Actualitate

Cum reduci costurile energiei electrice vara. Ce greșeli trebuie să eviți ca să nu plătești mult

Publicat: 09 iul. 2020
Cum reduci costurile energiei electrice vara
În sezonul cald, valoarea facturii la energia electrică este în continuă creștere

Cum reduci costurile energiei electrice vara. Dacă în sezonul rece crește factura la încălzire, vara plătești mai mult la energia electrică. Și acest lucru se întâmplă din cauza folosirii excesive a a aparatului de aer condiționat. Însă acest lucru poate fi evitat dacă ținem cont de câteva sfaturi.

Este binecunoscut faptul că reducerea consumului de energie electrică este un aspect important. Și aceasta nu doar pentru persoanele preocupate de protejarea mediului. Astfel, multă lume este preocupată doar de aspectul financiar. Vara, valoarea facturii la energia electrică este în continuă creștere. Și acest lucru nu se întâmplă doar din cauza aparatului de aer condiționat. Cu cât este mai cald, și frigiderele consumă mai mult.

Pe lângă acestea, mai sunt și alte aparate electrocasnice folosite neconform. Și cu siguranță comiți niște greșeli care cresc valoarea energiei electrice. Din fericire, există câteva soluții prin care poți face economie de energia electrică. Și așa te vei bucura de confort la prețuri rezonabile.

Cum reduci costurile energiei electrice vara

Iată așadar cum poți să reduci valoarea facturii la curent electric. În primul rând, izolează bine ferestrele și ușile exterioare. Orice crăpătură, poate face aproape inutil aparatul de aer condiționat. Un alt lucru pe care îl poți face este să montezi obloane. Acestea au un rol major în păstrarea temperaturii din locuință. Ele pot pot reduce cu până la 45% gradul de încălzire a încăperii!

De asemena, ar trebui să folosești ventilatorul. Și aceasta chiar dacă ai sistem de aer condiționat. Pornește aparatul de aer condiționat pentru o oră, după care dă drumul ventilatorului. Acesta va menține răcoarea generată de aerul condiționat.

Nu în ultimul rând, ar trebui să folosești eficient ferestrele. Deschide-le seara ca să pătrundă aerul mai rece în casă, iar dimineața închide-le și trage jaluzelele. Totodată, ai grijă de aparatul de aer condiționat. Ca să nu consume curent aiurea, aparatul are nevoie de filtre bune. Acestea trebuie curățate regulat și schimbate la nevoie. Astfel, se reduce costul la energia electrică cu aproape 15%.

Modalități de limitare a consumului de energie electrică

Pe lângă soluțiile oferite mai sus mai sunt și alte modalități de limitare a consumului de curent electric:
– Investeşte în produse electrocasnice din clase energetice superioare;
– Alege electrocasnice cu un consum energetic reglabil. Astfel, poți cotrola cât să consumi;
– Când nu folosești aparatele electrocasnice, scoate-le din priză. Pare greu de crezut, dar acestea consumă și când nu sunt pornite;
– Schimbă becurile clasice sau cu halogen cu cele LED. Consumă cu până la de zece ori mai puțin decât cele convenționale și au o durată de viață foarte mare;
– Utilizează cât mai mult pe lumina naturală;
– Foloseşte un prelungitor cu prize multiple şi buton de Pornit/Oprit;
– Investește în aparatura inteligentă;
– Termoizolează casa sau apartamentul;
– Instalează panouri solare pe acoperişul casei.

Dacă încă te mai întrebi cum să reduci costurile energiei electrice vara, tot ce ai de făcut este să urmezi sfaturile de mai sus. Astfel, vei avea facturi reduse sensibil în urma aplicării acestor metode.

Adauga un comentariu