Cancan ultimă oră

De câte ore de somn are nevoie o femeie, în comparaţie cu un bărbat

Publicat: 11 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
De câte ore de somn are nevoie o femeie în comparaţie cu un bărbat

Oamenii de ştiinţă de la Sleep Foundation au ajuns la concluzia că femeile depun mai mult efort mintal decât bărbaţii. Din acest motiv, femeile trebuie să doarmă mai mult.

Un adult trebuie să doarmă între 7 şi 9 ore pe noaptea, spun cei de la Sleep Foundation. Când vine vorba despre femei, lucrurile se schimbă puţin. Jim Horne, doctor în neurostiinte la Universitatea din Loughborough (Marea Britanie), susţine că femeile trebuie să doarmă cu 20 de minute mai mult decât bărbaţii pentru că organismul lor să îşi revină complet după o zi de muncă.

De ce au nevoie femeile de 20 de minute în plus de somn
Doctorul Horne susţine că femeile folosesc mai multe sfere ale creierului decât bărbaţii de-a lungul unei zile. „Creierul femeilor funcţionează într-o manieră distinctă, de asta au nevoie de mai mult repaos”, spune Horne.

„Spre deosebire de bărbaţi, femeile au de îndeplinit mai multe sarcini, fapt pentru care îşi folosesc mai mult creierul”, a declarat acesta pentru Daily Mail.

Rezultatele studiului condus de Horne sunt confirmate şi de oamenii de ştiinţă de la Duke University (SUA). Aceştia spun că femeile trebuie să se odihnească mai mult mai ales în acea perioadă a lunii, din cauze hormonale.

Dr. Edward Suarez le atenţionează pe femei că dacă nu se odihnesc între 7 şi 9 ore (plus 20 de minute) riscul de a cădea în diabet ori de a suferi din cauza unei boli cardiovasculare creşte.

Un alt motiv pentru care femeile trebuie să doarmă mai mult ţine de stilul de viaţă al acestora. Somnul unei femei este mai uşor de perturbat decât al unui bărbat.

Adauga un comentariu