Stiri medicale

Noul coronavirus rezistă circa cinci săptămâni în organismul uman

Publicat: 17 mart. 2020
Coronavirusul rezistă cinci săptămâni în organism
Coronavirusul rezistă cinci săptămâni în organism

Coronavirusul rezistă cinci săptămâni în organism. Pacienții cu noul coronavirus păstrează agentul patogen în tractul respirator timp de 37 de zile, a descoperit un nou studiu, care sugerează că pacientii ar putea rămâne infecțiosi mai multe săptămâni.

Încă un semn care indica cât de dificila poate fi pandemia: medicii din China au detectat ARN-ul virusului în eșantioane respiratorii de la supraviețuitori timp de 20 de zile după ce s-au infectat, se noteaza într-un articol publicat în jurnalul medical Lancet.

Noul coronavirus s-a răspândit în 118 țări și a infectat aproximativ 125.000 de persoane de la prima apariție la Wuhan, China, la sfârșitul anului trecut, depasind eforturile drastice ale autorităților locale și încercările ulterioare de izolare în alte țări.

Coronavirusul rezistă cinci săptămâni în organism

Descoperirile au „implicații importante atât pentru luarea deciziilor de izolare a pacientului, cât și pentru îndrumarea pe durata tratamentului antiviral”, a declarat Fei Zhou de la Academia Chineză de Științe Medicale, alaturi de alți autori.

În prezent, perioada de izolare recomandată după expunere este de 14 zile pentru a evita răspândirea virusului. Dar dacă oamenii rămân contagioși mult timp după ce simptomele au dispărut, pot propaga în mod involuntar agentul patogen după ce se întorc din carantină.

Prin comparație, doar o treime din pacienții cu SARS au avut insa virusul în tractul respirator după patru săptămâni, sustin oamenii de știință chinezi. Ei au studiat fișele medicale și datele de laborator de la 191 de pacienți cu Covid-19 tratați la Spitalul Jinyintan și Spitalul de Boli pulmonare din Wuhan, inclusiv 54 care au murit în urma infecției.

Adauga un comentariu