Boli si tratamente

Consumul de ceai verde, un remediu excelent pentru pe cei cu alergii alimentare

Publicat: 09 apr. 2020
Ceaiul verde, excelent pentru alergii alimentare
Ceaiul verde, excelent pentru alergii alimentare

Ceaiul verde, excelent pentru alergii alimentare. Rezultatele cercetărilor sugerează că microbii intestinali pot afecta răspunsuri imune alergice. Tasuku Ogita care s-a alăturat recent Universității Shinshu este un expert în ceaiuri și efectele acestora asupra bacteriilor intestinale. În acest studiu, echipa sa a analizat ceaiul verde și abundența bacteriilor Flavonifractor plautii (FP) găsite în intestin. FP a fost raportată a fi o parte a metabolismului catechinelor din intestine. Catechinul este un antioxidant găsit într-o varietate de alimente, inclusiv ceaiul verde, dintre care 30 până la 42% din greutatea sa uscată este catechinul.

Tasuku Ogita și echipa sa au descoperit că administrarea orală de FP suprimă puternic răspunsul imun Th2 la alergiile alimentare in vivo. Mâncarea pe care o consumăm afectează cocktailul complex al diferitelor tulpini de bacterii din intestin. Consumul de ceai verde crește abundența de FP (Flavonifractor plautii) care suprimă răspunsul imun Th2. FP este o tulpină din familia de bacterii Clostridia, despre care se știe că are efecte asupra sistemului imunitar, inhibând în special inflamația. Unele tulpini de Clostridia arată promisiunea scăderii tensiunii arteriale, iar unele sunt cunoscute ca fiind abundente la persoanele slabe și nu la persoanele mai grase, determinând cercetătorii să creadă că pot fi folosite pentru a regla greutatea.

Dr. Ogita a cultivat cu succes FP care a durat 6 luni pentru a realiza. Nu este ușor să crești bacterii care cresc în interiorul intestinelor în afara mediului său. Dr. Ogita a fost încântat când a putut vedea „chipul” acestei tulpini de FP la un microscop.

Ceaiul verde, excelent pentru alergii alimentare

Universitatea Shinshu este situată în prefectura Nagano, cunoscută în Japonia pentru o varietate de produse alimentare fermentate, cu rezultate pozitive pentru sănătate. Nagano este neobișnuita prin faptul că nu are acces direct la ocean, așa că cultura alimentară care s-a dezvoltat aici a fost unică. Datorită terenului său montan, rezidenții au fost nevoiți să supraviețuiască iernilor îndelungate, fără acces la lumea exterioară, cultivând o cultură alimentară bogată în conserve naturale, inclusiv mușchi și muraturi fermentate cu lacto.

În prezent, rezidenții săi au cea mai bună sănătate și cea mai mare longevitate din Japonia, ceea ce înseamnă că este probabil un pretendent excelent pentru zona cu unele dintre cele mai bune stiluri de viață din lume. Nagano reușește să facă acest lucru cu unele dintre cele mai mici costuri pentru îngrijirea medicală a persoanelor în vârstă din Japonia, ceea ce înseamnă că oamenii trăiesc mult timp, dar sunt și mai sănătoși mai mult timp. Cercetătorii de la Universitatea Shinshu continuă să lucreze pentru a studia alimentele unice indigene din Nagano și Japonia, precum și procesele metabolice din organism pentru a împărtăși științific aceste cunoștințe cu alții din întreaga lume, cu speranța că și ei pot beneficia de această cultură.

Există potențial ca tulpinile de bacterii FP să urmeze etapele bacteriilor cu acid lactic și bifidobacterium în a fi adăugate la alimente pentru funcționalitatea dorită. În acest moment, sunt necesare mai multe studii pentru a analiza siguranța FP înainte ca acesta să fie utilizat ca un probiotic anti-alergie.
Adauga un comentariu