Stiri medicale

Covid-19: 8 greșeli de evitat la restaurant pentru a limita riscurile

Publicat: 15 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Covid-19 8 greșeli de evitat la restaurant pentru a limita riscurile
Clienții cafenelelor, barurilor și restaurantelor trebuie să poarte o mască, cu excepția cazului în care sunt la masă.

Frecventarea regulată a barurilor și restaurantelor crește riscul de a fi contaminat cu noul tip de coronavirus care declanseaza boala Covid-19, potrivit unui studiu american. Cum să vă protejați cât mai mult posibil de virus in aceste unități care reunesc publicul? Descoperiți greșeli de evitat la restaurant pentru a limita riscurile!

Barurile și restaurantele promovează transmisia Covid-19? Da, dacă e să credem rezultatele unui nou sondaj realizat de Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC). Dovada acestui fapt este că participanții care au fost pozitivi pentru coronavirus au mâncat de 2,4 ori mai mult în restaurante decât participanții care nu au fost afectați de boală. Un fenomen care poate fi explicat prin faptul că barurile și restaurantele sunt locuri de adunare, în care purtarea măștilor nu este posibila. Descoperiți greșeli de evitat la restaurant pentru a limita riscurile cand luati masa in oras!

Nu evitati interiorul unităților

Pentru a limita riscul transmiterii Covid-19, este recomandabil, pe cât posibil, să favorizați terasele restaurantelor și barurilor, mai degrabă decât să vă așezați în interior. O măsură de precauție care nu dispune, totuși, de gesturile de barieră și distanțarea fizică: chiar și în aer liber, ar trebui să rămâneți vigilent!

Nu respectati distanțărea sociala

În baruri și restaurante, mesele ar trebui să fie distanțate la cel putin un metru una de cealalta. Prin urmare, este recomandat să verificați dacă această regulă este respectată. Limita de persoane per masă este de 4 persoane din aceeasi familie.

Impartiti mancarea

Pentru a limita riscul de contaminare, este esențial să individualizați alimentele. Nu impartiti mancarea: fiecare are propria farfurie vas și propriile tacâmuri! Asadar aceasta este una dintre greșelile de evitat la restaurant pentru a limita riscurile!

Uitati să vă spălați pe mâini înainte și după masă

Spălarea mâinilor în mod regulat este esențială în acest timp. Acest lucru este cu atât mai important când stai la aceeasi masă cu alte persoane. Un gest care poate fi asociat cu utilizarea gelului hidroalcoolic.

Stați lângă aerul condiționat

În unele cazuri, aparatele de aer condiționat pot promova răspândirea Covid-19. Așa a sugerat un studiu publicat în iulie în revista Emerging Infectious Diseases. A fost raportat cazul unui pensionar infectat fără să știe de Covid-19. A mers la un restaurant și a infectat alți cinci clienți, care erau departe de el. Un flux puternic de aer din aparatul de aer condiționat ar fi putut răspândi picături, au explicat cercetătorii.

Pentru a limita riscul de răspândire a virusului, aparatele de aer condiționat trebuie să fie echipate cu filtre eficiente și întreținute corespunzător. Acestea permit apoi obținerea aerului filtrat care scade semnificativ încărcătura virală a camerei dacă una sau mai multe persoane infectate sunt prezente. Dacă aveți dubii cu privire la întreținerea aparatelor de aer condiționat, este recomandabil să nu stați lângă acest dispozitiv.

Nu purtați masca atunci când va miscați

Clienții cafenelelor, barurilor și restaurantelor trebuie să poarte o mască, cu excepția cazului în care sunt la masă. Fie că te ridici pentru a plăti sau mergi la baie, este necesar, așadar, să porti acest dispozitiv de protecție. La întoarcerea la masă, masca poate fi îndepărtată de elastic și depozitată cu grijă într-o punga etanș.

Dati noroc cu bauturile

În baruri și restaurante, a da noroc cu bauturile este o obișnuință. Un gest prietenos care ar trebui lăsat deoparte în acest timp al epidemiei Covid-19. Și din motive întemeiate: această boală se transmite prin salivă. Atingeti paharele o singură dată, înainte de a începe să beti din ele!

Vorbiti tare

În timpul discuțiilor, nu este neobișnuit să schimbi tonul și să vorbești din ce în ce mai tare. Un obicei prost care favorizează excreția picăturilor de salivă. Prin urmare, este recomandabil să păstrați un ton moderat, pentru a limita riscul de contaminare. Fara doar si poate aceasta este una dintre greșelile de evitat la restaurant pentru a limita riscurile!

Adauga un comentariu