Actualitate

Conflict în USR PLUS. Dan Barna și Dacian Cioloș nu pot ajunge la un consens

Publicat: 01 sept. 2021
Dan Barna și Dacian Cioloș
Dan Barna și Dacian Cioloș

Conflictul din coaliția de guvernare se pare că îi afectează pe membrii USR PLUS. Dan Barna și Dacian Cioloș nu pot ajunge la un consens cu privire la situația actuală.

Dacian Cioloș dorește ca USR PLUS să părăsească coaliția de guvernare, pe când Dan Barna susține două variante: plecarea lui Florin Cîțu din funcția de premier sau depunerea unei moțiuni de cenzură.

Stelian Ion, demis de Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu l-a demis din funcția de ministru al Justiției pe Stelian Ion.

”Am luat o decizie necesară. Am trimis președintelui României cererea de revocare din funcția de ministru al Justiției a domnului Stelian Ion.

Nu voi accepta în Guvernul României miniștri care să se opună modernizării României.

Stelian Ion este un ministru care, din nefericire, nu a reușit să impună în coaliție, nu a reușit să își ducă la bun sfârșit proiectele. Exemplul este desființarea secției speciale, care nici după 8 luni de mandat nu a fost desființată”, a declarat Florin Cîțu.

Sebastian Bodu: „Să câștige si ei ceva politic, prin troc și șantaj”

Sebastian Bodu a lansat un mesaj cu privire la conflictul pe tema Planului National de Investiții “Anghel Saligny”. Consilierul de stat în aparatul de lucru al vicepremierului Hunor Kelemen a accentuat faptul că acest plan este dedicat drumurilor, canalizărilor, gazelor, în zonele defavorizate, unde nu prea există electorat pentru cei din USR PLUS, de aceea nici interes nu este.

Interesul față de cetățeni a useriștilor este egal cu zero. Aceștia sunt fără scrupule și recurg la șantaj pentru a-și atinge scopurile. Zonele în care nu au electoral nu reprezintă niciun fel de interes pentru cei din USR PLUS.

„PLUSR nu vrea Planul National de Investiții “Anghel Saligny” pentru că nu îi aduce voturi. Acest plan e despre drumuri, canalizare, gaze, adică despre investiții in zone in care nu prea are electorat. Fiind partid “elitist”, cu mesaje puține dar fixe, PLUSR nu are primari decât in orașe mari. Și atunci și-a făcut un calcul meschin, ieșindu-i că, atâta vreme cât nu câștigă electoral, dă-i dreaq pe ăia, la țară, cu drumurile, canalizarea si gazele lor. Întâi a găsit pretexte că, vezi, Doamne, achizițiile publice nu sunt transparente. Toate Observațiile lor pe transparență au fost preluate.

Apoi că să condiționeze Planul de desființarea SIIJ. Adică să câștige si ei ceva politic, prin troc și șantaj. Dă-i dreaq pe ăia, la țară, cu drumurile, canalizarea și gazele lor. Să nu aibă parte de ele decât daca atribuțiile SIIJ se duc la DNA. PNI a fost discutat in primă lectură acum o lună, după care proiectul a intrat pe circuitul de avizare. Miniștrii PLUSR (Transporturi si Justiție) au refuzat să dea aviz. Au invocat chestii stupide si fake, cum că nu ar fi primit proiectul in original. Întrucât actul normativ poate fi aprobat si cu avize tacite, după atâta timp, guvernul l-a pus pe ordinea de zi suplimentară de astăzi. Iar azi au încercat să arunce in aer guvernarea”, a declarat Sebastian Bodu.

 

Adauga un comentariu