Prima pagină » International » China reușește să cloneze cu succes „super vaci” pentru prima dată în istorie
China reușește să cloneze cu succes „super vaci” pentru prima dată în istorie

China reușește să cloneze cu succes „super vaci” pentru prima dată în istorie

31 ian. 2023, 23:20,
în International

Oamenii de știință chinezi au folosit cu succes tehnologia clonării pentru a combate dependența de importul de vacile de lapte, relatează Newsweek.

Oamenii de știință din Regiunea Autonomă Ningxia Hui din China au clonat recent trei vaci Holstein Friesian. Pe măsură ce populația chineză din clasa de mijloc crește, cererea de produse precum laptele și diverse semințe este în creștere.

Experimentul de clonare a avut ca scop să aducă mai mult acces la lactate în țară

Cu toate acestea, potrivit unui articol din Global Times, un tabloid publicat de Cotidianul Poporului, China trebuie să importe 70% din populația de vaci de lapte de peste hotare. Experimentul de clonare a avut ca scop să aducă mai mult acces la lactate în țară și să reducă dependența țării de alții.

Vacile au fost clonate folosind țesuturi de la o Holstein Friesian cunoscută sub numele de super-vacă, o vacă de lapte cu o producție foarte mare de lapte, creată printr-un proces de reproducere selectivă. Holstein sunt cunoscute pentru producția lor de lapte, iar vacile vor putea produce până la 36.000 de kilograme de lapte pe an. La scurt timp după pandemie, China și-a mărit importurile de produse lactate din Statele Unite. AgriPulse a raportat că, în 2021, importurile de lactate din America de către China au crescut cu 75%.

Oamenii de știință de la Northwest A&F University au luat o mostră din urechea unei super vaci și au folosit-o pentru a crea clone. În articolul din Global Times se spune că doar un număr foarte mic de vaci de lapte chinezești sunt foarte productive, doar cinci din 10.000, și că eforturile de clonare ar putea crește masiv producția de lapte a țării. Un număr foarte mic de bovine sunt considerate super vaci, iar China a depus eforturi pentru a conserva genele pentru a-și consolida turma de vaci foarte productive.

Potrivit unui comunicat de presă al Universității Northwest A&F, noii viței seamănă între ei ca formă și model de piele.

Embrionii au fost implantați în mame surogat cu producție scăzută

Jin Yaping, liderul proiectului, a declarat pentru Global Times că tehnologia de reproducere a fost folosită împreună cu tehnologia de clonare, iar embrionii au fost implantați în mame surogat cu producție scăzută. Combinația dintre tehnologia de reproducere și cea de clonare a avut ca rezultat trei viței de succes.

Primul experiment a creat 120 de embrioni clonați și aproximativ 50 au fost implantați în mame surogat.

Jin a declarat că, din moment ce clonele au avut succes, oamenii de știință vor avea nevoie de următorii ani pentru a construi o turmă de peste 1.0000 de super vaci. Jin a numit proiectul o „fundație solidă pentru a aborda dependența Chinei de vacile de lapte din străinătate”.

China și-a sporit eforturile de a deveni o națiune autonomă, concentrându-se pe tehnologia semințelor pentru a îmbunătăți accesul la semințele vitale și pentru a crea o națiune sigură din punct de vedere alimentar. Clonarea cu succes a vacilor de lapte nu este prima aventură a Chinei în utilizarea tehnologiei de clonare pentru a îmbunătăți accesul la hrană.

Oamenii de știință efectuează studii similare cu alte produse și animale

În 2015, The Guardian a relatat că a început construcția celei mai mari fabrici de clonare a animalelor din lume. Compania chineză plănuia să se extindă în Beijing cu speranța de a clona până la 1 milion de bovine de carne pe an, precum și planuri de a clona cai de curse și animale de companie.

Potrivit articolului din Global Times, oamenii de știință efectuează, de asemenea, studii similare de descoperire cu produse precum porumbul, soia, puii de carne și porcii de reproducție.

Bugetul.ro
Adio, ANPC pentru Cristian Popescu Piedone! Curtea de Apel București i-a dat vestea, după ce a fost acuzat de nepotism
redactia.ro
Luminita Anghel a ajuns la capatul puterilor! Isi striga durerea pe internet dupa ce ani de zile a tacut: "𝘔𝘪-𝘢 𝘧𝘰𝘴𝘵 𝘧𝘳𝘪𝘤ă 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘤𝘰𝘱𝘪𝘭𝘶𝘭 𝘮𝘦𝘶 𝘣𝘪𝘰𝘭𝘰𝘨𝘪𝘤. 𝘈𝘮 𝘵𝘳ă𝘪𝘵 𝘶𝘯
Bugetul.ro
Spitalul care nu va mai exista. 150 de milioane de euro pierdute din cauza incompetenței locale
a1.ro
Chefi la cuțite, 26 martie 2025. Cine a câștigat a noua amuletă. Un concurent a primit cuțitul de aur. Ce concurenți au uimit
Playtech.ro
Cea mai simplă reţetă de paste. Are 5 ingrediente şi a fost inventată de Jamie Oliver
observatornews.ro
Reacţia poliţistului prins la furat tije pentru WC. Are un salariu de peste 10.000 de lei
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Președintele Trump îl sprijină pe Erdogan. Arestarea primarului din Istanbul și protestele masive, ignorate la Casa Albă
SportpeSurse
Dialog ireal între Gigi Becali și Maricel Păcuraru, patronul Realitatea Plus. „Gigi, fac cum zici tu”. VIDEO
Playtech.ro
Când este următoarea minivacanţă. Angajaţii vor putea sta acasă 4 zile
Dailybusiness.ro
Mezeluri fără vină! Cele mai sănătoase variante, delicioase și fără chimicale periculoase
RomaniaTV
Vestea dată de Smiley și Gina Pistol! E bucurie mare în familia lor
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Peste 10.000 de bugetari vor fi concediaţi, anunţul de la Ministerul de Finanţe
redactia.ro
Doliu în medicina românească. A murit unul dintre cei mai importanți medici. A fost un profesionit desăvârșit
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`