Diete si regimuri

Cum se consumă corect turmericul

Publicat: 24 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum se consumă corect turmericul
Cum se consumă corect turmericul

Cum se consumă corect turmericul. Acest aur indian este foarte apreciat pentru numeroasele sale efecte benefice asupra sănătății. Cu toate acestea, este important să știi cum să-l consumi pentru a fi sigur că vei profita de toate beneficiile sale ca parte a unui tratament naturist.

Recomandări de utilizare

Turmericul este disponibil sub diferite forme, dar pentru a-l folosi corect este mai bine să-l combinați cu alte ingrediente pentru o terapie blândă și eficientă.

Una dintre cele mai recomandate combinații este turmericul / ardeiul iute. Piperina, care conferă ardeiului gustul înțepător, poate crește foarte mult absorbția curcuminei.

Acest condiment este solubil în grăsimi, de asemenea, este recomandat să îl asociezi cu o substanță grasă, în special uleiuri vegetale, sau să o consumi în timpul meselor, astfel încât grăsimile să le faciliteze asimilarea.

Cum se consumă corect turmericul. Praf de turmeric

Turmericul se găsește cu ușurință în magazinele alimentare și supermarketuri, unde este de obicei găsit sub formă de condimente, sub formă de pudră. Vă recomand să alegeți pulbere de turmeric organic, aditivi de blocare a aerului, mai ales dacă doriți să o consumați în fiecare zi. Acest lucru vă va asigura că conține foarte puține substanțe chimice.

Capsule de turmeric

Considerat ca un supliment alimentar la prima alegere, turmericul este oferit de multe mărci în capsule. Pre-dozarea lor asigură respectarea cantității zilnice necesare pentru a obține efecte benefice asupra sănătății. Unele sunt foarte dozate, astfel încât pot fi utilizate în tratamente antiinflamatorii.

Puteți alege, de asemenea, capsule care conțin direct piperină, amestecuri specifice pentru articulații sau chiar să încapsulați singur preparatul în capsule goale destinate acestei utilizări.

Cum se consumă corect turmericul. Infuzie

Multe băuturi, inclusiv ceaiuri din plante și infuzii sunt aromate sau preparate din turmeric. Se prepară cu rizom uscat, proaspăt sau direct din pulbere.

O infuzie de turmeric

Pentru o infuzie simplă, ideală pentru digestie, pur și simplu amestecați o lingură de pulbere de turmeric și un vârf de piper negru cu o cană de apă fierbinte. Se lasă la infuzat timp de 10 minute înainte de filtrare și se consumă. Două căni pe zi îți vor oferi o acțiune reală.

Nu ezitați să combinați în aceleași proporții turmericul și ghimbirul (o linguriță de rădăcină proaspătă sau 1/2 linguriță de pulbere) cu sucul de o jumătate de lămâie și putin piper negru într-o cană și jumătate, fierbând apa. Îndulciți cu miere, dacă doriți.

Această perfuzie stimulează sistemul imunitar, detoxifică și, consumată dimineața, vă va oferi energie și zâmbet pentru întreaga zi.

Cum se consumă corect turmericul. Pasta de turmeric

Pasta de turmeric este folosită ca bază pentru sosuri și pentru a face faimosul lapte auriu. Această băutură considerată miraculoasă în medicina tradițională indiană este ușor de făcut și vă permite să vă bucurați în timp ce vă completați cu sănătate.

Este în principal turmeric, piper și, conform unor rețete, ghimbir, amestecate cu apă și încălzite până se obține o pastă. Apoi va fi suficient să dizolvați o linguriță din acest amestec cu puțin ulei și lichid (apă, lapte etc.) pentru a face un lapte auriu sau un sos.

Rădăcini proaspete de turmeric

Unele magazine oferă rădăcină de curcuma proaspătă. Este ideal pentru a face o infuzie și pentru a vă ușura corpul. O veți găsi mai ales în anumite magazine alimentare bio sau asiatice.

Pentru a consuma rizomul, pur și simplu îl spălați și apoi îl curățați. Puteți apoi să-l razuiți, să-l folosiți în bucăți sau să îl amestecați conform rețetelor în care îl utilizați.

Ulei esențial de turmeric

Uleiul esențial de turmeric este o mică comoară naturală. În difuzie, inhalare, pe cale orală sau în aplicare cutanată, va permite să beneficiati foarte simplu de numeroasele virtuți ale plantei.

Antiinflamator și antioxidant, se recomandă tratarea sferei digestive, problemelor pielii, durerilor articulare, dar și pentru promovarea stării de bine și reducerea stresului.

Adauga un comentariu