Mama si copilul

Cura cu ou de prepelita la copii. Mod de administrare si beneficii terapeutice

Publicat: 12 mart. 2015
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cura cu ou de prepelita la copii. Mod de administrare si beneficii terapeutice
7

Fierte sau crude, ouale de prepelita aduc o serie de beneficii organismului, care se datoreaza proteinelor de calitate superioara, glucidelor speciale, care nu sunt periculoase pentru persoanele cu diabet sau pentru cele care sufera de alte boli in regimul carora ouale sunt interzise. Sunt recomandate atat copiilor, adultilor cat si oamenilor varstnici.

Oul de prepelita
contine proteine, minerale, grasimi, iar 100 de grame de albus si galbenus includ 158 Kcal, 13g de proteine, 64mg de calciu, 3,7mg de fier, 226mg de fosfor, 132mg de potasiu, 13 mg de magneziu si vitaminele A, B1, B6, B12, D3, motiv pentru care sunt recomandate pentru consum regulat.

Citeste si: Ouale de prepelita: sanatate in 12 grame

Oul de prepelita are de sase ori mai multa vitamina B1, de cincisprezece ori mai multa vitamina B2, de cinci ori mai mult fosfor si de 7 ori si jumatate mai mult fier decat un ou de gaina.

Unele studii au aratat ca in componenta oului de prepelita intra si substante cu rol in reducerea anticorpilor responsabili de reactii alergice.

Oul de prepelita in alimentatia adultilor
Pentru intarirea sistemului imunitar si imbunatatirea calitatii sangelui, este recomandata o cura de 60 de oua. Initial 3 , apoi 5 oua pe zi ar trebui sa fie consumate.

Ouale de prepelita au efecte pozitive asupra persoanelor cu probleme de stres, hipertensiune arteriala, tulburari digestive, ulcer gastric, probleme cu ficatul, migrene, astm, anemie, diverse tipuri de alergii, eczeme, probleme cu inima, boli respiratorii, depresie si anxietate.

Ouale de prepelita, de asemenea, sunt cunoscute pentru stimularea cresterii, cresterea apetitului sexual, stimuleaza functiile creierului care imbunatatesc coeficientul de inteligenta si in general intineresc corpul.

Citeste si: Cura cu oua de prepelita

Oul de prepelita in alimentatia copilului
La copii oul de prepelita este recomandat atat gatit cat si in stare cruda pentru echilibrul dezvoltarii lor fizice cat si psihice. Ouale de prepelita ajuta la imbunatatirea coeficientului de inteligenta, la fixarea calciului in oase, datorita aportului de vitamina D3, magneziu si calciu, motiv pentru care prezenta lor in alimentatia copiilor este benefica.

De asemenea, oul de prepelita imbunatateste memoria, stimuleaza cresterea si ajuta la formarea neuronilor.

Cura cu oua de prepelita la copii
Cura cu oua de prepelita este recomandata copiilor peste un an. Inainte de aceasta varsta, atunci cand incepeti diversificarea, puteti sa inlocuiti un galbenus de ou de gaina cu 3 sau 4 galbenusuri de prepelita. Intotdeauna, consultati-va cu medicul pediatru.
1. Cura de 60 de oua in 30 de zile
Este indicata copiilor cu varste cuprinse intre 1 si 3 ani. Se recomanda zilinic, cate doua oua.

2. Cura de 60 de oua in 20 de zile
Este indicata copiilor cu varste intre 3 si 7 ani. Se recomanda zilnic, cate 3 oua.

3. Cura de 90 de oua in 30 de zile
Indicata copiilor cu varste intre 8-10 ani. Se consuma cate 3 oua pe zi.

4. Cura de 120 de oua in 32 de zile
Indicata copiilor intre 11-15 ani. Modul de administrare este urmatorul: in primele 4 zile cate 3 oua pe zi; intre a 5-a si a 30-a zi – cate 4 oua pe zi; in a 31-a zi se consuma 3 oua, iar in a 32-a zi – 1 ou.

Mod de administrare
Cel mai bun efect, atat la adulti, cat si la copii il au ouale crude. Se inghit crude, cu galbenusul intreg, dimineata, pe stomacul gol. Micul dejun se va servi dupa aproximativ doua ore, acesta fiind alcatuit, de preferinta, din hrana rece. In cazul unor boli digestive sau al anemiilor severe, micul dejun se poate servi la o jumatate de ora dupa ce ati luat ouale. Cura se poate repeta dupa o pauza de 20 de zile – in cazul adultilor si 2-3 luni, in cazul copiilor.

Se consuma numai oua proaspete, de o zi. De aceea, inainte de a incepe un asemenea tratament, trebuie aleasa cu atentie sursa de la care va aprovizionati zilnic.

Adauga un comentariu