Local

CTP Iași modifică traseele de autobuz. Schimbări importante în circulația mijloacelor de transport public din municipiul Iași

Publicat: 11 iun. 2020
Mai multe trasee de autobuz ale CTP Iași au itinerariile modificate pentru efectuarea lucrărilor de reabilitare a străzilor din municipiul Iași
CTP Iași deviază mai multe trasee de autobuz pe perioada lucrărilor de reabilitare a carosabilului

CTP Iași modifică mai multe trasee de autobuz în această perioadă. În timp ce circulația unor mijloace de transport public din municipiul Iași este suspendată, altele au itinerariile modificate, fiind totodată introduse curse periodice noi de autobuz. Schimbările sunt realizate pentru efectuarea unor lucrări de modernizare a carosabilului realizate de Primăria Iași pe mai multe artere de circulație

Compania de Transport Public CTP Iași face o serie de modificări importante în circulația mijloacelor de transport public. Afectate sunt mai ales traseele de autobuz, care au fost deviate pentru realizarea lucrărilor de reabilitare a carosabilului. Astfel, întrucât se efectuează lucrări de reabilitare a carosabilului pe șoseaua Ciric, traseul 50 de autobuz are parcursul modificat în ambele sensuri între Târgu Cucu și Ciric, iar timpul de parcurgere se va mări cu 10 minute pe sens.

„Parcursul modificat va fi: Gară – Piața Unirii – Târgu Cucu – Podu de Fier – Bucșinescu – Str. Vasile Lupu – Tătărași Sud – Ciric – Aeroport, respectiv: Aeroport – Ciric – Tătărași Sud – Tătărași Nord – Str. Tătărași – Podu de Fier – Târgu Cucu – Piața Independenței – Gară. Între Târgu Cucu și Aeroport și viceversa autobuzul nu va opri în stațiile rețelei de transport public”, au explicat oficialii Companiei de Transport Public Iași.

De asemenea, circulația autobuzelor pe traseul 48 este suspendată pe timpul desfășurării lucrărilor de reabilitare a carosabilului pe șoseaua Ciric. Circulația mijloacelor de transport de pe traseul 49 nu este afectată, iar traseul 50 are același parcurs ca traseul 20, pe porțiunea Târgu-Cucu – Tătărași Sud. De asemenea, pentru a suplini lipsa tramvaielor din zona Tătărași Nord – Tg. Cucu, se introduc în circulație autobuze care vor face legătura între aceste stații.

Autobuzele și tramvaiele care circulau prin Tudor Vladimirescu sunt deviate prin Podu Roș

Cele mai importante modificări sunt făcute în cazul autobuzelor care circulau prin zona Tudor Vladimirescu. Astfel, pe traseele 42, 43, 43c și 46, autobuzele circulă deviat pe tronsonul Târgu Cucu – Casa Sindicatelor, pe ruta: Târgu Cucu – Strada Anastasie Panu – Strada Palat – Podu Roș – Bulevardul Socola – Casa Sindicatelor. De asemenea, autobuzele traseului 47 circulă deviat pe tronsonul Spitalul Sf. Maria – Strada Nicolina, pe ruta: Spitalul Sf. Maria – Bucșinescu – Strada Elena Doamna – Strada Anastasie Panu – Strada Palat – Podu Roș – Strada Nicolina. Pe sensul opus, autobuzele circulă pe itinerariile normale ale traseelor menționate.
Mai mult, tramvaiele circulă deviat pe traseele 1b (Copou – Târgu-Cucu – Podu Roș – Baza 3) și 3b (Dancu – Tătărași-Nord), iar din Tătărași Nord circulă autobuze către Târgu-Cucu – Piața Unirii – Gară. De asemenea, traseul 13 de tramvai este suspendat temporar.

CTP Iași a introdus tramvaie și autobuze speciale pentru elevi

Reamintim și faptul că CTP Iași a reintrodus cursele speciale pentru elevi, orele și traseele acestor curse fiind: traseul 9 – plecare la ora 07:20 din Rond Tehnopolis (1 tramvai); traseul 3 – plecare la ora 07:20 din Rod Dancu, cu transbordare în Rond Tătărași cu autobuz (1 tramvai); traseul 1 – plecare la ora 07:20 din Rond Baza 3 spre Copou (1 tramvai); traseul 36 – plecare la ora 07:15 din Rond Dacia (1 autobuz); traseul 42 – plecare la ora 07:20 din Stația Frigorifer (1 autobuz).

Comentarii
  • autobuze pentru elevi care nu merg la scoala!foarte putini elevi merg la scoala(cl.8 si 12)pentru max 2 saptamani,dar cu prezenta spre zero…

Adauga un comentariu