Sport

Dennis Man, transferat recent de la FCSB la Parma, vorbește despre idolul său: „Toţi ştim că a jucat în Italia şi că a marcat multe goluri”

Publicat: 04 feb. 2021
Dennis Man pe terenul de fotbal
Dennis Man, atacant român transferat recent de la FCSB la Parma.

Joi, 4 februarie, Dennis Man, transferat recent de la FCSB la Parma, a vorbit, în cadrul prezentării sale oficiale, despre idolul său, Adrian Mutu. El a declarat că jucătorul l-a inspirat foarte mult când era copil.

„Fiind român, trebuie să spun că Mutu m-a inspirat foarte mult când eram copil, iar acum toţi ştim cine e Mutu, toţi ştim că a jucat în Italia şi că a marcat multe goluri. Dacă trebuie să aleg un model, acesta este Mutu”, a mărturisit Man, care a debutat deja în culorile echipei italiene, duminică, cu Napoli, în Serie A.

Despre Adrian Mutu se știe că a jucat un sezon la Parma (2002-2003), marcând 18 goluri în 31 de partide. Evoluţiile sale i-au adus un transfer la Chelsea, pentru 22,5 milioane euro.

Dennis Man: „Mă consider un jucător rapid”. Cine este idolul lui Dennis Man

Aflat de câteva zile la Parma, Dennis Man a afirmat că deja a observat diferențele dintre Italia şi campionatul României, însă crede că se poate adapta.

„Am văzut imediat diferenţele dintre Italia şi campionatul României, două campionate complet diferite. Sunt conştient de acest lucru şi încerc să mă adaptez cât mai repede posibil. Cred că mă pot adapta situaţiei, să intru pe teren şi să îmi arăt calităţile . Sunt deja la echipă de câteva zile, am văzut care este ritmul şi încerc să înţeleg că trebuie să fac. Sunt nerăbdător să joc următorul meci”, a declarat Man, citat de Tutto Mercato Web.

Fotbalistul Dennis Man s-a descris astfel:

„Sunt un jucător tehnic. Am şi o viziune a jocului foarte bună, înţeleg bine situaţiile şi mă adaptez. Mă consider un jucător rapid”.

Man a vorbit și despre motivul pentru care a ales să meargă la Parma: „Parma e o echipă puternică, are o mare tradiţie. Sunt fericit să fiu aici, vreau să mă adaptez imediat şi să ajut echipa. Voi face totul pentru a respecta istoria clubului”.

„Sper să mă ridic la nivelul aşteptărilor şi să facem totul pentru a câştiga puncte. Nu e uşor pentru jucătorii noi, dar faptul că e un grup unit ajută la acest obiectiv”, a concluzionat Man.

Dennis Man s-a transferat de la FCSB la Parma

Vineri, 29 ianuarie, atacantul român Dennis Man s-a transferat de la FCSB la echipa italiană de fotbal Parma, cu care a semnat un contract valabil până la data de 30 iunie 2025.

Potrivit Tutto Mercato Web, pentru Dennis Man, jucătorul de 22 de ani, suma plătită ar fi de 13 milioane de euro, la care se pot adăuga alte două milioane în bonusuri.

Formarea lui Man s-a realizat la Atletico Arad, club de la care s-a transferat în 2014 la UTA. Transferul de la UTA la FCSB s-a făcut în septembrie 2016.

Cei mai scumpi fotbalişti români care s-au transferat direct din Liga I sunt Nicolae Stanciu (de la Steaua la Anderlecht, în 2016), pentru 10 milioane de euro, Vlad Chiricheş (de la Steaua la Tottenham, în 2013), pentru 9,5 milioane de euro, şi Valentin Mihăilă (de la Universitatea Craiova la Parma, în toamnă), pentru 8,5 milioane de euro.

În acest fel, Parma va avea în lot trei fotbalişti români, internaţionalul Dennis Man, internaţionalul de tineret Valentin Mihăilă şi tânărul fundaş Reinaldo Radu.

După 20 etape, Parma este penultima în Serie A (locul 19), cu 13 puncte. Parma va juca pe 7 februarie acasă cu Bologna, în etapa a 21-a din Serie A.

Adauga un comentariu