Local

Credincioșii au făcut zid în fața părintelui Calistrat Chifan. Zeci de mii de distribuiri și mii de semnături într-o petiție de susținere – FOTO

Publicat: 18 nov. 2022
_____ Vizualizări 49 Comentarii
Credincioșii au făcut zid în fața părintelui Calistrat Chifan. Zeci de mii de distribuiri și mii de semnături într-o petiție de susținere - FOTO
Credincioșii au făcut zid în fața părintelui Calistrat Chifan

Credincioșii au făcut zid în fața părintelui Calistrat Chifan de la mânăstirea Vlădiceni. În mediul online a apărut o petiție care, în doar câteva zile a adunat peste 30.000 de distribuiri și mii de semnături de susținere.

Vă aducem aminte faptul că părintele Calistrat a fost implicat în mijlocul unui incident în care a fost acuzat că a lovit o femeie. În apărarea lui, părintele Calistrat a vorbit despre incident spunând că nu s-a întâmplat așa cum cele două surori au relatat.

Credincioșii fac zid în fața părintelui Calistrat Chifan: Este o acțiune de denigrare

În spaţiul online s-a pornit o adevărată campanie de susținere a părintelui Calistrat Chifan. Sunt zeci, poate sute de mii de oameni care au distribuit o petiție de susținere a duhovnicului de la Vlădiceni. Petiția a fost semnată de peste 3500 de persoane și se așteaptă să însumeze câteva zeci de mii. Petiția creată pe site-ul de specialitate www.petitieonline.com arată că părintele trebuie protejat de tăvălugul celor două surori, mai ales că totul a fost pus la cale special să îl denigreze:

” Am inițiat această petiție pentru a-l susține pe părintele Calistrat Chifan de la mânăstirea Vlădiceni. În tot acest scandal este foarte important să nu dezbinăm Biserica Ortodoxă Română, singura instituție care mai stă în calea mântuirii neamului. De altfel, în presă a apărut doar un singur fir epic al poveștii. Cu toate că personalul medical a afirmat că cele două surori au înjurat medicii și că au refuzat orice alt consult suplimentar, nimeni nu s-a sinchisit să spună acest lucru. Așadar, vrem aflarea adevărului şi vrem protejarea părintelui Calistrat de neomarxistii care îl atacă necontenit. Semnaţi şi voi această petiţie pentru protejarea ortodoxiei, a neamului românesc. ” se arată în textul petiției.

Mii de comentarii de susținere a lui Calistrat Chifan

Textul petiției cuprinde mii de comentarii de susținere a părintelui Calistrat. Conform datelor publicate de site, petiția a fost semnată de oameni din întreaga lume. Vorbim de mai toate orașele din România, dar și din Germania, Marea Britanie, Spania, Italia sau Franța. Oamenii consideră că totul este o înscenare şi că o anumită parte din presă a pornit o întreagă acțiune de denigrare la comandă. Așadar, redăm câteva dintre mesajele de susținere primite la petiția care a fost iniţiată de curând:

” Părintele nu este vinovat! Surorile lui Iuda trebuie pedepsite!”

” Părintele Calistrat Chifan aduce oamenii mai aproape de Dumnezeu prin pildele sale bine alese. Are un har aparte, o voce care rămâne mult timp în minte după ce îl asculți. Provocările de acest fel nu îl acuză. Orice om are limitele lui, iar din ceea ce se spune, cele două au provocat de mai mult timp răbdarea părintelui. Lăsaţi-l să slujească! Nu îi mai puneți piedici.”

 

” Semnez pentru părintele Calistrat, deoarece este un om minunat,cei din presă mai ales vor să-l denigreze, nu se face atâta tam-tam când un medic sau o asistentă este denigrată.”

În schimb, un comentariu este extrem de interesant. Internautul susţine că are informaţii precum că totul a fost pus la cale de oficialii din cadrul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei:

” Sunt unele informaţii precum că totul este pus la cale de către Mitropolia Moldovei. Sunt mulţi preoţi care sunt vizaţi de marii noştri conducători ortodoxi. Deci, să ştiţi că atacul ăsta e pus la cale de ăştia de la Iaşi pentru ca în jurul părintelui era prea multă lume.. Aviz pentru preoţii din Iaşi. Dacă nu săriţi acum cu sustinterea, următorii sunteţi voi” explica internautul.

Cele două surori, puse pe scandal la Mânăstirea Vlădiceni

În spațiul public a apărut numeroase filmulețe din care se poate vedea faptul că cele două surori sunt puse pe scandal încă de peste 1 an în urmă. În filmările respective apar așa spusele victime având un comportament nefiresc pentru un lăcaș de cult. Ba mai mult, prof. dr. Diana Cimpoeșu a explicat faptul că acestea aveau un comportament violent verbal față de medicii din UPU și au refuzat toate investigațiile suplimentare care ar fi făcut lămurire în acest caz:

Pacientele, surori, de 34 și 43 de ani s-au prezentat inițial, în Unitatea Primiri Urgențe la ora 19 declarând că au fost agresate de către un bărbat. Au plecat imediat și au revenit la ora 20.30 solicitând din nou consul medical. Au fost evaluate, atât de către medicul primar de medicină de urgență, cât și de colegii de gardă din oftalmologie și ORL. Diagnosticul a fost de agresiune declarativ, traumatism cranio cerebral cu pierderea stării de conștiență, de asemenea declarativ. S-au evaluat durerea de la nivel parietal, nivelul capului şi a urechii. A mai fost declarată o durere la nivelul toracelui și au fost evidențiate două escoriații la pacienta de 34 de ani, una la nivelul cotului, una la nivelul genunghiului. Pacientele, cealaltă avea doar traumatism cranio cerebral, cu pierderea stării de conștiență, la fel agresiune declarativă. Ca mecanism al acestui traumatism nu au fost evidențiate leziuni care să necesite internare sau vreo intervenție medicală. Au refuzat continuarea investigațiilor medicale, radiografia toracică, a fost temporizată sub semnătură. Au fost îndrumate către consult de neurochirurgie la spitalul Prof. Nicolae Oblu și de asemenea au fost îndrumate către IML în condiţiile în care declară o agresiune fizică. Au fost ca stare generală, destul de influențată în sensul agresiunii verbale către personalul medical, către medicii primari de urgență și o atitudine inadecvată față de pacienții foarte gravi care se aflau în urgență în acel moment.” declară prof. dr. Diana Cimpoeșu.

 

Comentarii
  • PENIBIL IN CE LUME TRAIM !! UN DRAC DE POPA, UN NENOROCIT BATE O FEMEIE SI CEILALALTI CRED CA FEMEIA E DE VINA !! SUNTETI TAMPITI ????? SA FACA PUSCARIE ANIMALUL!!

  • Si Calistrat Chifan, dar si Biserica, ar trebui sa vada ce greseli au facut. Etichetand doua persoane precum ca nu ar fi sanatoase si facand „zid” nu rezolva problema. Acolo, la manastire, merg persoane in suferinta, de orice tip. Nu poate o persoana sau biserica sa le rezolve problemele. Sunt studii facute, sunt specialisti care pot sa ajute persoanele in dificultate emotionala. Preotii cunosc f.bine aceasta situatie. Ar trebui chiar ei sa-i indrume la psiholog. Ori situatia nu este asa. Sau daca enoriasii cred si au convingerea ca li se rezolva problemele, preotii trebuie sa fie „foarte sfinti”, sa nu profite de suferintele oamenilor. Sunt zvonuri, dar unele sunt reale, precum ca fac afaceri cu locuri de veci, preluat apartamente de la enoriasi care nu mai au pe nimeni, comportament de atotstiutori, vedetism.

  • Nasei mele i-au luat apartamentul popii astia. I-au promis un loc in rai si le-a dat apartamentul. Preotii (absolut toti) sunt niste manipulatori, profitori, sacali etc etc ca nici nu sunt cuvinte sa-i descrii pe toti. Nu stiu cum in 2022 inca mai crede lumea in vorbele lor. Mai inteleg babele ca asa s-au invatat dar astia mai tineri chiar nu inteleg. Exista acces la educatie, si tu alegi prostia?

  • Iaca de asta haur si sosocarii castiga teren in RRomanica a crescut nr nescolarizatilor,a dacilor liberi oamenii inteligenti si harnici au plecat spre alte meleaguri.O tara unde populimea e din ce mai putin scolarizata e ca o turma de oi usor de pascut si muls!

  • Grozav te crezi Calistrat Chifan că Dumnezeu își pierde harul Său să te încerce pe tine, un ucigaș de cai…Esti tare cu cei mai slabi ca tine, ai incercat vreodată să lupți cu cineva mai puternic ca tine?
    Isus ne iubește pe toți așa cum suntem, cu o dragoste de nedescris, care nu se sfârșește niciodată. Isus înseamnă dragoste necondiționată, la tine am văzut ură, furie, aroganță si dispreț. Nu cred că ești un preot adevărat, nu ai înțeles nimic din esența Creștinismului.
    Apropos, m-a uimit forța loviturii tale, nu prea se justifică la un preot care ar trebui să fie slăbit de posturi si rugăciuni.

  • Spălatii pe creier,au ieșit în forță,că în 1990,când s a ales praful de tot,când,se strângeau semnatuript ,,voința poporului,,proștilor,ați fost folosiți,și atunci,sunteți și acum ,doar că ,de data aceasta nu mai sunteți majoritari,

  • Mă sperie ,aparițiile acestui personaj,lipsa lui de bun simt,se ai obrăznicia de a nu ți asumă nimic din faptele condamnările,e de neînțeles,așa un comportament,

  • Am fost odata (anul acesta) la Man.Vladiceni,si de atunci am jurat ca nu ma mai duc acolo.
    Am vazut lucruri care nu sunt demne de un locas de cult.Multa lume saraca,poate naiva…..care il demonizeaza pe Calistrat fara sa judece….
    Parerea mea e ca nu are harul unui preot adevarat. Face misto,glume nesarate,si atitudini necuviincioase.Am ramas cu un gust amar,cu iz de comerciant de 2 lei,umilitor…El ii lua pe toti la rost,inclusiv pe cei supusi lui de acolo,statea cu fundul pe o masa ca un mosier si lua bani de la naivi…..ii punea in servieta lui,si dadea naivilor cate un bilet cu psalmul nr……ca sa citeasca !
    Pacat ! Ce am ajuns………

  • Am fost odata (anul acesta) la Man.Vladiceni,si de atunci am jurat ca nu ma mai duc acolo.
    Am vazut lucruri care nu sunt demne de un locas de cult.Multa lume saraca,poate naiva…..care il demonizeaza pe Calistrat fara sa judece….
    Parerea mea e ca nu are harul unui preot adevarat. Face misto,glume nesarate,si atitudini necuviincioase.Am ramas cu un gust amar,cu iz de comerciant de 2 lei,umilitor…El ii lua pe toti la rost,inclusiv pe cei supusi lui de acolo,statea cu fundul pe o masa ca un mosier si lua bani de la naivi…..ii punea in servieta lui,si dadea naivilor cate un bilet cu psalmul nr……ca sa citeasca !
    Pacat !

  • Lasă că și bzi a făvut zid în jurul lui , nu a dat filmarea cu bătaia , șterge comentariile prea adevărate , zilnic îl invită în platou live pe ucigașul de cai, bătăușul de ucenici prin mănastiri și demolatorul de femei !, și daaa religia sa născut atunci cînd primul.șarlatan a întîlnit primul.prost !

  • Calistrat Chifan trebuie sa-si asume fapta facuta , a lovit femeia cu o forta uimitoare si acesta a cazut la pamant . Nu inteleg de ce atata rautate si forta la acest personaj , indiferent ce ar fi facut femeia nu trebuia sa reactioneze asa , pentru acesta fapta trebuie sa plateasca , sa se supuna legii ca toti muritorii .

  • DAR DE CE DATI BANI VA CERUT PREOTUL BANI SAU VOI ATI APELAT SI ATI PLATIT CA ASA ATI DORIT ,NU MAI FACETI DECLARATI FARA ROST, DOAR SA FITI IMPORTANTI CA VA DATI CU PAREREA .NIMENI NU VA CHEMAT ACOLO SAU ORIUNDE INALTA PARTE ,NIMENI NU VA BAGA MINA IN BUZUNAR ,RUSINE PT AFIRMATI., NU VA DUCETI EU ASA CRED CA DACA NU MA INTERESEAZA SAU AM FOST DEZAMAGITA DE CEVA NU MAI MERG DAR FARA SA ARUNCATI CU NOROI

  • Ma numesc Maria,din punctul meu de vedere,la cei 61 de ani ai mei,pot afirma,că părerile sunt pro și contra,în cazul părintelui CALISTRAT, adevărul este că nimeni nu ne obligă sa mergem în lăcașurile de cult,este opțiunea fiecăruia de a alege dacă:să asculte predicile unui preot,sau să nu meargă deloc la biserică, în cazul incidentului ,cred că și părintelui i-a ,,ajuns cuțitul la os „dacă dumnealui le-a spus să numai filmeze,apoi insistenta lor ,mergând pana la(scuzati)a merge la celalalt duhovnic,acasă la mama d-lui ,din aceste câteva lucruri ,se poate trage concluzia că ceva nu era în regulă cu cele două, apoi,faptul că dam niște bani,cât dorește,,sufletul”nostru,un leu,doi,sau zece lei,da este adevărat ca în puține lăcașuri de cult se impune o anumită,,taxă „,dar în majoritatea,NU,deci ceea ce facem noi este benevol,deci încă o data cred că i-a ajuns cuțitul la OS,părintelui,care pana la urmă este totuși un om ,în adâncul sufletului sau;că exemplu edificator,va pot spune în câteva cuvinte urmatoarele:în anul 2019,de ziua SF PANTELIMON”am mers la biserica de care aparțin,sf biserică A IZVORULUI TAMADUIRII”,pe la ora 12,30,atunci am mers să mă închin și eu la sfintele icoane,căci am o problema cu picioarele, mă deplasez mai greu,cu ajutorul unui bastonel, iar doamna (scuzați-mă)lumanareasa, pe lângă faptul că mi-a interzis să întru mai departe de ușa bisericii,eu îndrăznind, a început să țipe la mine ,în Sf biserica, apoi efectiv, m-a dat afară;discutând mai târziu cu părintele STOIAN,acesta i-a atras atenția d-nei JANA ,dar ,tupeu pe ea ,când s-a întâlnit cu soțul meu pe strada, tot ea cu gura mare,ca urmare,cu mult regret insuflet nu mai pot merge labiserica de care aparțin, deci sa știți ca peste tot există fenomene de aceștia de oameni .

  • Și Calistrat și celălat ( cel care a filmat o pe cea acuzata) sa fie sancționați de lege, au comportament de infractori psihopati obsedați sexual.

  • De ce nu aplicați legea ca și în cazul cadrelor militare ,afunctionarilor publici,doctorilor,sunt popi care sunt dezvoltatori imobiliari,închiriază spatii imobiliare,au firme de pompe funebre sunt instructori auto iar dacă au luat permisul de conducere și o mica donație în numele bisericii.Daca si-a ales meseria de preot apoi preot sa fie nu pus pe jacmaneala

  • Putina atentie, atunci cand scriem nu ar strica. Scrieti „este foarte important să nu dezbinăm Biserica Ortodoxă Română, singura instituție care mai stă în calea mântuirii neamului.”, ceea ce inseamna ca BOR IMPIEDICA MANTUIREA NEAMULUI,prin simplul fapt ca ati scris ` in ` in loc de `pe `.

  • anonimule la pshiolog te costa bani multi si nu rezolvi prea multe,spun pentru ca stiu din familie,preotul nu face minuni dar o vorba buna ti-o spune,la biserica te duci sa te rogi la Dumnezeu nu la preot sa ii faci ochi dulci.Daca din o suta de oameni, zece se intorc multumiti este binei nu am vazut preoti sa bata la usile cuiva sa vina la biserica.Daca esti curios mergi sa vezi si fi sigur nimeni nu te va face prost ,naiv sau incult cum zici tu care esti mai destept.

  • 3500 nu sunt zeci de mii, iar milioane se vor face abia la a doua venire a lui Cristos. Apoi nu mi-e clar dacă credincioșii ”au făcut zid” în jurul buhaiului cu potcap, ori au intrat de-a dreptul, cu capul în zid. Sărman și tâmpit popor român, atât ți-a mai rămas, să speri în esc(h)atologia chifanistă. Economie funcțională n-ai, cultură n-ai, demnitate nici atât. Poate te salvează un pomohaci, un onilă, un visarion alexa, de ce nu, un… chifan.

  • Mai,susținătorilor voi susțineți că acest individ,reprezintă Biserică Ortodoxă,cereți protejarea ortoxiei și neamului românesc,voi chiar sunteți de alta planeta,nu gândiți,faceți voi un zid,sa nu,mai iasă prea fericitul,Calistrat,sa doneze toată averea enoriașilor care l susțin,adică vouă,că un milostiv,atunci ,va credem

  • Posibil că popa Calistrat sa fi fost Intr o relație mai apropiata,cu celălalt coleg ,despre care a spus,că e ,,frumușel și tinerel,,sa nu uitam că popii Calistrat,i au plăcut băieții,a fost sancționat de către Conducerea Bisericii(scuze,nu cunosc denumirea corecta),a aflat de la mama acelui preot,tânăr(ținea legătura cu mama acestuia,că să l poată controla),că cele două tinere l au căutat,,a simțit că respectivul tânăr,l ar putea trădat,vazandu le prea des ,la mănăstirea Vlădiceni,unde era și preotul cel tânăr,să l fi cuprins nebunia,motiv pt care a lovit ,cu furie necontrolata,se știe că homosexualii,sunt f geloși,,mergând până la crimă,așa au stat lucrurile,e necesară măsură excluderii acestui individ periculos Calistrat din Biserica Ortodoxa

  • Ăștia care țin partea acelor muieri nebune sunt niște fătălăi care acasă sigur sunt conduși de femei. Pentru 3 minute de păsărică ar vinde-o și pe mumă-sa, nu numai pe popa !

  • Nu e nimeni obligat sa mearga la Biserica , asa incat , preacurvele sa mai stea acasa ! Au locatii pentru astfel de manifestari : cafenele, clubul pensionarilor, podurile , asociatiile de proprietari , parcurile , SA MAI LASE nespurcate lacasurile de cult !

  • Vă rog să nu mai confundați credincioșii cu idioții !, articolul vorbește de fapt despre o adunătură de idioți incapabili să gîndească singuri deoarece ei nu au creier , creierul lor este popa cacalistrat mierlitorul de cai și bătăușull tuturor mănăstirilor pe unde a fost, cît despre scandalurile intime cu alți novici ……

  • Bzi are interes sa il protejeze pe acest ninja, ca le face emisiuni si le aduce fraieri care casca ochii la Batman! Dar ninja ia lovele ca sa pacaleasac babele care se uita in gura lui. Deja am intrat in penibil… Sa il lauzi si sa il periezi pe unul mare mucho man, care da cu pumnul pe neve intr-o femeie, in curtea unei biserici, cand el ar fi trebuit dat afara in secunda 2 din Biserica… Traim intr-un absurd cotidian! Rusine, Bzi!

  • Oamenii ( credinciosii ) se poate ruga si fara sa fie invatat de un preot. Odata ce stii sa citesti si sa scrii, poti citi si invata o rugaciune. Restul este circ gretos. Preotul adevart este Dumnezeu, adevarata preoteasa este Macica Domnului. Petitiile si adnuarea acelor indivizi care il sustin pe Calistrat Cifan nu are nici o valuare, este pur simbolica. Nici numai are rost comentariile, Calistrat Chifan a gresit, va plati asa cum plateste orice om.

  • ASA ESTE CINE SPUNE CA TREBUIE SĂ-ȚI CALUL PINAL OMORI PĂRINTELE CALISTRAT NICI NU A CITIT BIBLIA CORECT DOMNUL ISUS NU A BĂTUT PE NIMENI ȘI NICI NU A OMORIT

  • Acest nebun Calistrat ,a bătut bietul cal ,până l a omorat,in chinuri groaznice,pt că nu mai putea trage la căruță,fiind f slăbit,l a luat la bătaie,cu un par,bietul suflet,a văzut din picioare,in urma loviturii,nu s a mai putut ridica,și bestia Calistrat l a ucis,imaginați va ,daca reușiți,și apoi să spuneți,dvs,oameni ,daca acest individ mai are ce căuta Intr un lăcaș sfânt,cu siguranță a mai săvârșit fapte de asemenea cruzime,oare acest individ ,are obrăznicia ,de a se ruga Intr o mănăstire,este incredibil,criminal,fără milă,nu se poate așa ceva,sper sa fie îndepărtat.

Adauga un comentariu