Titlurile zilei

Mihai Chirica nu mai vrea să fie primarul Iașului! Ca să nu mai fie ales, a „comandat” ca gropile din asfalt, de la Bazar, să fie acoperite cu pământ! Iată imaginile de circ! – FOTO/VIDEO

Publicat: 14 mai 2024
_____ Vizualizări 36 Comentarii
Mihai Chirica nu mai vrea să fie primarul Iașului Ca să nu mai fie ales a comandat ca gropile din asfalt de la Bazar să fie acoperite cu pământ Iată imaginile de circ - FOTOVIDEO
Gropile din asfalt, din zona Bazar – Târg de Cherestea, au fost acoperite cu pământ într-o crasă bătaie de joc

Problema gropilor din asfalt a fost rezolvată la Iași. „Craterele” de pe drumul din zona Bazarului au fost astupate cu pământ. Primarul Mihai Chirica așa consideră, probabil, că merită tratați ieșenii. Mai mult decât atât, neagă că acolo ar fi fost pus pământ și spune că s-a folosit criblură din asfalt, chiar dacă imaginile surprinse arată contrariul

Cum arată bătaia de joc? O puteți vedea în imaginile surprinse ieri dimineață la Iași. Zilnic, mii și mii de cetățeni sunt batjocora primarului Mihai Chirica și a instituțiilor din subordinea sa. Ieri, 13 mai 2024, pe o stradă extrem de circulată din municipiu, gropile din asfalt au fost acoperite cu pământ. Din păcate, nu este vorba despre o glumă, ci despre purul adevăr. Așa consideră edilul Iașului că merită tratați cei care îi plătesc salariul uriaș în fiecare lună. Să revenim totuși la lucrările de amploare din zona Târgului de Cherestea. Ieri dimineață, șoferii au fost surprinși de „reabilitarea” drumului despre care și redactorii BZI au relatat în nenumărate rânduri.

„Este o bătaie de joc cum rar ți-e dat să vezi. În Iașul anului 2024, gropile din asfalt se acoperă cu pământ luat de pe marginea drumului, e vai și amar de noi. Din punctul meu de vedere, asta este definiția umilinței. Primăria Iași, în frunte cu Mihai Chirica, ne umilește. Drumul de la Târgul de Cherestea, de la Bazar, este folosit de locuitorii din zona Hlincea, Lunca Cetățuii etc. Acest drum arată jalnic de ani întregi, nu de acum. Au mai plombat pe ici, pe colo uneori și cam atât. Totuși, niciodată nu au pus pământ în gropi, așa, în bătaie de joc”, a spus un ieșean care trece frecvent prin zonă.

Criblura lui Mihai Chirica, iarbă, paie și pământ, în gropile din asfalt, la Bazar

Primarul Mihai Chirica a spus că peste tot în lume se procedează așa pentru astuparea gropilor.

„Este material concasat, el se pune peste tot în lume. Sunt niște lucrări temporare. Nu este pământ, este criblură asfaltică”, a spus Mihai Chirica.

Ce este criblura de care vorbește primarul Iașului? Ei bine, este un material granular și rugos obținut prin concasarea și ciuruirea rocilor, folosit în amestecuri de asfalt, dar și în beton de calitate, cu rolul de a contribui la buna comportare a betonului la solicitări puternice. Astfel, este lesne de înțeles că din criblură nu poate face parte pământul. În zona Bazar, în gropi există pământ, paie, iarbă și pietre, deci unde estre criblura de care vorbește primarul Iașului? Acesta a mai precizat că în zonă urmează să fie pus asfalt. Când? Dumnezeu știe, că Mihai Chirica nu.

Chirica spune ceva, imaginile surprinse la Bazar arată altceva

Imaginile surprinse de reporterii BZI arată cât se poate de clar că această criblură lipsește din găuri. Asta merită, probabil, ieșenii, să fie mințiți și umiliți de primar și subalternii acestuia. Despre drumul la care se face referire, redactorii BZI au scris și în edițiile precedente. Până ieri, când s-a pus pământ în gropi, municipalitatea nu a mișcat un ac. Probabil că oamenii care locuiesc la periferia orașului sau în comunele învecinate nu contează și nu au drepturi.

Pentru mulți șoferi, drumul ce face legătura între Iași și Ciurea, prin Hlincea, este o bulă de aer, având în vedere că traficul din Podu Roș-Nicolina-CUG este infernal. Se apropie alegerile, promisiunile curg, iar realitatea este cruntă. Investițiile lipsesc din oraș, infrastructura este la pământ, iar cei care conduc Iașul înfloresc pe zi ce trece. Iată că primarul Iașului, Mihai Chirica, a considerat de cuviință să „asfalteze” gropile din asfalt, de la Bazar, cu „criblură” din pământ, paie și iarbă de pe marginea șanțurilor.

Comentarii
 • DLE PRIMAR CHIRICA DE 9 ANI TOT VA SPUNEM SI NU VRETI SA NE ASCULTATI NU VRETI SA FACETI NIMIC ,IN ALEXANDRU PE STRADA BISTRITA IN SPATELE SCARILOR A2 ,A3 A4 ETC MULTI VECINI CU PILE LA PRIMARIE AU FACUT ILEGAL BALCOANE LA PARTER SI AU DEPASIT LIMITA BLOCULUI CU PESTE 5 METRI INAFARA ,AU INCHIS AERISIRILE DE LA SUBSOL CU BALCOANELE LOR SI ACUM MIROASE F URAT IN INTERIORUL SCARII ,SUNT 7 BALCOANE FACUTE CA IN BRAZILIA ,AU INCHIS SPATIUL DIN JURU BLOCULUI PARCA AR FI TERENU LOR SI COPII MICI NU AU CUM SA SE MAI JOACE IN JURU BLOCULUI ,FACETI CEVA IN ACEST SENS !

 • Bataie de joc e peste 10 ani pe drumul de la talcioc unde duminica 100 amaratii de ieseni vand pe afara in mizerie si colb si taganii gunoieri vand inauntru talciocului

 • mister primar kirica cand ne scapati de ciorile bisnitare si speculante din piata minerva alexandru ? cand ne scapati de ciorile drogate ce vand flori la minerva ,fac mizerie arunca cu zoaie pe trotuar vorbesc urat cu oamenii si ocupa trotuarul cu ghivecile lor ,militia comunitara nu face nimic parca au orbul gainilor ……………………

 • ostaficiuc a fugit la aur acum nu mai este la psd simion a primit in aur toti parnaiasii din Iasi toti golanii.

 • LABA TRISTA DE CHIRICA TREBUIA ARESTAT DE MULT TIMP TREBUIA SA STEA IN CELULA CU TATUCA LUI NIKITA CORDACIU )))

 • Chirica e un primar frumos elegant papusa masculina a furat dar a si facut ,doar pentru ca a pus panselute in centru Iasului eu il mai votez odata

 • Griblura asfaltică s-a dus printr-o curte pe la careva din primărie care a raportat lui Chirica că a pus-o în gropi. Ăsta e caz penal dar pe cine să intereseze că sunt toți o mafie.

 • Indiferent de ce se spune in spatiul public, tot Chirica o sa fie primar pentru simplul motiv ca nu sunt altii acum ce il pot surclasa.
  Poate cu alta ocazie sa apara cineva care sa fie cunoscut, serios si pregatit din timp pentru a castiga alegerile.

 • Chirica e printre singurii care nu e analfabet 🤷🏻‍♀️ A fost șef de promoție la facultate.

  Cei mai mulți dintre politicieni nici macar nu cunosc limba română 🫤

  Stați acasa in ziua votului. Asta ar fi singura schimbare, fiindca nu aveti de unde alege.

 • Chiar dacă ar pleca Chirica sau l-ar aresta, caracatița corupției și incompetenței din primărie și serviciile subordonate este prea mare. Dacă l-au arestat pe Nichita, s-a întâmplat ceva? Niște ordinari șpăgari şi incompetenţi. In Primarie şi peste tot trebuie schimbat tot de sus până jos.

 • De la sfirsitul lunii februarie, lucrarea de pe Bdul Socola, de altfel, inutila pentru ca erau multe alte prioritati, arata situatia in care se afla orasul. Chirica isi bate joc de toti, firmele primariei, Citadin in cazul acesta, nu au utilaje si nici oameni calificati, singura lor expertiza fiind peticeala de mintuiala pe bani multi si necontrolati.
  Situatia aceasta de pe bdul Socola e un bun studiu de caz.
  Mai intii, cum poate un primar sa-si bata joc de cetateni, fara ca acestia sa aiba vreo reactie.
  Apoi, cum autoritatile in drept (Politie, DSP, Garda de mediu, Agentie de mediu etc), corupte si ineficiente, pot sa nu faca nimic la faptul ca, zilnic, de peste o luna, aceasta artera de circulatie nu este practicabila iar administratorul drumului trebuie sanctionat, ca iesenii sint obligati sa inghita tone de praf si sa-si distruga masinile.
  Mai este apoi faptul ca opozitia din Consiliul local sau candidatii la primarie care spun ca vor face si drege nu fac nimic serios in aceasta situatie. Postarile pe Facebook si impartirea de pliante colorate prin parcuri nu mai servesc de mult la gravitatea acestei situatii.
  Si nu in ultimul rind, vedem cum cetatenii, batjocoriti de primarie si serviciile publice, de institutii precum politia, garda de mediu, la aceasta lucrarea organizata in debandada, stau linistiti acasa, ori injura in timpul zecilor de minute in care isi distrug masinile si sanatatea cit traverseaza bulevardul.
  Imaginati-va ce ar fi fost ca simbata tracuta, sau ieri seara, ori diseara sa miine dimineata, sa fi iesit pe bdul Socola vreo 300-400 de cetateni care sa protesteze la batjocura primariei cu aceasta lucrare.
  Imaginati-va si starea lui Chirica din birlogul lui, a directorului Citadin, a sefului Politiei, a lui Bodea, Chichirau etc si altii.
  Va garantez ca s-ar fi schimbat multe daca macar o zi, o mina de oameni s-ar fi mobilizat din spirit civic ori la chemarea unor lideri si ar fi protestat de-alungul bdlui Socola pina in Podu Ros, in fata la PNL, pentru ca acolo e sursa raului pentru oras si apoi in fata la primarie.
  Nu exista asa ceva si nu va exista pentru ca cetatenii nu au demnitate, iar liderii opoziitie sint foarte slabi. Nimeni nu cere sa fie publicate costurile acestei lucrari in bataie de joc. De ce ?
  In consecinta, avem ceea ce vedem si asa va mai fi mult timp de acum incolo.

 • Cine permite si acopera acest jaf din banul public ? Salariile directorilor şi membrilor din consiliile de administraţie din subordinea Primăriei/CL Iaşi:

  CITADIN SA – 1.188,860 lei (cheltuieli aferente contractelor de mandat) : 3 directori executivi – 17.550 lei net / lună / director, 4 membri CA – 3.546 net / lună
  SPAŢII PUBLICE S.A. – 1.507.000 lei (cheltuieli aferente contractelor de mandat) : 2 directori executiv, Director general – 22.707 lei net / lună,
  Director executiv – 19.126 lei net / lună, 4 membri CA – 6.092 lei net/ lună
  SALUBRIS S.A. – 1.238.000 lei (cheltuieli aferente contractelor de mandat) : 1 director executiv – 26.714 lei net / lună, 6 membri CA – 5.563 lei net/ lună
  COMPANIA DE TRANSPORT PUBLIC S.A. – 2.044.000 lei (cheltuieli aferente contractelor de mandat) : 4 directori executivi – 17.550 lei net / lună, 5 membri din Consiliul de Administraţie – 5.960 lei net / lună
  ECOPIATA S.A. – 642.800 lei / lună (cheltuieli aferente contractelor de mandat) : 1 director – 21.645 lei net/ lună, 4 membri în CA – 2.340 lei net/ lună,
  S.C. Termo Service S.A. – 658.000 lei / an (cheltuieli aferente contractelor de mandat) : 1 director – 15.210 lei net / lună, 4 membri CA – 4.212 lei / net lună

 • La alegerile trecute au venit la vot doar 27% din cetateni. CHIRICA a fost votat la alegerile din 2020 de 36.196 alegători din 322.441 persoane înscrise. Adică 11,22% din persoanele cu drept de vot. Practic a fost ales de panseluțari, de persoanele din primarie si institutiile ei, haita abonata la banul public și cam atit.
  Trebuie sa inteleaga toata lumea, Chirica, are grija doar de cei 12-15% din cei care vine la vot : asistatii sociali (ajutoare, nu-i cheama sa-si faca zilelel de lucru etc) , pensionarii cu venituri mici (libere cu nemiluita la transport in comun si nejustificat pentru multe dintre trasee pe are nu le utilizeaza niciodata, tot felul de chermeze pe banii primariei etc), imbuibatii din institutiile si firmele primariei care sint haita lui de vot si vor muri si tot il vor vota.
  Faceti singuri calculul cit angajati are Ecopiata, Citadin, Salubris, CTP, Servicii publice, primaria, muzeul x si y si veti vedea ca oamenii normali nu conteaza. SALUBRIS are 681 de angajati, CITADIN : 294, SERVICII PUBLICE : 562. Nu uitati familiile lor, in medie 3 persoane. Mai adaugati sutele de angajati din Politia LOCALA si institutiile primariei, familiile lor si miile de asistati sociali care primesc bani pentru ca nu au unde munci si care nu fac nimic. La atitea resurse, trebuia sa lingem mac prin oras. Vedem zilnic nivelul administratiei lui CHIRICA : vatmani care schimba macazul cu ranga, camioane din care cind a fost zapada s-a aruncat cu lopata sare (care in final vedem ca distruge astfaltul) si…. in loc de utilaje de deszapezire in iarna, am vazut buldoexcavatoare, camioane etc care sint utilaje pentru constructii nu pentru strins zapada. E plin youtube-ul de tehnologii pt sec. XXI si in Iasi deszapezim cu utilaje pentru sapat santuri inchiriate pe bani frumosi de la haitele asociate primariei. Asta, in secolul 21, anul 2024 intr-un oras cu pretentii de oras intelectual, universitar, cu cercetare si alte mofturi si pretentii.
  Ati vazut in ultimul an vreun intelectual sau vreo figura importanta a orasului care sa le dea peste bot acestor derbedei ? Nu niciunul pentru ca toti stau in birlog, minjiti de salarii babane si privilegii. Ti-e greata de atita mediocritate, indiferenta si ticalosie din partea primarului si a haitei lui. Sintem acolo unde trebuie sa fim cu astfel de conducatori. Un lucru este sigur. Pina cind cei care gindesc, cei care au initiativa ori cei care au realizat ceva important in viata prin fortele lor nu ies la vot, nimic nu se va schimba. Pe CHIRICA nu-l intereseaza decit sa intretina bazinul lui de vot care nu are pretentii de normalitate ca ceilalti ori ii controleaza pentru ca depind de el. Tot festivismului lui gretos pe la manifestarile la care participa, pozele pe Facebook si pe unde spune vorbe goale completeaza acest fapt. E trist dar asta-i realitatea.
  Avem ce avem pentru ca oamenii cumsecade si cu ceva minte au dubii sau nu vor sa mearga la vot. Chirica jubileaza si ride in nas tuturor ! A obtinut si al doilea vice-primar pentru ca a mai gasit un tradator, iar acum cu alianta PSD-PNL va defila invingator pentru ca ceilalti candidati nu vor face decit sa sparga votul in loc sa se uneasca pentru un singur candidat. Chirica le preda tuturor o lectie despre cum se face politica, iar cetatenilor le arata zi de zi ca poti sa furi cit incape si sa nu faci mare lucru, ca tot esti reales.

 • In acte apare criblura. Pe teren insa… Probabil ca nu Chirica a furat de data asta, iar raspunzator e cel care a facut receptia lucrarii.

 • Ieseni, luati exemplu !!!

  Alegeti pe CEI MAI BUNI PRIMARI !
  CEL MAI BUN PRIMAR este un primar MORT !

  Alegeti-l pe Simirad, sau pe Alexandrescu !!!

  ,,Dumitru Sechelariu candidează din nou la Primăria Bacăului.Fostul edil a murit în urmă cu 11 ani!’’ https://www.national.ro/politica/dumitru-sechelariu-candideaza-din-nou-la-primaria-bacaului-problema-fostul-edil-a-murit-in-urma-cu-11-ani-gafa-mare-in-moldova-827471.html/?unapproved=366159&moderation-hash=6e02cdde07e584636f51a70244df56d2#comment-366159

  Oricum, cu primar sat fara primar orasele si comunele sunt de rahat.

  Fara primar ar fi mai bine ca nu ar mai avea cine sa fure la greu.

  Cred ca UN PRIMAR MORT pentru ca el nu ar putea fura !

  Anul acesta se va face curatenie generala… inteligentii stiu ce spun !

 • Romani, luati exemplu !!!

  Alegeti-l pe cei mai bun PRESEDINTE, cei mai buni PRIMARI si cei mai buni PARLAMENTARI !!!
  CEL MAI BUNI ALESI sunt doar MORTII !

  Alegeti-l pe ILIESCU PRESEDINTE, si cautati prin cimitire ca trebuie sa gasiti nume cu rezonanta pentru primari si parlamentari !!!

  Fara Clona Retardata Vanzator de copii Johanis Romania ar fi fost mult mai BOGATA, mult mai DEMNA si mult mai RESPECTATA !

  Fara primarii PENALI din orase si din comune romanii ar fi fost mult mai fericiti !!!

  Fara Parlamentatii PENALI, TRADATORI si JEFUITORI, Romania ar fi fost mult nmai Bogata, mult mai Demna si mult mai Curata – fara poponari, shobolani paduchiosi spurcati nazisti, etc !!!

  UN ALES MORT este IDEAL pentru ca MORTII nu fura, nu tradeaza si nu fac GENOCID !

  ,,Dumitru Sechelariu candidează din nou la Primăria Bacăului.Fostul edil a murit în urmă cu 11 ani!’’ https://www.national.ro/politica/dumitru-sechelariu-candideaza-din-nou-la-primaria-bacaului-problema-fostul-edil-a-murit-in-urma-cu-11-ani-gafa-mare-in-moldova-827471.html/?unapproved=366159&moderation-hash=6e02cdde07e584636f51a70244df56d2#comment-366159

  Anul acesta se va face curatenie generala… inteligentii stiu ce spun !

 • Serviciile au anuntat ca s-au saturat de Mishu Pishu, ii vor lua toate jucariile si le vor da altuia, inclusiv cafeneaua.

 • Persoana de pe sos Barnova nr 9A, cel cu materiale de constructii, a furat aprox 500 mp din terenul scolii Veronica Micle Iasi, practic si a facut a doua cale de acces spre propietate. Asta sub nasul autoritatilor incopetente si corupte !!!
  Verifica te rog Domn Primar actele de cand a cumparat in anii 90 acest individ si ce are in prezent cu acordul spagilor.

 • chikirica neam de curva sa ne suji belitele la tati tagganii din iasi ca neai furat 10 ani 8ncontinuu sa nevkkam in gura ta si a lui mafta curva batrana

 • PRIMARIA poejează hoții de la INAAP. Probabil contra spagi.Altfel cum să dai aviz de funcționare unor excroci, așa cum apar și pe internet.

 • Asfaltu l a pus in spate la pizza Nico ca sa poata incasa de pe locurile de parcare. Erau perfecte acele dale, nu aveau moarte.

  A venit si a turnat 3 cm de bitum care se va gauri si apoi…. Cine mai vine intre blocuri sa asfalteze?!

 • Azi au pus într-o intersectie inca 3 treceri de pietoni care lipseau, cateva ore mai tarziu sunt masini parcate in dreptul lor , primaria? Politia doarme? Nimic nou.

 • Chirica a avut un citi menajer destoinic in persoana lui Petrica Muuvila , sinecurist analfabet si gropar al Iasului, pe toate planurile, om de la tara, trantor autentic, care a astupat toate gaurile buzunarelor lui, sa ramana banii nemunciti, bun la pulitichie

 • Da. Din colonel SIE vrea sa devina general SIE. Astfel, posibil sa nu mai aiba timp si de primarie.

Adauga un comentariu