Boli si tratamente

Cum sa iti dai seama ca ai hipotiroidism

Publicat: 05 iul. 2015
7
Hipotiroidismul este diagnosticul dat atunci cand glanda tiroida nu produce suficienti hormoni tiroidieni care sa contribuie la buna functionare a corpului. In ultimii ani, atat medicii alopatati cat si cei naturopati descopera ca analizele de laborator pentru tiroida nu reflecta valori corecte si ca hipotiroidismul este mult mai prevalent decat se credea. Astfel, multi profesionisti in domeniul sanatatii dau diagnostice si trateaza hipotiroidismul mai mult in baza simptomelor decat in baza analizelor de laborator.

Care sunt semnele care anunta o tumoare la glanda tiroida 

Simptome pentru hipotiroidism
Printre simptomele hipotiroidismului se numara urmatoarele:
Cresterea in greutate
Scaderea libidoului / disfunctia erectila
Mainile si picioarele reci
hipotiroidism
Sensibilitate la frig
Subtierea si ruperea firului de par (ce poate duce la o pierdere semnificativa a parului)
Pierderea treimii exterioare a sprancenelor
Edem
Dureri musculare si a tesuturilor conjunctive (pot fi acute)
Stare de slabiciune
Stare de oboseala
Probleme cognitive (memorie slaba, concentrare slaba, gandire incetosata)
Piele uscata si aspra
Dereglari menstruale
Hipotiroidismul poate contribui si la probleme cardiovasculare, tinitus, vertij, depresie, depresie postnatala, SPM, infertilitate, modificari fibro chistice la nivelul sanilor, sindromul ovarelor polichistice si multe altele.
Una dintre metodele de diagnosticare pentru a scoate din calcul hipotiroidismul este masurarea temperaturii bazale la trezire, inainte de ridicatul din pat, mancat, baut sau fumat. Se ia temperatura la subrat timp de 3-5 zile si se face o medie, potrivit viataverdeviu.ro. Daca aceasta este 360 C sau mai scazuta, 3 zile este suficient. Daca temperatura medie este de 36.30 (unii spun chiar 36.5) acesta poate fi un indicator clar de hipotiroidism.
O alta metoda de diagnosticare este verificarea palmelor si talpilor. In cazul hipotiroidismului, palmele si talpile au o culoare spre portocaliu. Hipotiroidismul interfereaza cu abilitatea corpului de a digera si utiliza beta carotenul, care este convertit in vitamina A in intestinul subtire si in alte zone ale corpului.
Adauga un comentariu