Pentru un cheesecake la pahar vei avea nevoie doar de câteva ingrediente și ustensile, iar rezultatul va fi unul cu adevărat delicios, ideal pentru musafiri sau pentru gustări dulci în timpul zilei.
Se poate pune în pahare, borcane, boluri, iar pentru sos se poate folosi orice fruct de sezon, fiecare variantă fiind cu adevărat spectaculoasă.
Rețeta de cheesecake la pahar
Pentru 4 borcane sau pahare de 290-300 ml vei avea nevoie de 120 grame de biscuiți digestivi, de 20 grame de unt topit, de 300 grame de cremă de brânză, de 300 grame de smântână pentru frișcă, de 200 grame de fructul preferat, de sezon și de 40 grame de zahăr pudră.
Începe prin a mărunți biscuiții într-un robot de bucătărie până când se fărămițează în totalitate. Dacă nu deții un robot de bucătărie, îi poți zdrobi cu un făcăleț. Adaugă untul peste aceștia și amestecă foarte bine cu o lingură. Acest amestec va fi baza cheesecake-ului.
Pentru cremă este necesar ca crema de brânză și smântâna să fie foarte reci. Începe prin a bate smântâna pentru frișcă cu un tel și adaugă treptat și zahărul pudră. Când începe să se întărească, adaugă și crema de brânză și amestecă până se omogenizează și obții o cremă tare.
După ce ai ales fructele, pune-le pe foc alături de 6 lingurițe de apă și amestecă-le la foc mediu până când obții un sos nu foarte lichid. În funcție de fructe, trebuie să guști și să decizi dacă ai nevoie de un îndulcitor.
Așează biscuiții și nivelează-i pe fundul recipientului ales, apoi adaugă crema și sosul făcut de fructe. Îl poți decora cu fructe proaspete și cu mentă, apoi păstrează-l la rece până la servire.
Altă rețetă delicioasă, cu brânză pufoasă
Pentru această rețetă vei avea nevoie de 200 grame de biscuiți digestivi, de 560 de grame de brânză pufoasă cu smântână, de 100 grame de zahăr pudră, de 3 lingurițe de esență de vanilie, de 200 ml frișcă lichidă cu 35%, de 400 grame de fructe de pădure, de 6 lingurițe de miere și de 3 lingurițe de semințe de chia.
Începe prin a mărunții biscuiții într-un robot de bucătărie până când se fărămițează în totalitate. Pentru cremă, pune într-un vas brânza pufoasă, frișca lichidă, esența de vanilie și zahărul pudră și mixează-le, astfel încât să devină cremoase și omogene.
Pune crema la frigider pentru minim o oră, iar între timp pregătește sosul. Pune într-o tigaie fructele de pădure și mierea, apoi amestecă și lasă conținutul la foc mic până se evaporă lichidul. După ce s-a evaporat, adaugă semințele de chia și amestecă până când se încheagă sosul datorită lor.
La baza fiecărui pahar adaugă 6 lingurițe de biscuiți și aplatizează-i foarte bine, apoi adaugă 12 lingurițe din cremă, nivelează și pune 6 lingurițe de sos. Continuă operațiunea și cu celelalte pahare, apoi pune-le la frigider pentru câteva ore. Acesta poate fi servit și imediat ce este pus în pahare, însă va fi și mai bun dacă este lăsat la rece.
Un cheesecake la pahar este un desert cu adevărat delicios și foarte ușor de făcut, ideal pentru musafiri sau pentru un moment de răsfăț cu ceva dulce.