Sanatate

Ceai de mentă în sarcină. Beneficiile și contraindicațiile băuturii

Publicat: 12 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ceai de mentă în sarcină. Beneficiile și contraindicațiile băuturii
În plus, utilizarea unei băuturi parfumate de mentă în ultimele etape poate reduce lactația

Tot mai multe femei se întreabă dacă este recomandat consumului unui ceai de mentă în sarcină.  Menta medicinală este unul dintre cele mai cunoscute remedii naturale care a fost folosită de secole pentru a trata tot felul de afecțiuni. Se compune din diferite uleiuri esențiale, oligoelemente și vitamine care au într-adevăr un efect asupra organismului uman. În plus, influența lor poate să nu fie întotdeauna pozitivă.

O atenție deosebită trebuie acordată diferitelor preparate pe bază de plante în timpul sarcinii. În această perioadă, corpul unei femei suferă schimbări extraordinare. În timpul sarcinii, imunitatea viitoarei mame scade. Pentru a preveni dezvoltarea răcelilor, se recomandă ceaiul de mentă. În plus, în stadiile incipiente, ceaiul ajută pentru a face față toxicozei și arsurilor la stomac. Este un remediu eficient pentru constipație și flatulență. Calmează durerile de cap și durerile musculare. De asemenea, ceaiul ajută la normalizarea somnului și reduce nervozitatea. O altă proprietate a infuziei de mentă despre care nu toată lumea știe este creșterea libidoului, care este redusă la unele gravide.

femeie insarcinata care tine o cana de ceai in mana
Substanțele conținute în plantă nu numai că pot ajuta, ci și pot dăuna corpului unei femei în timpul sarcinii

Ceai de mentă în sarcină. Riscurile administrării remediului

Mulți susțin că ceaiul de mentă nu are contraindicații. Cu toate acestea, acest lucru nu este chiar adevărat. Prin urmare, înainte de a-l folosi în mod regulat, este mai bine să consultați un medic pentru a exclude posibilele riscuri pentru tine și copilul nenăscut.

Substanțele conținute în plantă nu numai că pot ajuta, ci și pot dăuna corpului unei femei în timpul sarcinii. Deci, estrogenii, care fac parte din menta, duc în cazuri rare la naștere prematură. Cu toate acestea, pentru a evita acest lucru, o femeie însărcinată nu poate bea mai mult de o ceașcă de ceai pe zi și poate face pauze pentru a-l lua câte o cană la fiecare 3-4 zile.

femeie insarcinata care tine o cana de ceai in mana
O atenție deosebită trebuie acordată diferitelor preparate pe bază de plante în timpul sarcinii

În plus, utilizarea unei băuturi parfumate de mentă în ultimele etape poate reduce lactația. Pentru a oferi bebelușului suficient lapte cu o lună înainte de naștere, ceaiul de mentă trebuie abandonat. De asemenea, nu trebuie să utilizezi băuturi cu mentă pentru persoanele cu tensiune arterială scăzută și boli cronice ale ficatului și rinichilor. Adesea există reacții alergice la menta, care sunt foarte nedorite în timpul sarcinii.

Cum să pregătești o băutură din mentă pentru femeile gravide

Pentru a te bucura cu o băutură parfumată și răcoritoare, prepară un ceai de mentă pe care îl infuzezi slab. Proporțiile recomandate sunt o linguriță de colectare uscată într-un pahar cu apă fierbinte. Menta poate fi combinată cu alte plante zmeură, melisă, frunze de coacăze și peliniță.

o cana de ceai cu menta langa un ceainic cu ceai si o frunza de menta
De asemenea, ceaiul ajută la normalizarea somnului și reduce nervozitatea

Pentru a reduce simptomele neplăcute ale toxicozei, se recomandă să torni un pahar de mentă uscată la un litru de apă clocotită și să infuzezi timp de o oră. Bea bulionul rezultat cu înghițituri mici. Doza recomandată este de 0,5 căni la fiecare 4-5 ore. Trebuie să alegi soiuri de ceai de înaltă calitate și preparate din plante.

Așadar, cu siguranță ai înțeles faptul că un ceai de mentă în sarcină poate aduce beneficii și dăuna, dacă nu respecți recomandările medicului. Având un efect puternic, menta pentru femeile însărcinate în unele cazuri poate fi o adevărată salvare pentru viitoarea mamă. În plus, această băutură parfumată te va putea împrospăta perfect atât pe vreme caldă, cât și să te încălzească pe vreme rece.

femeie insarcinata care tine o cana de ceai in mana si zambeste
Mulți susțin că ceaiul de mentă nu are contraindicații


Leacuri băbești pentru bătături: Cum să scapi de durere în mod natural

 

Adauga un comentariu