Un preparat banal, cum este ciorba de fasole, are un preț de lux la o terasa din Costinești, la care, culmea, nu se înghesuie nimeni. De fapt este vorba de locația vizitată de Piedone săptămâna trecută și închisă pentru 6 luni. Se pare că patronul a remediat deficiențele constatate la control și a redeschis, însă prețurile l-ar putea aduce în pragul falimentului.
Nu degeaba se plânge lumea că prețurile au luat-o razna pe Litoral, pentru că tot mai multe dovezi apar în acest sens. La prima vedere ai crede că patronii locațiilor respective vor să se îmbogățească pe loc, fără a mai avea grija zilei de mâine. Iată ce a pățit un turist la o terasă care fusese închisă de Piedone în urmă cu câteva zile, potrivit Gândul.
Ciorba de fasole are un preț de lux la o terasa din Costinești
Un turist a plătit 61 de lei pentru o ciorbă de fasole, la o terasă din Costinești, care fusese închisă de Piedone pentru șase luni, dar s-a redeschis după doar două zile. Motivul pentru care fusese închisă: angajații au fost prinși ascunzând mâncarea „cu probleme” în caserole, în camerele lor.
Turistul, pe nume, Silviu Petrescu, a ajuns la această terasă din Costinești. La mese era pustiu, el fiind singurul care a mers acolo să mănânce. „Oare de ce?”, se întreabă acesta. Ulterior, au mai venit doi bărbați, însă turistul a ținut să menționeze că la terasa din spatele lui era plin de oameni.
S-a așezat la masă și a frunzărit meniul și lista de prețuri. A decis să comande o ciorbă de fasole cu costiță, pâine și ceapă.
„Vreau o ciorbă de fasole, dar nu în pâine normală. Vreau și o ceapă și pâine. Sunt singurul de pe terasă, dacă vedeți, nu mai e nimeni, iar în spatele meu este full, oare de ce? Ia să vedem cum e mâncarea. M-au rugat să îmi ia meniul pentru că ar fi bine să nu îl filmez. Ok, respect regula locului. Toată lumea de aici, sunt vreo 10 inși care dau cu mătura pe jos. Și au mai venit doi băieți, suntem trei la masă”, spune turistul.
Turistul a avut o experiență amară
Ciorba a fost bună la gust, iar porția, destul de mare. Însă, chifla nu era proaspătă. Acesta i-a acordat nota 7 din 10, iar la final a avut de plătit 61 de lei.
„A venit ciorba și este o porție mare, văd că are și ceva bacon pe interior, e destul de bogată și arată bine, chifla este veche. Ciorba nu e rea la gust, dacă mai pun puțină sare și piper, și am și ceapă, chiar o să fie bună. Vedem la sfârșit și cât costă. I-am pus sare și piper și este o ciorbă bună. De pâine nu o să mă ating, că este veche, ceapa încă nu a ajuns, dar e o ciorbă bună: 7 din 10. A venit și salata de ceapă, nu avea nimic decât pătrunjel, i-am pus eu sare și piper, și puțin ulei.
O să cer nota și plec de aici. Să vă zic și prețul, prețul a fost 61 de lei, pentru o ciorbă de fasole cu salată de ceapă și o chiflă. Dacă luam și felul doi, mă duceam lejer la 150 de lei. O persoană, în Costinești, la o terasă goală, voi ce ziceți? Ciorba nu a fost rea, chiar mi-a plăcut, dar 61 de lei o ciorbă? Mi se pare un pic mult”, a mai spus Silviu Petrescu.