Economic Local

Concurență mare la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași! Contractul pentru furnizarea materialelor sanitare are o valoare de 8 milioane de euro

Publicat: 18 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Concurență mare la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași Contractul pentru furnizarea materialelor sanitare are o valoare de 8 milioane de euro
Noi loturi de materiale sanitare vor fi furnizate către Spitalul de Boli Infecțioase din Iași

Noi loturi de materiale sanitare vor fi furnizate la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, printre care saci mortuari sau sonde rectale. La procedură au fost depuse 75 de oferte. Mai multe firme din țară încearcă să câștige contractul de milioane de euro

Interes ridicat pentru o licitație organizată de Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” Iași. Recent, a fost lansată procedura pentru achiziția unui număr de 135 de loturi de materiale sanitare. Prevederea bugetară a procedurii este de 39.750.785 de lei, fără TVA, aproximativ 8 milioane de euro.

La licitație au fost depuse nu mai puțin de 75 de oferte. Printre firmele participante se numără Robiomedica SRL, Alison Hayes SRL, Deluxe Cards SRL, Limas Group SRL, Med – Al Trading SRL, Ricomed SRL, Hallunda Foods SRL, Flexal Impex SRL, PH Medical Trade SRL, Nafka Grup SRL, Ramido Staff SRL, Radox SRL, Techtex SRL, Nano Bio Medical SRL, Nova Fit 2000 SRL, Biolab Scientific SRL, Rubicon Editech 89 SRL, Filtre Aer Curat SRL, Linde Gaz Romania SRL și Carto Plast SRL. Ofertele operatorilor economici au intrat în etapa de evaluare financiară. Contractul se va desfășura prin intermediul unui acord-cadru programat pe o perioadă de 24 de luni.

Spitalul de Boli Infecțioase a întocmit lista cu materialele sanitare solicitate

Autoritatea contractantă, conform caietului de sarcini, a stabilit un necesar de materiale sanitare. Printre acestea se numără consumabile pentru EKG, trusă sterilă pentru inserția cateterelor venoase centrale, sondă flezometalică, consumabile pentru monitor funcții vitale, vizieră de protecție, vată bumbac, trusă perfuzii, trusă sondaj vezical, termometru digital uman, șervețele umede bacteriene, pachet sonde rectale, saci mortuari, pachet pijamele de unică folosință, ochelari de protecție etc.

„Având în vedere faptul că stocurile de materiale sanitare sunt pe cale de a se epuiza, autoritatea contractantă lansează o nouă procedură de achiziție publică pentru asigurarea necesarului de materiale sanitare. Obiectivul general al acestei achiziții îl constituie protejarea sănătății pacienților prin intermediul unui act medical sigur, steril și asigurarea celor mai bune condiții de tratare și în siguranță a pacienților”, se arată în caietul de sarcini.

La Spitalul de Neurochirurgie a fost lansată o licitație similară

Totodată, Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași a lansat licitația pentru achiziția unui număr de 106 loturi de materiale sanitare, consumabile și dispozitive medicale. La procedură au fost depuse 66 de oferte. Printre firmele participante se numără Alpha Medical SRL, Medical Grup SRL, Coramed Medizinische Produkte SRL, Crio – 2 SRL, Medimpact SRL, Compania Națională Unifarm SA, Artisana Medical SRL, Angiospectru Med SRL, Drager Medical Romania SRL, Plastic Prod SRL etc. Prevederea bugetară a procedurii este de 35.115.920 lei, fără TVA, aproximativ 7,2 milioane de euro. Printre produsele solicitate se numără mănuși examinare din latex, seringi, ace de sutură, truse de perfuzie, sonde aspirație, cateter, măști pentru administrare oxigen etc.

Adauga un comentariu