurge ca la carte.

Cum se vor desfășura următoarele zile, până la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a

Luni după-amiază,  sicriul va fi dus la Catedrala St Giles, însoţit de membri ai Familiei Regale. Va avea loc o slujbă şi sicriul va rămâne 24 de ore, pentru ca oamenii să-şi poată aduce omagiul.

A doua zi, Prinţesa Anne va însoţi sicriul mamei sale în timp ce acesta este dus la Londra. Sicriul Reginei va fi dus de la Aeroportul Edinburgh la Palatul Buckingham,

Miercuri după-amiază, va fi dus la Westminster Hall, iar de joi, înainte de înmormântare, timp de patru zile, britanicii îşi vor putea lua rămas bun de la Regină.

Regina Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 96 de ani, pe 8 septembrie 2022. Ultima apariție a avut-o marți, 6 septembrie 2022, la Castelul Balmoral, când s-a întâlnit cu Liz Truss pentru a o desemna premierul țării. Au fost ultimele fotografii oficiale cu Regina în viață.

Elisabeta a II-a a avut cea mai lungă domnie din istoria țării, de peste 70 de ani. A depășit domnia Reginei Victoria și avea, conforma tradiției britanice, funeralii de stat care vor dura 10 zile.

Adauga un comentariu