National

Ce spune Nelu Tătaru despre numărul de infectări cu coronavirus: „Ne aşteptăm la o…”

Publicat: 28 aug. 2020
Nelu Tătaru ține u ndiscurs la Ministerul Sănătății
Nelu Tătaru vine astăzi la Iași

Nelu Tătaru a spus despre numărul de infectări cu coronavirus din România că o să scadă. Ministrul Sănătăţii mai crede că această scădere o să fie una treptată, de la o săptămână la alta.

Nelu Tătaru despre numărul de infectări cu coronavirus

În cadrul unei intervenţii la Digi 24, Nelu Tătaru a spus că se aşteaptă la o scădere treptată a numărului de infectări cu noul coronavirus în România. Totodată el atrage atenţia ca acest lucru va avea loc treptat, iar numărul de infectări o să scadă treptat de la o săptămână la alta.

„Ne aşteptăm la o scădere a numărului de cazuri. Nu foarte rapidă, dar va fi o scădere de la o săptămână la alta. Am simţit acest lucru în ultimele două săptămâni, dar nu am scăpat de pericol. Condiţiile rămân aceleaşi, nu în spital se tranşează această pandemie”, a susţinut Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a afirmat că în jur 150 – 170 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus sunt ventilaţi mecanic.

„Avem în acest moment în jur de 1.050 de paturi de terapie intensivă COVID complet utilate, dedicate patologiei COVID. Avem până în 500 de cazuri zilnic aflate în această terapie intensivă şi până în 150 – 170 de cazuri care necesită ventilaţie mecanică invazivă”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Nelu Tătaru arată că 5.105 de persoane dintre cele infectate cu noul coronavirus sunt copii

Nelu Tătaru arată că 5.105 de persoane dintre cele infectate cu noul coronavirus sunt copii. Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a menționat că, din cei peste 83.000 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, 5.105 au vârste până în 19 ani.

„În această perioadă, prima perioadă pandemică, din cei peste 83.000 de pacienţi sau români infectaţi, 5.105 sunt copii până la 19 ani. Dintre aceştia 1.978 sunt până la vârsta de 9 ani, iar 3.127 de la 10 la 19 ani”, a spus Tătaru, joi, la Digi 24.

Conform ministrului, copiii sunt purtători şi transmiţători ai noului coronavirus.

„7 septembrie va fi data când vom face evaluarea epidemiologică pentru a o putea raporta autorităţilor locale, DSP-urilor şi inspectoratelor şcolare judeţene care vor avea libertatea, între ghilimele, să adapteze în funcţie de evoluţia epidemiologică şi scenariul pe care îl vor aplică la fiecare unitate de învăţământ în parte”, a mai explicat ministrul Sănătăţii.

Nelu Tătaru despre numărul de infectări cu coronavirus

Ministrul Sănătății a încercat să lămurească problema declarației pe propria răspundere care va trebui completată de părinți.

„Părintele este cel care își cunoaște cel mai bine copilul și atunci este nevoie de acea declarație. Triajul observațional pe care îl face părintele trebuie adus la cunoștință „la tot ce înseamnă medicină școlară și învățătorului sau dirigintelui”, a menționat Nelu Tătaru.

Ministrul a vorbit și despre prevederea legată de distanțarea fizică de minimum un metru între elevi.

„În condițiile în care păstrăm masca și dezinfectantul în clasă, distanța de un metru este suficientă. Noi avem și studiile făcute în țările europene, multe dintre ele renunțând la această distanță de un metru, neavând spațiu suficient, dar adaptând acele separatoare din plastic sau păstrând cu strictețe acele reguli cum sunt dezinfectanții și măștile”, a precizat Nelu Tătaru.

Elevii şi personalul didactic/didactic auxiliar/nedidactic vor purta mască atât în timpul orelor de curs, cât şi în timpul recreaţiei, atunci când se află în interiorul unităţii de învăţământ.

Adauga un comentariu