Stiri medicale

Coronavirus: Pacienţii cu boli respiratorii au cel mai mare risc de a dezvolta forme severe de boală

Publicat: 20 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Coronavirus Pacienţii cu boli respiratorii au cel mai mare risc de a dezvolta forme severe de boală
Covid-19 - pacienţii cu boli respiratorii risca sa se imbolnaveasca grav

Covid-19 – pacienţii cu boli respiratorii risca sa se imbolnaveasca grav. Pacienții cu afecțiuni existente care provoacă probleme de respirație sau probleme pulmonare prezintă un risc mai mare de a dezvolta cazuri severe de infecție cu COVID-19 din cauza noului coronavirus, potrivit unui studiu britanic publicat recent.

De asemenea, a constatat că lipsa respirației – cunoscută și sub denumirea de dispnee – este singurul simptom al COVID-19 care este asociat semnificativ cu cazuri severe la pacienții care necesită internarea în unitățile de terapie intensivă.

Rezultatele, care au fost publicate pe site-ul MedRxiv, sugerează că nu toate condițiile de sănătate prezintă același risc de complicații suplimentare la pacienții infectați cu COVID-19.

O afecțiune cunoscută sub numele de boală pulmonară obstructivă cronică, sau BPOC, – o boală pulmonară progresivă cronică care cauzează probleme de respirație pe termen lung – este cel mai mare factor de risc în rândul pacienților spitalizați, au descoperit cercetatorii.

Covid-19 – pacienţii cu boli respiratorii risca sa se imbolnaveasca grav

Vageesh Jain de la Institutul Universitar pentru Sănătate Mondială din Londra, care a condus lucrarea, a declarat că rezultatele ar trebui să ajute la ghidarea oficialilor și a medicilor din domeniul sănătății publice în acordarea de prioritate persoanelor cu cel mai mare risc de îmbolnăvire severă cu COVID-19.

Noul virus a provocat o pandemie în întreaga lume, cu peste 200.000 de persoane infectate și aproape 8.500 de decese.

Boala, numită COVID-19, este o infecție respiratorie care în cazuri grave provoacă scurtarea respirației și insuficiență pulmonară. În cazuri mai ușoare, cele mai frecvente simptome sunt febra și tusea.

Studiul, realizat de cercetătorii de la British College University London, a reunit și analizat rezultatele a șapte studii mai mici din China și a inclus un număr de 1.813 pacienți, toți fiind spitalizați cu COVID-19 confirmat de laborator.

S-a constatat că pacienții cu dificultăți de respirație au fost de 3,7 ori mai supusi să aibă boala severă COVID-19 și de 6,6 ori mai mult să aibă nevoie de terapie intensivă decât cei fără. Pacienții cu BPOC au fost de 6,4 ori mai predispuși să dezvolte boli severe.

Adauga un comentariu