Actualitate

Decizie surprinzătoare a Primăriei. Ce va apărea în zonă după demolarea „blocului- fantomă” M2 din cartierul Cantemir!

Publicat: 09 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Tragedia de zilele trecute de la „blocul- fantomă” din zona Nicolae Iorga i-a făcut pe șefii primăriei să ia o serie de decizii radicale. Municipalitatea vrea să dărâme blocul M2, un adevărat focar de infecție pentru întreaga zonă. Primarul Mihai Chirica vrea ca în zonă să apară un nou parc

Municipalitatea ieșeană încearcă să dea de capăt unei probleme apărute de ceva vreme și de care nu mai poate scăpa. Din cauza unor persoane care nu renunță la spațiile din clădire, Primăria nu poate demola blocul M2 de pe Nicoale Iorga, imobil cunoscut drept „blocul- fantomă”. Zilele trecute, la etajul patru al clădirii a avut loc un incendiu ce a dus la decesul unui bărbat aflat acolo. Primăria se chinuie de ani buni să dărâme clădirea, însă nu poate din cauza a 28 de proprietari ce nu renunță la spațiile respective. Cu toate acestea, edilul Mihai Chirica s-a arătat oportunist și a anunțat ce planuri are municipalitatea după ce va dărâma blocul.

„Sunt situații neprevăzute, mai ales iarna, unde pot fi incendii la astfel de imobile. Problema este legată de blocul M2, unde suntem în instanță. Avem 28 de procese cu niște proprietari de acolo. Trebuie să-l recuperăm în totalitate, el are aviz de demolare. Trebuie însă să finalizăm procesele cu cei 28 de proprietari de acolo. Sunt și lucruri ceva mai încurcate. Proprietara apartamentului în care a ars cetățeanul respectiv este femeia găsită moartă pe câmp în Dacia, zilele trecute. Acum, trebuie să vedem ce moștenitori are, trebuie un alt termen în instanță”, a spus edilul Mihai Chirica.

În zonă va apărea un parc

Primarul Iașului vrea ca pe viitor, după demolarea clădirii, în zonă să apară un nou parc pentru locuitorii cartierului.

„Apartamentele respective sunt date, revândute, mulți dintre ei nu mai sunt în țară și tot așa. Ei sunt proprietari acolo, Constituția le dă acest drept. Nu putem intra acolo cum vrem noi. Am vrea ca, ulterior, acolo să facem un parc. Dar este cale lungă până se rezolvă problema cu proprietarii”, a mai spus primarul Mihai Chirica.

Un incendiu produs la etajul patru al blocului M2 a dus la decesul unui bărbat de 43 de ani. Cătălin Tudorachi, de 43 de ani, a intrat într-un apartament de la etajul 4 al clădirii. Bărbatul este rudă cu Rodica Onofrei, femeia ucisă zilele trecute pe câmp în zona Dacia. De altfel, apartamentul era trecut pe numele acesteia. Bărbatul a intrat să facă focul în casă și să se încălzească. Însă spațiul de la etajul al patrulea a fost cuprins de flăcări, iar bărbatul, deși a strigat după ajutor, nu a mai putut fi salvat și și-a găsit sfârșitul. Clădirea se află de ani buni în stare de degradare accentuată din lipsa utilizării corespunzătoare. Este debranșată de la toate utilitățile, nu mai există instalații sanitare, de încălzire etc. Blocul este un focar de infecție, însă clădirea nu poate fi demolată din cauza acelor proprietari

Adauga un comentariu