Titlurile zilei

Dacă ți-a apărut acest link pe telefonul mobil, nu-l accesa! Un singur click îți va lua toți banii din conturi. O nouă țeapă circulă în Iași! – FOTO

Publicat: 10 mai 2024
_____ Vizualizări 7 Comentarii
Dacă ți-a apărut acest link pe telefonul mobil nu-l accesa Un singur click îți va lua toți banii din conturi. O nouă țeapă circulă în Iași - FOTO
Noi metode de păcălit clienții sunt folosite acum, în Iași

Atenție maximă la telefoanele primite de la necunoscuți! O nouă țeapă circulă în Iași, în această perioadă. Mai multe persoane spun că indivizi necunoscuți au încercat să le ia banii din conturi. Cei care trec prin această experiență trebuie să sune la bancă sau la poliție

O nouă țeapă circulă în Iași, în această perioadă. Ioana P. a fost sunată de pe un număr necunoscut și i s-au cerut date personale despre contul bancar. Tânăra susține că persoana de la capătul firului a încercat să o convingă să acceseze un link.

„Am fost sunată de un număr cu 4 cifre, deci nu normal, cum e cel din rețeaua Orange sau altă rețea. Persoana care m-a sunat mi-a spus că mi-a fost aprobat creditul, să intru pe un link, să finalizăm toate detaliile. I-am zis că au greșit, pentru că nu am aplicat pentru niciun credit. Mi-a spus numele complet, dacă sunteți dumneavoastră, zic că da. Mi-a cerut CNP, ce sumă am în cont, tot felul de detalii despre contul meu.

Nu i-am dat nicio informație. I-am spus încă o dată că e o greșeală și că o să merg la o sucursală a băncii pentru a o lămuri. Doamna care m-a sunat îmi zice: «Nu trebuie să vă deplasați, trebuie doar să dați click pe link, să bifați acolo că nu vreți creditul». Eu mi-am dat seama că e o țeapă pentru că am mai auzit că alte persoane au fost sunate de cineva care pretindea că este de la banca ING sau de la BRD. Deci mare atenție la aceste persoane care vor să ia banii din cont”, susține tânăra din Iași. În ultimii ani a crescut numărul celor care păcălesc persoanele ce au conturi bancare.

Atenție la o nouă țeapă care circulă în Iași

Tânăra susține că a văzut în mediul online că această metodă de a păcăli clienții este practicată dinainte de Paște.

„Am văzut pe TikTok că au postat și alte persoane filmulețe cu situații la fel, dar la alte bănci. Se recomandă că sunt de la bancă, să accesezi un link, cer date personale. Nu contează banca, pentru ei e important e ca oamenii să acceseze acel link. Așa cred că au acces la contul persoanei pe care vor să o păcălească”, mai spune tânăra din Iași.

Cetățenii trebuie să nu comunice nimănui PIN-ul, datele înscrise pe card, inclusiv codul CVV2/CVC2, date personale de identificare, orice alte informații de securitate aflate pe carduri sau parolele de securitate utilizate în tranzacționare. De asemenea, ieșenii trebuie să nu transmită date personale sau copii ale actelor de identitate prin intermediul rețelelor sociale sau prin link-uri primate pe mail ori prin aplicații de mesagerie.

Un client din Iași a fost țepuit

Un ieșean și-a luat țeapă cu un produs gratis la un supermarket din oraș. A observat că a primit o ofertă la o ciocolată în aplicația Kaufland. Pentru un produs de 91 de grame trebuia să plătească doar 1 ban, deoarece are card și aplicația Kaufland. Bărbatul nu a mai stat pe gânduri și a mers la supermarket, doar că acolo nu a găsit nimic. Bărbatul consideră că în acest fel a fost înșelat ca să meargă în magazin să cumpere și alte lucruri. Deși pe telefonul său apărea clar că trebuie să primească o ciocolată în schimbul unui ban, niciun angajat nu știa nimic de această ofertă. De asemenea, o nouă țeapă circulă în Iași, în această perioadă, astfel că trebuie să fie atenți clienții băncilor.

Comentarii
  • O natie de cioflingari, gainari si mincinosi. Nici macar de inselaciuni mai serioase nu suntem in stare. Asa natie, asa conducatori.

  • In maxim 5 ani banii cash vor fi interziși complet astfel încât să putem fi controlați 100 %. Să vedeți atunci tepe și panarama.

  • FOLOSIREA DATELOR PERSONALE ALE CLIENTILOR DE LA TELEFONIILE MOBILE CATRE ALTE SCOPURI ?? NU SE CERCETEAZA ?? ALO POLITIA ??

  • CUM DRACUL AU AJUNS UNII FOARTE BOGATI CAND EU CU UN BILET LA LOTO DE 30 DE LEI IMI CERE CI?? ALO POLITIA ?? VEZILE AVERILE ANF ?? DGA ?/ SRI ?? DESPRE CE VORBIM AICI ?? CHIAR TOTI SUNTEM STUPIZI SI IDIOTI ??

Adauga un comentariu