Din lumea filmului

Chinatown devine serial Netflix

Publicat: 20 nov. 2019

Chinatown devine serial Netflix. Anunt surprinzator facut in lumea filmului. David Fincher va produce o serie prequel a peliculei clasice Chinatown (1974).

In centrul atentiei va fi tânărul Jake Gittes (detectivul interpretat în film de Jack Nicholson), iar se scenariu se va ocupa același Robert Towne. Acesta a avut în grijă povestea peliculei originale.

Serialul vine cu o schimbare

In filmul lui Roman Polanski, Gittes evolua in mediul corupt al Californiei de Sud dinanintea celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Disputele principale erau pentru drepturile asupra apei și a pământului.

In serial, celebrul detectiv va încerca să-și facă treaba într-un oraș. Aici bogatii controleaza domenii precum cel imobiliar, al petrolului, dar și găștile de infractori”.

Chinatown devine serial Netflix

Clasicul Chinatown este un film neo noir American din 1974 regizat de Roman Polanski. Filmul conține multe elemente caracteristice filmului noir prezentând o îmbinare între mister și dramă psihologică. Din distribuție fac parte Jack Nicholson, Faye Dunaway și John Huston, filmul fiind lansat de Paramount Pictures.

Filmul a fost nominalizat la unsprezece Premii Oscar câștigând la categoria Cel mai bun scenariu original – Robert Towne. În 1991, Cartieul Chinezesc a fost inclus în Registrul Național de Film al Statelor Unite de către Biblioteca Congresului pentru importanța sa culturală, istorică și estetică.

O a doua parte intitulată The Two Jakes a apărut în 1990 cu Jack Nicholson ca actor și regizor, scenariul fiind din nou semnat Robert Towne.loading...

Adauga un comentariu