Actualitate

Mesaj dur al lui Adrian Streinu-Cercel pentru cei care se tem de vaccinare: „Să-și bage mințile în cap și să se ducă să se vaccineze!“

Publicat: 28 dec. 2020
Adrian Streinu Cercel cu mască și ochelari
Medicul Adrian Streinu-Cercel, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Matei Balş“ din București

Profesorul Adrian Streinu-Cercel a transmis un mesaj după ce campania națională de vaccinare a început în România.

Adrian Streinu-Cercel le-a transmis persoanelor care se tem de reacții adverse în urma vaccinului împotriva COVID-19 să se ducă să se vaccineze fără teamă.

„Să se gândească: dacă Doamne ferește se îmbolnăvesc au trei variante. Prima e să treacă prin infecție fără să aibă niciun fel de simptomatologie. Cu siguranță, vor infecta pe ceilalți din jurul lor, ceea ce nu e bine“, a declarat Adrian Streinu Cercel.

Adrian Streinu Cercel: „Pot să scape sau să nu“

Medicul a precizat că oamenii ar trebui să se gândească la faptul că ar putea ajunge la terapie intensivă dacă se vaccinnează și se infectează.

„A doua variantă este să dezvolte boala într-o formă medie, spre severă și să scape fără problemă. A treia variantă este să ajungă la terapie intensivă. Pot să scape sau să nu. Deci, să-și bage mințile în cap și să se ducă să se vaccineze. E singurul sfat pe care pot să-l dau!”, a menționat Adrian Streinu Cercel.

Adrian Streinu Cercel s-a vaccinat împotriva COVID-19

Directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, medicul Adrian Streinu Cercel, s-a vaccinat anti-COVID duminică, el avertizându-i pe cei care nu vor să se vaccineze că, dacă nu pricep că din acest virus se moare, e problema lor. În opinia sa, vorbim prea mult de efectele adverse şi nu de modul în care putem să ne protejăm.

”M-am vaccinat. E un vaccin pe care îl aşteptăm de mult. Este extraordinar vaccinul, nu a durut absolut deloc. Fetele au mână foarte uşoară pentru că sunt de la noi din Institut. Şi echipa de aici din Matei Balş este o echipă superbă din punct de vedere medical şi din punct de vedere al dotărilor. Vreau să le mulţumesc tuturor pentru că au făcut treabă nemaipomenit în această pandemie, respetiv la această epidemie pe teritoriul României”, a afirmat medicul.

Se vaccinează doar persoanele care doresc

Întrebat dacă se face o triere a celor care vor să se vaccineze, Streinu-Cercel a explicat că ”fiecare care vine aici este o persoană care doreşte să se vaccineze”.

”E vorba de dorinţa de a se vaccina, nu este vorba că cineva i-a împins de la spate să se vaccineze. Lumea a înţeles că acest virus este o nenorocire şi că poate să te omoare. Foarte mulţi au avut rude în familie care s-au prăpădit din cauza acestui virus şi au înţeles că singura modalitate de scăpare imediată este vaccinarea. Vaccinul este superb din punctul de vedere a modului în care a fost conceput. Sunt practic nişte grămăjoare mici de grăsime şi în interiorul acestei grămăjoare este pusă o moleculă de ARN, care induce în organismul nostru producerea acelei molecule de vârf, de spike, iar pe urmă celelate celule vin şi fac treaba şi fac anticorpul necesar în aşa fel încât atunci când vine virusul, acesta să fie inactivat de la poarta de intrare ceea ce este nemaipomenit”, a declarat directorul Institutului ”Matei Balş”.

Comentarii
  • Din cauza creti…lor ca tine va reinvia holera, ciuma si asa mai departe. Pe mine, desteptului, am contraindicatie la vaccin, pe copiii cu diverse dizabilitati care nu se pot vaccina, pe tata, care are boala grava de inima si nu are voie sa se vaccineze fiind cardiovascular cu complicatii, pe cumnatul meu, care face soc anafilactic la orice antibiotic si vaccin etc…

Adauga un comentariu