Prima pagină » Actualitate » De ce a fost eliberat Michelle Antonio Șerban. Oamenii legii au explicat motivul pentru care șoferul fugar nu a fost reținut
De ce a fost eliberat Michelle Antonio Șerban. Oamenii legii au explicat motivul pentru care șoferul fugar nu a fost reținut

De ce a fost eliberat Michelle Antonio Șerban. Oamenii legii au explicat motivul pentru care șoferul fugar nu a fost reținut

29 oct. 2022, 19:40,
BZI.ro, în Actualitate

De ce a fost eliberat Michelle Antonio Șerban!? Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 a răspuns la această întrebare și a și explicat motivul pentru care șoferul care a ignorat semnalele agenţilor de poliție și mai apoi, pe cele ale jandarmeriei, nu a fost reținut.

Zilele trecute, clipul video în care un bărbat care, aflat la volanul unui bolid de lux, a refuzat să se supună semnalelor oamenilor legii, a devenit viral pe rețelele de socializare. Ulterior, tânărul a fost prins și testat pentru alcool și droguri, iar rezultatele au ieșit negative, urmând să se stabilească dacă acesta consumase substanțe interzise sau alcool, în urma analizelor de sânge. Așadar, după ce i s-au recoltat probe, tânărul a fost eliberat, deși imaginile în care acesta a refuzat semnalele polițiștilor, au scandalizat o țară întreagă.

De ce a fost eliberat Michelle Antonio Șerban

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 a explicat motivul pentru care șoferul care a ignorat semnalele agenţilor de poliție și mai apoi, pe cele ale jandarmeriei, nu a fost reținut. Pentru că pedepasa prevăzută de lege pentru infracţiunea pentru care este cercetat, şi anume tulburarea ordinii şi liniştii publice, este mai mică de 5 ani de închisoare, procurorul de caz a constatat că nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de Codul de procedură penală pentru a se adresa instanţei cu propunere de arestare la domiciliu sau arestare preventivă.

„Referitor la dispunerea unei măsuri preventive în cadrul procesului penal, precizăm că, în raport de pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea de tulburare a ordinii şi liniştii publice (respectiv închisoare de la 3 luni la 2 ani sau amendă), procurorul de caz a constatat că nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de Codul de procedură penală pentru a se adresa judecătorului de drepturi şi libertăţi în vederea dispunerii măsurii arestului preventiv sau a arestului la domiciliu (pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea cercetată este mai mică de 5 ani). La acest moment procesual, organele de cercetare penală, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti, efectuează cercetări pentru justa lămurire a situaţiei de fapt şi de drept”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, în legătură cu incidentul din data de 26 octombrie.

Michelle Antonio Șerban se află sub control judiciar pentru 60 de zile, ceea ce înseamnă că acesta are mai multe obligaţii. Printre altele, aceasta nu are voie să conducă vehicule pentru care legea impune deţinerea unui permis de conducere şi nu poate părăsi țara, decât cu încuviinţarea prealabilă a anchetatorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *