Actualitate

Critici dure chiar din PNL după decizia Guvernului de a scoate tricolorul de pe cartea de identitate și de a înlocui cuvântul ” sex ” cu ” gen ”

Publicat: 05 aug. 2021
noua carte de identitate din România
Un deputat PNL critică decizia Guvernului de a scoate tricolorul de pe noile cărți de identitate

Noile cărţi de identitate par a fi mărul discordiei în interiorul PNL. Deputatul Pavel Popescu critică decizia Guvernului de a scoate tricolorul de pe noile cărţi de identitate dar şi decizia de a înlocui cuvântul ” sex ” cu ” gen ”.

Primii care au constatat schimbările şi au acuzat Guvernul că renunţă la identitatea naţională au fost parlamentarii AUR care au declarat şi faptul că genul are alt înţeles decât cuvântul sex.

Un parlamentar PNL critică noil cărţi de identitate făcute de Guvernul României

Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, parlamentarul PNL, Pavel Popescu, menţionează faptul că nu e de bun augur schimbările survenite la redactarea noilor buletine de identitate. Altfel spus, deputatul se arată deranjat de noua abordare ideologică a MAI și a Guvernului PNL-USR-PLUS-UDMR.

Pavel Popescu a menţionat faptul că există peste o sută de genuri şi că noii revoluționari încearcă să le impună.

„Este inadmisibila abordarea ideologică care reiese din noua carte de identitate! Să înțelegem că MAI este în avangarda revoluției culturale a genului? Oare „marșul lung prin instituții” a trecut de nivelul gardului de la fostul sediu al CC al PCR și acum a ajuns în toate cotloanele fostului sediu simbol al puterii comuniste?

Ideologia de gen nu are ce căuta pe actele de identitate ale Românilor, Români definiți prin tricolorul roșu, galben și albastru, simbolul ancestral și definitoriu al identității românești, iar nu prin vreunul din cele peste o sută de „genuri” pe care noii revoluționari totalitari ai postmodernitatii încearcă a le impune prin orice mijloace drept norma socială unei umanități tot mai agresate de aberații ideologice bizare!

Și încă ceva: Constituția României spune limpede că România este stat Național, așadar autoritățile centrale, guvernamentale în speță, sunt obligate să respecte Identitatea Națională, reprezentată de însemnele tricolorului românesc, iar nu fantasmagorica identitate de gen!”, scrie Daniel Gheorghe pe Facebook.

Parlamentarii AUR au criticat noile cărţi de identitate

În contextul apariţiei la Cluj a noilor cărţi de identitate, au apărut şi primele persoane care au criticat mai multe lucruri. De exemplu, parlamentarii AUR au postat un mesaj pe o reţea de socializare în care îşi pun mai multe întrebări printre care şi scoaterea tricolorului de pe cărţile de identitate dar şi înlocuirea termenului de ” sex” cu ” gen”.

„Întrebări legitime cu privire la noile buletine:

– De ce nu apare tricolorul?

– De ce a fost înlocuit SEX cu GEN?

– De ce nu a existat o dezbatere publică înainte de a începe emiterea noilor buletine?

– Este acesta încă un pas înainte spre ștergerea identității naționale și reeducarea populației?”, scriu reprezentanții AUR.

Chestorul Cătălin-Aurel Giulescu susţine că sunt şanse mari ca în buletin să revină sintagma ” sex ”

Chestorul Cătălin-Aurel Giulescu a declarat, miercuri, la Antena 3, că sunt peste 50% șanse ca în noile buletine de identitate să se revină la rubrica „sex” și să se renunțe la rubrica „gen”.

În acest moment, pe cărțile de identitate este trecut sexul persoanei, masculin său feminin. O puternică dezbatere publică s-a iscat după ce în cărțile electronice de identitate lansate în teste la Cluj-Napoca rubrica „sex” este înlocuită cu rubrica „gen”. MAI a invocat un regulament european în acest sens, în timp ce contestatarii deciziei spun că este primul pas pentru a îndeplini cerințele persoanelor transgender.

Comentarii
 • Inadmisibil ca acesti fatalai ai Guvernului Romaniei, sa ia decizii in favoarea unor interese externe.Trebuie scosi de la guvernare si trimisi inapoi de unde au venit.

 • De cind lumea au fost si oameni dereglati sexual dar nu au facut atita caz sa iasa in fata sa arate ce sunt. Acasa la ei nu ne intereseaza ce fac dar nu public cum vor sa se afiseze ca si cum ei sunt normali.

 • De cind lumea au fost si oameni dereglati sexual dar nu au facut atita caz sa iasa in fata sa arate ce sunt. Acasa la ei nu ne intereseaza ce fac dar nu public cum vor sa se afiseze ca si cum ei sunt normali.

 • Care este diferenta intre sex si „gen”?

  Sexul este determinat genetic de cromozomii sexuali (sau gonozomi). Barbatii au un cromozom X si un cromozom Y, femeile au doi cromozomi X. Clar, fara echivoc.

  Ce este „genul”? Este o aberatie marca LGBT. Este ce-si inchipuie LGBT-istul (sau LGBT-ista) ca este. Si azi poate sa-si inchipuie una, maine alta. Schimbam cartea de identitate de fiecare data cand isi inchipuie altceva?
  Sunt vrea 40 de „genuri” inventate de LGBT-isti. Si lista este deschisa.

  Rau am ajuns daca ne potrivim la aberatiile LGBT-istilor. Chiar daca sunt sprijiniti de birocratii de la Bruxelles.

  Daca nu mai vrem sa scriem sex, atunci sa scriem XX, sau XY.

 • … bai, am si io o intrebare la astia cu genu’, fara sex … bai, daca un mos zice ca e baba, ii dau voie astia sa iasa la pensie la 62 in loc de 65 ??? … intreb, nu dau cu paru’ …

Adauga un comentariu