National

Cum se simte profesorul Adrian Streinu-Cercel, după ce s-a vaccinat împotriva COVID-19?

Publicat: 28 dec. 2020
Adrian Streinu Cercel și-a dat demisia din funcția de manager al Spitalului de Boli Infecțioase București
Adrian Streinu Cercel și-a dat demisia din funcția de manager al Spitalului de Boli Infecțioase București

Adrian Streinu-Cercel s-a vaccinat împotriva noului coronavirus, duminică, 27 septembrie, chiar în ziua în care a început campania de vaccinare în România.

Profesorul spune că se simte foarte bine după administrarea vaccinului și îi îndeamnă pe toți românii să îi urmeze exemplul, pentru a-i proteja pe cei din jur.

„Oamenii să se gândească că dacă fac această infecţie au următoarele trei variante.

1. Să nu aibă simptome, dar vor infecta în jurul lor.

2. Să dezvolte boala în formă medie sau severă şi să scape.

3. Să ajungă la Terapie intensivă şi să scape sau nu. Dacă scapă, pot scăpa cu sechele şi pot rămâne dependenţi de oxigen pentru foarte mult timp.

Deci, să-şi bage minţile în cap şi să se ducă să se vaccineze, e singurul sfat pe care pot să-l dau”, a transmis, luni, la Antena 3, prof. univ. dr. Adrian Streinu Cercel, fostul manager al Institutului Matei Balş din Capitală.

Prof. Adrian Streinu-Cercel: „M-am vaccinat în ideea că am în jurul meu doar pacienţi COVID”

Medicul amintește încă o dată că vaccinarea este singura cale prin care evităm să ne îmbolnăvim din cauza temutului virus. El a spus că nu au existat reacții secundare, în momentul în care a fost întrebat cum se simte.

„Foarte bine mă simt. E prima dată când m-am vaccinat cu plăcere.

M-am vaccinat în ideea că am în jurul meu doar pacienţi COVID. Să am vaccinul şi să nu mă vaccinez ar însemna o prostie fenomenală şi eu cum nu îmi permit să fac prostii, atunci, evident, m-am vaccinat”, a spus medicul Cercel.

Medicul spune că un caz dintr-un milion de vaccinaţi pot dezvolta reacţii adverse, „dar asta nu înseamnă să nu se vaccinăm”, iar vaccinarea este „singura metodă prin care se previn bolile ucigătoare”.

Dr. Adrian Streinu Cercel: „Acest vaccin pe care îl avem noi acum la îndemână nu este un vaccin care să aibă virus în el”

Mai mult, medicul oferă asigurări că acest vaccin împotriva COVID-19 nu conține virusul.

„Acest vaccin pe care îl avem noi acum la îndemână nu este un vaccin care să aibă virus în el.

Are o structură de RNA, deci informaţie genetică, care dictează sinteza unei proteine faţă de care organismul face anticorpi. Deci, practic toată lumea se poate imuniza indiferent dacă are o boală imunodeprimantă sau nu.

S-a făcut un amendament la cei cu alergii severe şi care au făcut şoc anafilactic să fie precauţi, atât. În rest, toată lumea se poate vaccina”, a recomandat dr. Adrian Streinu Cercel.

Prefesorul Adrian Streinu-Cercel, despre cei care refuză să se vaccineze

Mesajul său pentru cei care nu vor să se vaccineze este unul categoric. El a declarat că nu este nevoie ca oamenii să fie convinși să se vaccineze, ci trebuie să decidă singuri acest lucru.

”Nu se pune problema să convingem pe cineva. Dacă lumea nu pricepe că din acest virus se moare, e problema lor. Statele europene au pus la dispoziţia cetăţenilor din statele europene acest vaccin. Vor să se vaccineze? Bine. Nu vor să se vaccineze, iarăşi bine. Însă dacă se îmbolnăvesc, să nu se întrebe de ce li s-a întâmplat treaba asta”.

Comentarii
Adauga un comentariu