WoW!

Cum arată trandafirii în vază după 20 de zile. Și tu poți face acasă

Publicat: 20 mart. 2020

Despre trandafiri se spune că sunt florile iubirii, astfel că majoritatea îndrăgostiților aleg să-i ofere partenerelor de Valentine’s Day, dar și de Dragobete. Și nu este singura ocazie. Nunțile sunt de asemenea ”asortate” cu trandafiri, iar dacă sunt și parfumați de grădină evenimentul va fi unul remarcabil. Pe lângă miros, aceștia rezistă proaspeți cu săptămânile. Și tu poți avea acasă flori care să reziste mai bine de 20 de zile.

Trandafirul este un simbol universal al frumuseții și al eleganței. Este considerat nobil și delicat, are diverse culori, astfel că nu există un eveniment pentru care acesta ar fi nepotrivit.

Poate fi oferit fără un prilej anume, dar merge de minune și în vazele celor mai fastuoase evenimente. Mai ales dacă este parfumat. În plus, floriștii spun despre el că rezistă că abia cules din grădină mult timp dacă știm să-l îngrijim. Designerul floral Alina Neacșa ne-a demonstrat acest lucru.

”Credeți sau nu, astăzi (n.r. ieri) am făcut poza și aceste miniroze de grădină au sosit pe 30 ianaurie, adică acum 20 de zile”, a postat Alina pe pagina sa de Facebook. Florile au fost culese din fermă kenyană Tambuzi și aduse apoi cu avionul în țara noastră.

Prospețimea, dar și îngrijirea trandafirilor sunt esențiale

A contat foarte mult faptul că au fost proaspete când au ajuns la noi, dar și îngrijirea de după a fost importantă. Iată câteva reguli de urmat!

  • spală cu un dezinfectant vasul în care urmează să pui florile (poți folosi orice detergent pe care-l ai în casă);
  • pune în apă un pliculeț de hrană pentru flori, pe care fie l-ai primit împreună cu buchetul fie îl cumperi de la orice florărie. Rolul acestui pliculeț este de a menține apa curată, împiedică dezvoltarea bacteriilor și asigură nutrienți florilor, astfel încât vor rezista cât mai mult:
  • înainte de a pune florile în apă gata pregătită, trebuie să tai codițele acestora minimum 2,5 cm cu un cutter sau cu o foarfecă bine ascuțită. Rolul acestei operațiuni este a eliberea vasele capilare ale plantelor, astfel încât să poată absorbi cât mai multă apă;
  • o dată la două zile, trebuie schimbată apa din vas și retăiate codițele;
  • așează florile într-un loc ferit de bătaia directă a razelor de soare și fii atentă să nu aibă în preajmă fructe.


loading...

Adauga un comentariu