Eveniment-Social

Controale ample în trafic în cadrul unei acțiuni demarate de polițiștii rutieri. Mai mulți șoferi au rămas fără permis după ce au fost prinși băuți la volan

Publicat: 27 iul. 2020
Controale ample în trafic în cadrul unei acțiuni demarate de polițiștii rutieri
Polițiștii din Iași desfășoară frecvent controale în trafic pentru a scădea numărul accidentelor rutiere

Controale ample  în trafic demarate de polițiștii rutieri. Mai mulți șoferi au fost prinși băuți la volan, iar acum au dosare penale. Oamenii legii vor să scadă numărul accidentelor rutiere care se produc pe fondul consumului de alcool la volan, de aceea și în perioada următoare vor demara controale

Controale ample în trafic în cadrul unei acțiuni demarate de polițiștii rutieri

Mai mulți șoferi au rămas fără permisul de conducere și s-au ales cu dosare penale după ce au fost prinși băuți la volan. Astfel, polițiștii rutieri  au depistat pe DE 583, pe raza orașului Podu Iloaiei, un bărbat de 45 ani, care conducea un auto deși nu avea permis de conducere. De asemenea, întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui auto fără permis de conducere și fiind sub influența alcoolului sau altor substanțe. În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iași. De asemenea, întrucât autoturismul nu avea încheiată poliță de asigurare auto obligatorie, conducătorul auto a fost sancționat cu amendă de 3.160 lei și au fost retrase plăcuțele cu numărul de înmatriculare.

A fost prin băut la volan și fără permis de conducere

În aceeași zi, polițiștii Secției nr. 9 Poliție Rurală Hârlău au depistat pe DJ 281 D, în localitatea Focuri, un bărbat de 46 ani, care conducea un auto deși nu avea permis de conducere. De asemenea, întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui auto fără permis de conducere și fiind sub influența alcoolului sau altor substanțe.

O femeie a ajuns să se numere printre șoferii prinși băuți la volan, iar alcoolemia acesteia nu a fost de neglijat

Polițiștii Poliției Orașului Podu Iloaiei și Poliției Locale Podu Iloaiei au depistat pe DE 583 o femeie, de 37 ani, care conducea un auto fiind sub influența alcoolului. Astfel, în urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat valoarea de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. Aceasta a fost condusă la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Cu o alcoolemie de peste 1 la mie a fost prins un bărbat la volan, în municipiul Iași

Polițiștii Secției 6 Poliție Urbană Iași au depistat pe raza municipiului Iași un bărbat, de 50 ani, care conducea un auto fiind sub influența alcoolului. Astfel, în urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat valoarea de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Adauga un comentariu