National

Cum putem vota în siguranță la alegerile parlamentare. Managerul Spitalului Colentina oferă șapte pași simpli

Publicat: 04 dec. 2020

Remus Mihalcea, managerul Spitalului Colentina, a realizat o listă cu șapte măsuri, care ne oferă siguranța că nu ne vom infecta cu noul coronavirus, atunci când mergem duminică la vot.

„Mergeți la vot pe tot parcursul zilei, începând de la primele ore ale dimineții, pentru a evita aglomerația

Purtați corect o mască nouă pe tot parcursul deplasării și procedurii de vot.

Când vă lăsaţi în jos masca pentru identificare, faceţi acest lucru cu ajutorul elasticelor de pe margine, fără să vă atingeţi faţa cu mâna

Dezinfectați-vă mâinile la intrarea și la ieșirea din secția de vot.

Masca, distanţarea şi pixul personal reduc riscul de a contracta infecţia cu COVID-19

Evitați aglomerația și păstrați distanța, față de o altă persoană, de cel puțin 1,5 m.

Utilizați instrumentele proprii pentru a semna.

Nu e cazul să daţi mâna când vă salutaţi cu un cunoscut”, se spune în postarea de pe pagina de Facebook a medicului Remus Mihalcea.

Klaus Iohannis încurajează românii să meargă la vot

Klaus Iohannis a declarat că după data de 6 decembrie, când se vor desfășura alegerile parlamentare, nu va exista o creștere a numărului de infectări cu noul coronavirus.

Liderul statului a subliniat că s-au luat măsuri mai stricte și mai bine puse la punct, fapt care va limita răspândirea temutului virus. Astfel, Iohannis încurajează românii să meargă la vot, fiindcă le oferă certitudinea că nu se vor infecta.

„Nu există niciun fel de discriminare pentru alegători, pentru orașele sau localitățile care sunt carantinate. Indiferent dacă trăiți într-un oraș care are incidență mică sau trăiți întru un oraș care este carantinat, toată lumea are același drept să meargă la vot, are exact aceleași posibilități”, a transmis Iohannis.

Klaus Iohannis: „Votul se va desfăşura în siguranţă”

Șeful statului asigură populația că, pentru ziua votului de pe 6 decembrie, s-au luat toate măsurile necesare, pentru a preveni infectarea.

„Secțiile de vot vor fi pregătite peste tot, vor fi respectate toate condițiile, pentru ca votul să se desfășoare în maximă siguranță și de aceea invit pe români să meargă număr mare la vot”, a mai spus Iohannis.

Klaus Iohannis: „Noi suntem bine pregătiți, cunoaștem felul în care ne-am pregătit pentru alegerile locale”

Președintele României declară că, spre deosebire de alegerile locale, alegerile parlamentare se vor desfășura în maximă siguranță. El afirmă că explozia numărului de cazuri de atunci nu a fost din cauza alegerilor.

„Nu ne așteptăm la o creștere a numărului de infectări, sau a ratei de infectare după alegerile parlamentare pentru un motiv foarte simplu: noi suntem bine pregătiți, cunoaștem felul în care ne-am pregătit pentru alegerile locale.

A funcționat foarte bine atunci și va funcționa mult mai bine, fiindcă am prelucrat toate cazurile care au fost de prelucrat și, din fericire a fost foarte puține de la locale. Daţi-mi voie să vă spun că acea creștere(n.r infectări) nu s-a datorat alegerilor locale”, a mai precizat Klaus Iohannis.

Adauga un comentariu