Eveniment-Social

Concurs pentru noii decani de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași! Care sunt candidații care au intrat în competiție!

Publicat: 14 iul. 2020
Universitatea Tehnică
Concursul pentru ocuparea posturilor de decani la cele 11 facultăți ale Universității Tehnice "Gheorghe Asachi" din Iași se reia, noua conducere urmând să își înceapă mandatul de la 1 august 2020

Concurs pentru posturile de decani la Universitatea Tehnică (TUIAȘI) „Gheorghe Asachi” din Iași! Candidați la aceste poziții sunt profesori cunoscuți din instituția de învățământ superior. Astfel, în zilele de luni, 13 iulie, și marți, 14 iulie 2020, la nivelul Consiliilor facultăților vor avea loc ședințe pentru avizarea candidaturilor decanilor

Concurs pentru posturile de decani, la Universitatea Tehnică (TUIAȘI) „Gheorghe Asachi” din Iași! Unitatea de învățământ se pregătește să-și definitiveze echipa de management pentru mandatul 2020-2024.
Concursul, sistat în perioada stării de urgență și, ulterior, a stării de alertă, a fost reluat. Asta, după ce articolul din Legea 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, a fost modificat pentru a permite reluarea concursurilor pentru ocuparea posturilor în învățământul superior.

Cine sunt candidații intrați în concurs pentru posturi de decani la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași

Astfel, în zilele de luni, 13 iulie, și marți, 14 iulie 2020, la nivelul consiliilor facultăților vor avea loc ședințe pentru avizarea candidaturilor decanilor. Numele candidaților, programul managerial și CV-urile lor sunt făcute publice pe site-ul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași.
Documentele emise de consiliile facultăților în urma ședințelor vor fi trimise către Rectorat pe 15 iulie, moment în care va avea loc și etapa de programare a interviurilor. Interviurile propriu-zise vor avea loc în zilele de 16, 17 și 20 iulie, când vor fi deciși decanii pentru mandatul 2020-2024. Prodecanii vor fi avizați în ședințele consiliilor facultăților din zilele de 22 și 23 iulie. Întregile echipe de conducere ale facultăților vor fi validate într-o ședință a Senatului ce urmează a fi programată în intervalul 27-29 iulie.

Rectorul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” Iași, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, a precizat că a propus Senatului Universității ca mandatele noilor decani să înceapă de la 1 august

Rectorul TUIAȘI, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, a precizat că a propus Senatului Universității ca mandatele noilor decani să înceapă pe 1 august, dupa finalizarea procesului de selecție.

„Candidații la funcțiile de decan sunt colegi cu experiență managerială, cu rezultate deosebite în activitățile didactice și de cercetare și, ceea ce mi se pare esențial, sunt colegi cu inițiativă, cu aptitudini și cu motivare în adaptarea direcției de dezvoltare a comunităților academice din care provin la contextul universitar actual. Aș fi deosebit de încântat dacă, indiferent de rezultatul acestor selecții, candidații vor reuși să conlucreze în echipele de conducere ale facultăților, deoarece fiecare poate contribui la întregirea unui cadru managerial performant și, astfel, va avea de câștigat întreaga Universitate. Le urez mult succes tuturor candidaților!”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul TUIAȘI.

Care sunt profesorii candidați la concursul pentru funcțiile de decani la Universitatea Tehnică din Iași

La acest concurs pentru funcțiile de decani, la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, s-au înscris prof. univ. dr. ing. Vasile Ion Manta, la Facultatea de Automatică și Calculatoare, prof. univ. dr. ing. Teodor Măluțan și prof. univ. dr. ing. Irina Volf, la Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu”. Conf. univ. dr. ing. Vasilică Ciocan, prof. univ. dr. ing. Dorina Nicolina Isopescu și șef lucrări dr. ing. George Țăranu – la Facultatea de Construcții și Instalații, conf. univ. dr. ing. Bogdan Ciobanu și prof. univ. dr. ing. Cătălin Gabriel Dumitraș – la Facultatea de Construcții de Mașini și Management Industrial.

Conf. univ. dr. ing. Tania Hapurne și asist. univ. dr. Andrei Purcaru – la Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino”, șef lucrări dr. ing. Cristian Andriesei și prof. univ. dr. ing. Daniela Tărniceriu – la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, prof. univ. dr. ing. Marinel Costel Temneanu – la Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată.
Conf. univ. dr. ing. Petru Cercel și conf. univ. dr. ing. Nicolae Marcoie – la Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie și Ingineria Mediului, prof. univ. dr. ing. Carmen Bujoreanu și conf. univ. dr. ing. Gelu Ianuș – la Facultatea de Mecanică. Conf. univ. dr. ing. Gheorghe Bădărău și conf. univ. dr. ing. Iulian Ioniță – la Facultatea de Știința și Ingineria Materialelor, iar conf. univ. dr. ing. Stelian Sergiu Maier s-a înscris la Facultatea de Design Industrial și Managementul Afacerilor.

Adauga un comentariu