Actualitate

Dan Vîlceanu anunță posibilitatea introducerii unor taxe auto pe poluare: „Poluatorul trebuie să plătească”

Publicat: 24 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dan Vîlceanu anunță posibilitatea introducerii unor taxe auto pe poluare Poluatorul trebuie să plătească
Dan Vîlceanu a vorbit despre posibilitatea introducerii unei taxe auto pe poluare

Dan Vîlceanu a declarat că există posibilitatea ca să se introducă noi taxe auto pentru că poluatorul trebuie să plătească. Propunerea pentru Ministerul Fondurilor Europene a declarat, în comisia de audiere faptul că incă nu a fost luată nicio decizie în acest sens dar se va discuta acest subiect.

Dan Vîlceanu a mai afirmat faptul că în PNRR nu se pot face modificări cel puţin până în 2023, spulberând visul celor din PSD care doreau acest lucru.

Dan Vîlceanu a anunțat introducerea a noi taxe auto pe poluare

Dan Vîlceanu a fost întrebat în comisia de specialitate din cadrul Parlamentului despre taxa auto pe poluare care este prevăzută în PNRR. Acesta a explicat faptul că nu s-a stabilit nimic în acest moment dar este de părere că cel care poluează trebuie să plătească.

„Întrebarea aceasta am avut-o în mod constant, încă de când am preluat portofoliul Finanţelor. Nu e ceva stabilit în legătură cu această taxă şi mai degrabă trebuie să gândim un mecanism astfel încât să ne încadrăm în acel principiu – poluatorul plăteşte”.

Chestionat de când ar putea fi introdusă această taxă, el a replicat:

„Eu am spus şi în cadrul audierilor, avem nevoie de schimbări legislative astfel încât să putem atrage aceşti bani şi să ducem la bun sfârşit acest PNRR şi foarte multe dintre ele se vor întâmpla în Parlament. O să vă spun când. Nu aş putea să vă spun în acest moment”.

PNRR nu mai poate fi modificat sau ajustat până în 2023, susține Dan Vîlceanu

În continuare ministru interimar al Finanțelor, Dan Vîlceanu a afirmat faptul că PNRR-ul este bătut în cuie și că nu se pot face modificări sau ajustări până în 2023.

„Nu, până în 2023 nu se pot face modificări pe PNRR, nici măcar ajustări. Aş vrea să subliniez încă o dată că nu vorbim despre modificarea PNRR, ci de ajustările la această etapă care se va întâmpla în 2023”, a declarat Dan Vîlceanu, miercuri la Parlament, după ce a fost avizat favorabil în comisii pentru funcţia de ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Dan Vîlceanu dă asigurări că pensiile vor fi plătite la timp

Pe de altă parte, ministru la explicat faptul că nu există nicio gaură în buget şi că pensiile vor fi plătite la timp. Declaraţiile au venit în contextul în care Raluca Turcan a anunțat că de vineri, 26 noiembrie, statul român nu va mai avea bani pentru plata salariilor sau a pensiilor:

„Nu, există o gaură. Este o rectificare bugetară care, în condiţiile în care nu am fi avut această criză politică, s-ar fi întâmplat deja şi nu aveam această discuţie. Deci această discuţie există acum pentru că doamna Turcan a fost supărată. Nu am putut să facem rectificarea bugetară, nefiind un Guvern cu puteri depline, mai devreme. Atâta tot. Vineri, din câte ştiu, va fi adoptată rectificarea bugetară şi nu vor exista niciun fel de problem la plata salariilor, pensiilor sau altor drepturi către cetăţenii români.

 

Adauga un comentariu